AV T25 motor 2.0 D4D 85 kW (nafta) rok 2003 ? jaky je ?

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
majkl75
Řidič

AV T25 motor 2.0 D4D 85 kW (nafta) rok 2003 ? jaky je ?

Příspěvek od majkl75 »

Ahoj vsem vznasim vseobecny dotaz na tento motor.

Vzhledem k tomu ze se branim neustale - nafte ale benzin zatim se mi nedari sehnat tak premejsim i o takove variante a otazka zni ...

Jake jsou s tim zkusenosti - motor 2.0 D4D 85 kW mel by to bejt : 1CDFTV:2000CC DIESEL TURBO a obsahuje AV z roku 2003 filtr pevnych castic ? (auto by bylo z nemecka) najeto 210 000 tis.

Naco davat pozor pi koupi naftaka ... ja vzivote naftu nemel.

diky
ex. AV T25 2004 2.0 benzin liftb
ex. Celica T23 VVTi-L
ex. AV T25 2003 1.8 benzin liftb stříbrná
ex. Celica 6 gen. 1994 2.0 129 kW coupe modrá
ex. Paseo 2 gen. 1996 1.5 coupe červe
ex. Corolla E11 1997 1.3 liftb žlutá
ex. Corolla E9 1987 1.3 hatchb červe
bloodymirko
Navigátor

Příspěvek od bloodymirko »

Ahoj, ja taky motor v T25 mam zhrnutie je nizsie:

- motor ma len 85kw a jedost tazky, ale mne to staci, aj plne nalozene ave je dost svizne a "obratne"; vyhodu tazkeho predku ocenis v zime na snehu pri jazde do kopca :D :D
- nema DPF!!! najvacsia vyhoda (vyskytuju sa aj verzie s DPF, ale to je velka rarita vyrobena v 2005)
- je to posledny celoliatinovy motor od toyoty, ktory sa nekazi a vydrzi dost vela.
- ma to rozvody remenom, take treba vymenit kazdych 90-100tkm, zisti si, ci boli v tvojom pripade menene 2x; druha vymena sa robi komplet vratane vodnej pumpy a tlmica vibracii.
- pri kvalite CZ/SK nafty mozu byt problemy s SCV ventilom na Common rail cerpadle a vstrekoch, ale ak je to naozaj z DE a budes tankovat kvalitnu naftu + VIF (alebo ine aditivum) tak je to v poriadku.
- ma to dvojhmotak, takz motor treba drzat nad 1500 otaciek
- po case vrzga spojkovy pedal, kvoli zlej konstrukcii hlavneho spojkoveho valca, ale aj to sa da vyliecit :D

....a ostatne najdes tu na fore :lol:
Martinka
Člen Týmu

Příspěvek od Martinka »

Čau,tak s tím filtrem bych si nebyla tak jistá.Já mám 85kw 2004 taky z DE a filtr jsem měla.Jinak auto jezdí bez problému.
T Avensis 2.0 D-4D
hudyss
Věčnej rejpal

Příspěvek od hudyss »

Za mě taky v pohodě. No možná budu prodávat, ale jen z důvodu nového vozu. Pokud to doma projde?
T Avensis Wagon 2.0 D-4D /2004/ -Ex
Ford Grand C-max 1,6 EB /2012/
bloodymirko
Navigátor

Příspěvek od bloodymirko »

hudyss neblbni, tvoje Ave T25 je skoda predavat...vydrzi ti minimalne dalsich 3-5 rokov a potom si kupis to "teraz nove auto", ako jazdenku za polovicnu cenu :D :D :D a vsetci doma budu spokojni :lol: :lol: :lol:
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Spravne hudyss... Jak pise bloodymirko.. rychle to prodej, je to uz skoro desetilety vrak. :-)
Back in Czech.
hudyss
Věčnej rejpal

Příspěvek od hudyss »

To jsou rady-) Buď nové Verso nebo i Corolla, to možná bude.
T Avensis Wagon 2.0 D-4D /2004/ -Ex
Ford Grand C-max 1,6 EB /2012/
Roman Jašek
Věčnej rejpal

Re: AV T25 motor 2.0 D4D 85 kW (nafta) rok 2003 ? jaky je ?

Příspěvek od Roman Jašek »

A zase to řešíme, pokud jsi nikdy neměl naftu, tak nebuˇd netrpělivej a počkej si na benzín..
Hlavní a zásadní je kolik toho najedeš a jak dlouhé jsou Tvoje trasy...Pokud uvažuješ auto na kratší trasy (město), tak naftu nebrat.....

majkl75 píše:Ahoj vsem vznasim vseobecny dotaz na tento motor.

Vzhledem k tomu ze se branim neustale - nafte ale benzin zatim se mi nedari sehnat tak premejsim i o takove variante a otazka zni ...

Jake jsou s tim zkusenosti - motor 2.0 D4D 85 kW mel by to bejt : 1CDFTV:2000CC DIESEL TURBO a obsahuje AV z roku 2003 filtr pevnych castic ? (auto by bylo z nemecka) najeto 210 000 tis.

Naco davat pozor pi koupi naftaka ... ja vzivote naftu nemel.

diky
Toyota Avensis 1,8 VVti kombi, 95 kW, r.v. 2006
kadel
Věčnej rejpal

Příspěvek od kadel »

Kdybych to kupoval ja, tak jedine v zime a neohlasenej (i kdyz to asi moc dobre nejde). Mne tenhle motor spatne v zime startoval, vlastne kdyz bylo -12, tak nestartoval vubec. Kdyz to chytlo, tak celej den byl uz klid.
RAV4 HSD FWD
zlobyl
Navigátor

Příspěvek od zlobyl »

Na motor si osobně ani po 230 000 nemohu stěžovat - kromě kompresoru klimatizace, který k motoru v podstatě nepatří, se dělala jen repase startéru (relativně levná záležitost; slabý startér se projevoval špatným startováním se silnými vibracemi za tepla - je tu o tom na fóru zmínka).

Jinak jen spotřebák, ale začínají se za studena ozývat vstřikovače (nicméně ještě drží a vzhledem k nájezdu a "kvalitní" naftě na to mají nárok :) ). Dvouhmotový setrvačník je také včetně originální spojky dle mého názoru v pořádku (resp. je v něm možná trochu větší vůle, ale já to s jistotou nepoznám).

Je to starý turbodiesel a má do cca 1600 otáček dost velkou turbodíru - při rozjezdu to chce nechat motor trochu roztočit, protože pod touto hranicí je mrtvý. Myslím, že motoru je nejlépe mezi 2000 - 3000 a hnát ho výrazně mimo tento rozsah nemá smysl.

Řekl bych to asi takto - pokud to auto bylo poctivě servisováno, tak bude jezdit s nízkými náklady ještě několik desítek tisíc kilometrů, ale nad 270 000 (můj osobní odhad) už bych čekal problémy s palivovou soustavou. Bohužel tyto vstřikovače, myslím, nejdou repasovat, a tak se musí měnit, což je nákladné.

Nevím, jaká je cena, ale osobně bych si při koupi zkusil nastartovat jak promrzlý, tak pořádně zahřátý motor, projel se po dálnici (resp. zkusil akceleraci se zahřátým motorem na plný plyn - nesmí cukat či kouřit) a otestoval řazení a dvouhmotový setrvačník (při prudkém přidání nebo puštění plynu nesmí být slyšet rázy). Samozřejmě také platí, co bylo psáno přede mnou.

Tedy to je můj pohled - možná někdo doplní či opraví, ale tuto motorizaci považuji na poli nafty za spolehlivou - nikdy nás motor zatím nenechal ve štychu. :)
Avensis T25 2.0 D4D (1CD-FTV)
Odpovědět

Zpět na „Avensis“