Auris 1.6 a HSD - krátký test spotřeby
-
Jakub Krčma
- Věčnej rejpal
Pitva začíná...
Zkoušel jsem před lety na jednom svém autě maximálku (těsně po sobě na stejném místě ze stejné výchozí teploty motoru a stejným způsobem jízdy) s normální vložkou a zcela bez vložky (
), abych zjistil maximální hypotetický potenciál zlepšení s vložkou KN. Zjištěný rozdíl nebyl ani 1 km/h. Nejspíš to tedy přidalo cca 1 kW, což sice maximálku nezvedne ani o 1 km/h, ale zrychlení to o 0,1 s klidně zlepšit může. Netvrdím, že za jiných okolností (např. u jiného auta nebo při jiné teplotě vzduchu atd.) by nemohl být rozdíl větší. U CAI bych se většímu rozdílu (oproti standardnímu filtru) nedivil, protože to je už o kus větší zásah do přívodu vzduchu.
- Luke_Luke
- Věčnej rejpal
Pockej tomuhle nerozumim a jaky je rozdil oproti serii?VLAN píše: Spotřeba mi asi neklesla, ale dá se mi jet na 2. st téměř 100Km/h tacho, ale v tu chvíli zasahuje v 6600rpm omezovač, tak často to nezkouším.![]()
Pokud sis nenechal menit SW nebo jiny podobny zasah do RJ, tak max otacky zustaly stejne a zmenou vyfuku(treba i navysenim vykonu) prece neposunes max limit kam muzes tocit na 2ku, ne?
Mozna to blbe chapu, ale z tech uprav, co jsi popsal by na to nemela mit vliv zadna.
Pochopil bych jiny rozmer kol, posunuti omezovace, nebo jiny prevodovy pomer
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox

2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox

-
Jakub Krčma
- Věčnej rejpal
-
VLAN
Omezovač jsem rozhodně neposunul a myslím to tak, že když se podíváme na videa Aurisů 1.6 s 5q či 6q, tak pokud se nepletu, tak se vždy řadilo na 3jku v zhruba 95km/h. Omezovač se neposunul, jen jsem tím chtěl říct, že je cítit více sil. Každopádně je převodovka velmi krátká, kratší 6q má už jen 2ZZ-GE co jsem koukal. 
Jinak někdy to natočím, ať je vidět, co myslím a jediná úprava ECU je odpojení baterky.
BTW: Aneb můžeme ještě srovnat kamarádův Buick co jede na 3jku 230, jelikož má jen 3 stupně
.
Jinak někdy to natočím, ať je vidět, co myslím a jediná úprava ECU je odpojení baterky.
BTW: Aneb můžeme ještě srovnat kamarádův Buick co jede na 3jku 230, jelikož má jen 3 stupně
-
Jakub Krčma
- Věčnej rejpal
Obecně je ve standardu pro maximální akceleraci výhodné jedničku i dvojku rvát až těsně pod omezovač, ale možná je to u tohoto specifického auta jinak (musel bych vidět výkonovou křivku konkrétního kusu před a po úpravě - převody máš předpokládám standardní). Např. u mého Avensisu (prodáno před 6 lety, musel bych ten graf, co jsem dělal, někde vylovit) bylo myslím ve standardu výhodné řadit trochu dřív jen ze čtyřky na pětku. U aut bez omezovače je někdy "výhodné" některé stupně rvát i vysoko nad redline (not recommended, though).
Jo, LS 400 (1. gen. 4-speed) jezdí cca (nepamatuju si přesně) 88-145-226-305 rychloměr (speedo končí na 280, vmax 250 GPS na rovině, z "dostatečného" kopce ke 300 GPS
).
-
Jakub Krčma
- Věčnej rejpal
Ano, musel by být zcela mimořádně prudký a dlouhý. Já s tím jel z dostupných kopců jen přes 260 GPS. S kompresorem (kolem 500 koní bez zásahu do vnitřností - ty jsou v základu kované) to ale frčí silně přes 300 jako nic. Včetně podvozku (brzdy jsou dostatečné už v základu) by byla investice do kompresoru cca 200 000 + práce. Ale výsledek by stál za to. "Neviditelné" (oproti M5 apod., kde výkonnost každý očekává) dělo...