čidla a "pomocníci" nebo model socka?

Tlachání o všem - bez zaměření!
Odpovědět
Keeek
Věčnej rejpal

Příspěvek od Keeek »

Ty jsi fakt K...T :D Všichni Ti to tu horem dolem dávají najevo a Ty si jedeš dál svou... Nebudem si tu honit triko tím, kdo co dokázal, že ne? Připadáš mi totiž dost adolescentně.
TA40,1UZF(G)E
ST185,3SGTE
LS400,1UZFE
LS400,1UZFE
Ducati Monster S4R
Ducati 900 SS
Spondon Yamaha 1200 turbo
"Nejsem už tak malý,abych si kupoval obyčejná auta..."
Jakub Krčma
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jakub Krčma »

Ty voe, tady nejde o to, co kdo dokázal, ale jak je či není schopen řídit. Když někdo v reálu jezdí např. 50% dlouhodobou průměrnou rychlostí, než jakou by byl schopen bez zavinění nehody zvládat, je striktní abstinent, nekuřák, nikdy ani nezkusil žádnou drogu, k jízdě přistupuje zodpovědně, ať zrovna jede pomalu, středně či rychle, zajímá se o stav svého auta (a přizpůsobuje mu jízdu, stejně jako stavu vozovky, hustotě provozu atd.), tak je prostě dobrý řidič. Kdo si myslí něco jiného, nemá ani špetku objektivity. Nejstupidnější možný výrok v tomto kontextu je, že dobrý řidič neexistuje. Jako kdyby DOBRÝ znamenalo DOKONALÝ... OMG, Vy jste paka, to snad není možné... Hele, dobrý tenista neexistuje, dobrý spisovatel neexistuje, dobrá matka neexistuje... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Keeek
Věčnej rejpal

Příspěvek od Keeek »

Máš pravdu- neexistuje. A proto jím nemůžeš být ani Ty. Slovutný Arnold Judith Rimmer- technik prvního stupně...

edit: oprava- druhého stupně
Naposledy upravil(a) Keeek dne ned 13.10.2013, 20:23, celkem upraveno 1 x.
TA40,1UZF(G)E
ST185,3SGTE
LS400,1UZFE
LS400,1UZFE
Ducati Monster S4R
Ducati 900 SS
Jakub Krčma
Věčnej rejpal

Prostě máte totálně posunuté vnímání významu slova dobrý. Dobrý nerovná se dokonalý. Dokonalost je nedosažitelná. Být dobrým řidičem je oproti tomu prča, kterou při přiměřené snaze dokáže prakticky každý. Hele, tak mě napadá, nejste Vy nějaký ty náboženský fanatikové, který tvrděj, že každej člověk je strašnej hříšník a měl by žadonit Boha o odpuštění, aby ho pak laskavě pustil na věčnou dovču do Nebíčka? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Keeek
Věčnej rejpal

Příspěvek od Keeek »

Ovšem Ty si myslíš(respektive jsi přesvědčený), že Tvé vnímání pojmu ,,dobrý" je jediné správné...
TA40,1UZF(G)E
ST185,3SGTE
LS400,1UZFE
LS400,1UZFE
Ducati Monster S4R
Ducati 900 SS
Keeek
Věčnej rejpal

Příspěvek od Keeek »

Protože jsi Rimmer.
TA40,1UZF(G)E
ST185,3SGTE
LS400,1UZFE
LS400,1UZFE
Ducati Monster S4R
Ducati 900 SS
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

LoL ... dobre Keeku.. :-)))) Nachystejte kvetinace, na vanoce jsem zpet.. :-)))
Back in Czech.
Jakub Krčma
Věčnej rejpal

Keeek: Super, díky za info, jasný, beru. Od nynějška teda budu slovo "dobrý" do angličtiny překládat jako "perfect". Jen si nejsem uplně jistej ohledně odezvy klientů. :wink:
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

TVL Jakube.. ty jsi fakt trotl...
Back in Czech.
Jakub Krčma
Věčnej rejpal

Dobrých řidičů je hodně. Dokonalých 0. MOŽNÁ, ale to je něco ÚPLNĚ jiného, mnozí dobří řidiči na přímý dotaz NEPŘIZNAJÍ, že si o sobě myslí, že jsou dobrými řidiči, protože se bojí negativní reakce okolí. To je jejich věc.

http://www.autorevue.cz/desatero-dobreho-ridice_4

S tímhle souhlasím a splňuji ve všech 10 bodech (až na specifické extrémní situace, které tyto velmi obecné poučky zjevně nepředpokládají). A zcela nejdůležitější je hned bod 1 - jezdit podle vlastního aktivně používaného mozku, ne pasivně podle papírových paušálních předpisů.

Update: Co sem se díval na netu (protože mě zajímá, jak jste došli k pocitu, že by dobrý řidič musel být bezchybný, takže nemůže existovat), tak je spousta článků atd., kde se o dobrém řidiči mluví zcela jednoznačně jako o běžně dosažitelné věci, přičemž většinu dobrého řidiče tvoří přístup k jízdě, což je přesně můj postoj.
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Ale to stale nic nemeni, ze jsi Jakube opravdu trotl... troll a uplny sebestredny ignorant...
Back in Czech.
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

Teda to je poctenicko:
Vsem je jasne, koho myslel tim Sasou...neni treba vysvetlovat.

Jakub: Ohledne kartingu, kolik bylo Tomasovi Kostkovi v te dobe...jezdili jste za stejnych klimatickych podminek na stejne opotrebovanych pneumatikach?
nemyslels nahodou motor GX390 a ne GX340 :))
Na ktere trati to bylo a jaky cas to byl?

ACZ: nejsou to uzenace a snidane? jinak dost dobra hlaska :-D
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox
Obrázek
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Jakub Krčma píše:Ty voe, tady nejde o to, co kdo dokázal, ale jak je či není schopen řídit. Když někdo v reálu jezdí např. 50% dlouhodobou průměrnou rychlostí, než jakou by byl schopen bez zavinění nehody zvládat, je striktní abstinent, nekuřák, nikdy ani nezkusil žádnou drogu, k jízdě přistupuje zodpovědně, ať zrovna jede pomalu, středně či rychle, zajímá se o stav svého auta (a přizpůsobuje mu jízdu, stejně jako stavu vozovky, hustotě provozu atd.), tak je prostě dobrý řidič. Kdo si myslí něco jiného, nemá ani špetku objektivity. Nejstupidnější možný výrok v tomto kontextu je, že dobrý řidič neexistuje. Jako kdyby DOBRÝ znamenalo DOKONALÝ... OMG, Vy jste paka, to snad není možné... Hele, dobrý tenista neexistuje, dobrý spisovatel neexistuje, dobrá matka neexistuje... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
jakube přesne jsi popsal proč nemužeš být dobrý řidič :) Osobně tě potkávám v provozu celkem často a ruku na srdce, když nekdo rozstřelí auto aby zabránil srážce s jiným koho vyprovokoval ú nebo se od nej nechal vyprovokovat k závodení, přičemž ten druhý je Ok - potom je nehoda jen a jen jeho vina, jelikož nedodržel při závodění v běžném provozu to co píšeš o dobrých řidičích výše.
Neříkám že jsi dobrej nebo špatnej řidič, v mých očích jsi tak 50/50 prase za volantem/ normální řidič ( pravda, v současné dobe s fiestou to už tak hrozné není ale stačí když si vzpomenu jak jsi musel jel přes 100km v hod obcí a předjíždet na nepřehledných místech v obci jen proot aby žena stihla bus který ze stejného místa vyjíždí každých 20minut.. atd.. ).
:) osobne jsme za pár let nepotkal a našich silnicích moc dobrých řidičů nepotkal protože být dobrým řidičem je v mých očích i to že respektuje řidiče ostatní a ví co je nehorozit / neomezit..
Keeek
Věčnej rejpal

Příspěvek od Keeek »

Idaho- tesat do kamene :D Konečně máme názor někoho s osobní zkušeností.
2 Luke- Uzenáče si nechával přichystat Eso Rimmer. Trotl Rimmer květináče :D :D
TA40,1UZF(G)E
ST185,3SGTE
LS400,1UZFE
LS400,1UZFE
Ducati Monster S4R
Ducati 900 SS
Jakub Krčma
Věčnej rejpal

Aczasa: Jen prostě nejsem ochoten si něco nechat pasivně nakukat - jsem nezávislý. To nemá nic společného se sebestředností. Fakta, principy atd. tady budou furt, přestože my už tady dávno nebudeme.

Luke: Viz PM, ať se tady z toho někdo nepo. :-)

Idaho: Chápu, že to tak můžeš vnímat. ALE... Rychlost, ne extrémní (např. 200 přes obec, tzn. 4x delší brzdná dráha než těch cca 40 metrů z kila u LS 400, včetně reakce (protože ta 1998 brzdila pod 33 metrů - tested) - noha připravená nad brzdou, díky automatu), ale regulovaná (což platí i u onoho kila při "stíhání busu" - běžně tam i při občasném spěchu jezdím do 65 reál, ovšem opět s nohou připravenou nad brzdou (u automatu, jinak nad spojkou (ne na spojce)) a očima na stopkách, takže brzdná dráha (celková - včetně reakce) přinejhorším PLNĚ ekvivalent člověka, který sice jede 50 km/h, ale není extra ve střehu, protože je přesvědčen, že jede bezpečnou rychlostí (a navíc sešlápne pedál nedostatečně) - předjížděl jsem tak, že byla vždy časová rezerva od skutečného (který jsem viděl) nebo potenciálního (který mohl být za zatáčkou) protisměru, i kdyby jel proti mně kilo - kdybych stejné předjížděcí manévry na stejných místech dělal při pouhých 60 km/h, bylo by to OPRAVDU nebezpečné, protože by tam prostě rozumná časová rezerva nebyla - obecně NIKDY nepředjíždím, když nemám jistotu (je naprosto běžné, že z Rožmitálu přijedu do krámu v Příbrami za "půl hodiny", protože prostě nešlo rozumně předjet, přestože bych chtěl), proto jsem žádnou nehodu nezavinil a s pasažéry (shodou okolností) jsem neboural ani jako oběť) sama o sobě neznamená, jestli člověk někoho ohrozí či omezí, přestože ta jízda může zvenčí vypadat divoce (ani při spěchu nikoho neomezuju ani neohrožuju a ostatní řidiče respektuju - můžou si jet, jak chtěj, nemusej kvůli mně zrychlovat, brzdit ani uhýbat (když zrovna "cvičně" nejedou uprostřed silnice 60 km/h na 90 km/h, to bych jim byl za uhnutí vděčný) atd.). A ta nehoda (což byla mimochodem jediná nehoda, při který jsem ASPOŇ jel nepovolenou rychlostí, přestože jsem ji taky nezavinil - u těch ostatních pár škrábnutí (v zásadě odřenej lak či mírně promáčklej plech, akorát jedna větší rána, když si nějaká paní vzpomněla, že pojede 80 km/h na 50 km/h a nebude používat oči - skoro všechno v Praze) jsem jel úplně podle předpisů, jen mi prostě slepoňové nedali přednost na malém kruháči (v mých 30 km/h) apod.) vznikla tak, že on jel v pravém pruhu nějakou stabilní rychlostí na jinak zcela prázdné jednosměrné silnici o dvou pruzích, já jsem přijel zezadu levým pruhem (kde v obci můžu jet furt) rychlostí mírně vyšší než on, když jsem byl před ním, dal jsem blinkr vpravo a chtěl se VČAS A BEZPEČNĚ (bez ohledu na konkrétní rychlost, která byla u nás obou "vyšší") s dostatečným odstupem zařadit před něj do pravého pruhu, protože se blížila levotočivá zatáčka, on náhle prudce zrychlil (protože je prase, což dostatečně potvrdil i následným ujetím od nehody, kterou způsobil), aby mi zařazení do pravého pruhu znemožnil, přičemž mě tímhle nejen papírově nezákonným, ale hlavně REÁLNĚ nebezpečným manévrem dostal do neřešitelné situace (už jsem měnil pruhy, takže jsem to musel strhnout prudce vlevo, abych z něj o svodidla neudělal paštiku, nota bene v podstatně těžším autě). Že při následném manévrování praskla pravá přední pružina a po čtyřech kontrech P-L-P-L jsem bočně narazil pravým zadním kolem do vysokého obrubníku (v cca 50 km/h) a následně pravým zadkem bočně do sloupu veřejného osvětlení (v maximálně 30 km/h - už jsem skoro stál), to už je jen okolnost. Předjetí není žádná provokace k závodění. Podobná situace může nastat kdekoli a v jakékoli rychlosti, když člověk předjíždí někoho, kdo je bezohledné prase (ovšem třeba s podstatně horšími následky ohledně protisměru apod.). Kdyby chtěl tomuto člověk zabránit, nemohl by předjíždět nikdy, což je samozřejmě nesmysl. Vina je jednoznačně na tom, kdo druhého záměrně prasí, ne na tom, kdo je nečekaně prasen (z perspektivy toho prasete se jednalo o naprosto sebevražednou akci, proto mě ani ve snu nenapadlo, že by takovou hovadinu mohl udělat - jako by to prostě v té situaci nenapadlo nikoho - možná to byl nějaký feťák nebo prostě psychopat - v tomto smyslu jsem viděl video, kde nějaký český KRETÉN výslovně říkal, že (mimo jiné záměrné prasení) záměrně ostatním znemožňuje předjíždění, přičemž je mu prý jedno, co se stane, protože on by byl stejně mrtvý - zkusím to najít, je to na YouTube). Není problém experimentálně prokázat, že i při občasném spěchu je moje jízda furt silně pod kontrolou a DOSTATEČNĚ bezpečná (tzn. v horní polovině rozsahu všech řidičů - od ožralů až po nějaké instruktory bezpečné jízdy (jestli sami běžně jezdí mimořádně bezpečně)). Stejně tak lze prokázat, že když nespěchám (jízda v mezích povolených rychlostí), což je většina jízd, je ta jízda bezpečnostně (i spotřebou) někde v horních 10 % (jak tam u Tebe tenkrát bylo to focení GT86, tak nebejt mýho včasnýho a prudkýho brzdění (se schválně zeptej toho, kdo v něm se mnou jel - nevim, kdo to byl), když jsem ho řídil, bylo by nabořený, protože se tam někdo s dalším autem rozhodl jet kolem servisu opačnym směrem než my všichni ostatní, navíc pěkně rychle - do úplně slepý zatáčky - naštěstí jsem jel pomalu a byl ve střehu). Takže celkově je to prostě kolem těch 70-80 %, neboli (jen) dobrý řidič, tzn. NE super nebo dokonce nějaký vzor pro ježdění někoho jinýho. Každý by měl v autě dělat na silnici jen to, co u sebe a svýho auta zodpovědně považuje za dostatečně naučený/prověřený.
Naposledy upravil(a) Jakub Krčma dne pon 14.10.2013, 06:01, celkem upraveno 6 x.
Odpovědět

Zpět na „Pavlačová plenárka“