Zkušenosti

vše ohledně modelové řady Prius
Odpovědět
Jaroslavn
Navigátor

Příspěvek od Jaroslavn »

Jeden dotaz. Tlačítka pod tím hlavním displayem nejsou podsvětlená? Je tam tlačítko na výstražná světla, počítadlo a intenzita osvětlení panelu.
ex-Corolla Verso 2007, 2,2 100kw
ex-Toyota Prius 2008, 1,5
Toyota Avensis T27 1,8 valvematic 2010
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

tak intenzita osvetleni asi neni, ale vystrazny rojuhelnik je (mel by byt).
Back in Czech.
udo
Manager Týmu

Příspěvek od udo »

Taky si myslím. Už dlouho jsem neviděl auto, které by trojúhelník podsvětlený nemělo, každopádně na 3.gen. ho mám. Možná odešla žárovička nebo špatný kontakt... co tam pro začátek velice jemně a láskyplně praštit? (jednu dobu mi to platilo na středový panel CoV a nakonec svítí pořád)
Jaroslavn
Navigátor

Příspěvek od Jaroslavn »

Je normální, že když zastavím v kopci, že auto malinko couvá? Ne moc, ale pomalinku jakoby pocukává zpátky. Zařazeno je normálně D.
udo
Manager Týmu

Příspěvek od udo »

Ano, je.
Plazení je nastavené na určitou sílu - takže když stojíš s kopce, rozjíždí se o to rychleji, v mírném kopci stojí, ve větším kopci má tendenci couvat.
Tomi87
Navigátor

Příspěvek od Tomi87 »

Btw má to cúvanie pri zaradenom D nejaký negatívny vplyv na prevodovku prípadne niečo iné?
Prius 2012
Obrázek
Milan SE
Řidič

Příspěvek od Milan SE »

Velmi nerád sem v poslednej dobe píšem, hlavne kvoli určitým riaditelom sveta a blízkeho vesmíru. Ale teraz mi to nedá, - to s tým cúvaním auta v kopci pri zradenom D sa ako prejavuje? dokáže dolu kopcom zo zaradeným D ujsť ? ak možte popíšte to podrobnejšie, mne sa to nestalo , pri D ak auto stojí aj v kopci,ak je kopec strmý stojím na brzde, a prípadne použijem pri rozjazde brzdový asistent.Ale v miernejších náklonoch, napr. v križovatke pri dávaní prednosti brzdu pustím pred rozjazdom a auto sa nikdy nepohlo dozadu ani o centimeter.
Jaroslavn
Navigátor

Příspěvek od Jaroslavn »

Milan SE píše:Velmi nerád sem v poslednej dobe píšem, hlavne kvoli určitým riaditelom sveta a blízkeho vesmíru. Ale teraz mi to nedá, - to s tým cúvaním auta v kopci pri zradenom D sa ako prejavuje? dokáže dolu kopcom zo zaradeným D ujsť ? ak možte popíšte to podrobnejšie, mne sa to nestalo , pri D ak auto stojí aj v kopci,ak je kopec strmý stojím na brzde, a prípadne použijem pri rozjazde brzdový asistent.Ale v miernejších náklonoch, napr. v križovatke pri dávaní prednosti brzdu pustím pred rozjazdom a auto sa nikdy nepohlo dozadu ani o centimeter.
Necouvá to nějak výrazně. Přijde mi to, jako když se to u normálního auta převalí přes rychlost, jakoby to cukne trochu dozadu, nevím. Stává se to v prudším kopci, řekl bych tak sklon 25-30%. Stačí se jen malinko dotknout plynu a neděje se to. Nijak mi to nevadí, jen jsem se chtěl zeptat, jestli je to normální. Někde jsem totiž četl, že když Prius zastaví v kopci, nehne se zpět ani o cm. Ale byl to nějaký test a tam bývá spousta mylných informací. Porovnat to nemám s kým, Priusů po mém okolí moc nejezdí :). Jinak jak jsme tu řešili podsvětlení spínače výstražných světel, tak co jsem koukal na YouTube, tak to vypadá, že podsvětlený není.

http://www.youtube.com/watch?v=rkmWipy_-6M
udo
Manager Týmu

Příspěvek od udo »

Tak odzkoušeno na Priusu 3.gen: když v kopci jenom zlehka zabrzdím a uvolním, couvá. Pomalu, plynule, asi pořád. Jestli to dobře chápu, rozjezdy jsou vždy na elektro a spalovák v tu chvíli není mechanicky spojený s koly, tudíž podle mě nehrozí vůbec nic kromě nabořeného zadku :-).
Pokud ale zabrzdím silněji a podržím (víc jak vteřinu), aktivuje se asistent pro rozjezd do kopce (HAC? ozve se pípnutí + oranžový trojúhelník), v tom případě necouvne ani o píď.
Vegetus
Člen Týmu

Příspěvek od Vegetus »

Taky přidám zkušenost. V kopci auto stojí nebo lehce popojíždí dopředu, couvání jsem nikdy nezaregistroval. Co se týče tlačítka "trojuhelník" výstražných světel, tak je u Priusu II gen. podsvícený.
Toyota Prius 1.5
Obrázek
Carsten
Člen Týmu

Příspěvek od Carsten »

Děkuji všem co zde píší vlastní zkušenosti s vozem Prius. Asi půl roku jsem přemýšlel jaký vůz si pořídím po prodeji Audi A4 3.0 TDI s kterou jsem opravdu spokojený co se týče kvality nebyl. Po opravdu dlouhém přemýšlení jsem se rozhodl pro Toyotu , ohledně její pověsti o kvalitě a jelikož jezdím spíše město hledal jsem nějaký rozumný benzín a četl a četl až jste mě mimo jiné i vy přesvědčili o Priusu tak si pro něj v úterý jedu do Holandska a to se musím přiznat že jsem v něm nikdy ani neseděl , ale upřímně se bojím jenom toho že bude líný. O své prvotní zkušenosti se s Vámi rád podělím sám jsem zvědav na spotřebu při mých 160km/hod dálnice.
tuzezlypes
Řidič

Příspěvek od tuzezlypes »

Srovnávat Prius s Audi 3.0 TDI se asi dost dobře nedá a právě na dálnici to poznáš. Je ti asi jasné, že to je jiný typ auta. U nás se smí jezdit na dálnici 130 a to zvládne s přehledem, za cenu malinko vyšší spotřeby, než by mohl jinak mít. Dálnice mi vždy kazí průměr. Ve městě a na okreskách bude Prius králem.
Toyota Corolla 1,4 VVTi
Toyota Auris HSD 1,8 SOL
Fiat Panda 1,2 4x4
maceo
Člen Týmu

Příspěvek od maceo »

Tak ja to mam asi takhle. Na Priuse si na jednu stranu nemůžu vůbec zvyknout pokud jedu po dálnici. Jakýkoliv kopeček a motor jde i pri 130km/h do vysokých otáček. A o akceleraci v kopci ani nemluvě. Hrůza. Naopak ve měste je to VYSOCE komfortní kára. Mam od srpna najeto cca 6000 km z toho asi polovina po dálnici ( díky prázdninam a dovoleným). Spotřebu mám dle PP 5,9 litrů. V reálu to muže byt jeste vic, neměřil jsem to podle tankování.
tuzezlypes
Řidič

Příspěvek od tuzezlypes »

Do kopce si přece můžeš zapnout POWER režim a neříkej mi, že to nepojede...
Toyota Corolla 1,4 VVTi
Toyota Auris HSD 1,8 SOL
Fiat Panda 1,2 4x4
Mickey007
Člen Týmu

Příspěvek od Mickey007 »

tuzezlypes píše:Do kopce si přece můžeš zapnout POWER režim a neříkej mi, že to nepojede...
No ty tlačíka ECO a POWER mi přijdou celkem na dvě věci. U Power se akorát zmenčí odezva na plynový pedál. Zkoušel jsem dát plný v "normálním" režimu a potom v řežimu POWER a přišlo mi, že to akceleruje úplně stejně, akorát v POWER režimu o něco rychleji naběhne plný výkon. To samé i ECO režimu - když to zašlápnu, tak úplně stejné jako ve všech ostatních.

To jsou dle mého jenom řežimy jak reaguje plynový pedál. Ale ve výsledku když dám v každém "plný" nebo prostě až na podlahu, tak to jede stejně.

Když mám poloviční plyn - tak v "normálním" jede auto na polovinu, v ECO na třetinu a v POWER na dvě třetiny.

Toť dle mého rozlišení režimů.

Jo a pokud je zaplý tempomat - tak je úplně jedno jestli tam je ECO nebo POWER.
Toyota Prius 1,8
2013/04
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Prius“