Tak dost keců
Ve čtvrtek jsem si XV testnul, zase sem si vzal neseriozní hadry, místo v 13:00 sem dorazil o hodinu pozdějc... no nakonec japonec že

šíleně mě škrábalo v krku, což mi trochu znepříjemnilo projížďku, ale zase sem byl nasranější, takže chyby neodpouštim a soustředil sem se na ně... za ty prachy aby člověk ještě nehledal chyby že
Nejdřív mě borec trochu zneklidnil, asi si myslel, že snad pojede se mnou

Tak po pár minutách jsme se teda pochopili že jedu jen já a byl by tam jaksi navíc... čas do 17:00 takže jsme měli s XV 3 hodinky na seznámení... akorát.
Start se mi moc nepoved, no já startuju bez zmáčknutý spojky, tady to jde jen s

Takže mi musel šefík trochu pomoct

trochu sem byl nervozní... pak koukám modrá hladina... co to je? studená voda... nooo to máme v celi jinak... pak jsme se rozloučili, a začali seznamování...
průměrná spotřeba byla 7.6L ?? nějak podeřele málo na město
rozjezd, jeeeee je ty si citlivka aaaale i když byla zajetá 8500km, citlivka si... ještě víc než celica na hraní se spojkou, vystřelila mi jak střela, "ty jedna zlobivko... tak dobře... velmi jemně s tima pedálama... na 3. rozjezd už si dala říct, syncronizace, tanec trošku jinej než znám z celicy... ale podobnej...
Jedem dále, sedí se dobře, výtečně... posuvná loketní opěrka doladí chybičku zastrčený opěrky, aby to bylo jako v celice... detail, po pár km... je to teda tvrdý, tvrdej podvozek, tvrdý pružení, ale přesný... čekal jsem měkčí... ale je vesměs ideální.... Takže je jasný že kanály se přejíždět nebudou, bude se slalomovat... neni to jeep

a retardery stejně jako v celice jemně přeskakovat... podvozek je laděnej jako fest sport... řízení reaguje přesně, v zatáčkách drží XV jak přilepený, nenakloní se, i celica se nakloní víc... až je to takový divný že se XV ani nehne... zajímavý...
Jízda po kočičích hlavách je libová, to mě překvapilo, na to jak je ten podvozek tvrdej, tak kostky jsou libovka, to celica kostky nesnáší, přímo nenávidí... sprint na Barrandov 130km/h mnooo asi jak jsem předpokládal... do 3000 rpm se nic neděje, chce to začít na 4.500 min... až 6000 a zacvičit si s řadičkou... pak je motor trošku slyšet, a začne švihat.... řazení jedna báseň, brzdy jedna báseň, taky o dost citlivější než na celi... kopnutí jak v celice ale boxer neumí... Acis je Acis... je to konstantní zrychlování, ale v pohodě... neni to lenochod

Boxer 2.0 pocit z rychlosti ovšem samozřejmě neni... člověk musí koukat kolik je na tacháči... motor je děsně tichej, to vyřeší trošku sundání těsnění kapoty a otevřený sání... luxovací zvuk mam rád

a otevřený okna... a koncovka laufu... je to zbytečně tichý, až moc... lauf neni slyšet, motor taky, jen radio... to hraje dobře 6 repro standard okej... ta tichost je věc názoru... člověka to nadchne... to tichoučko, ale mam rád trošku toho pocitu co dává celica... motor je slyšet, lauf decentně... trošku poupravim... úplný ticho je u boxera škoda... ale civilizace si to asi žádala
Start-Stop system se dá vypínat a zapínat dle potřeby za jízdy... v městě v zácpách se to hodí, opravdu to ušetří palivo a smrad... divný je trošku jen to, že člověk skoro ani neucejtí že je motor vyplej, a trochu to může překvapit

na neutral má jen 500rpm... takže tak

člověk nepozná jestli je auto nastartovaný, nebo v režimu stop, bez pohledu na otáčkoměr

Ale dobrá chytrá funkce, většinou bude system vypnutej, ale je to technologický + u 4x4 naprosto vzhledem k úspoře paliva...
Celkovej pocit z jízdy byl vesměs vynikající.... je to prostě sportovně vyladěná 100% 4x4 s poctivým LSD, inteligentním krásným motorem (radost pohledět pod kapotu- žádný plasty, jako ze starý celica školky)
Dá se ochočit velmi rychle... takže si na ní navykne celá rodina... svezení je prostě příjemný... velmi příjemný... táta se taky projel... samozřejmě si jí chce pučovat... je to něco trošku z jinýho soudku než těžkotonážní 3.0 TD Land Cruiser... je to akčnější... ne jako v celi, ale akční to je. Brácha si XV vychutnal jen jako spolujezdec, ale taky byl spokojen... řadička se ani nehne... na rozdíl od Grand Vitary... místa je tam habaděj... pohodička
Couvací kamerka je po start-stop další zajímavá srandička... ta pobavila všechny... sledovat pejsky co pobíhaj za zaparkovaným autem byla dobrá sranda

+
Tak a co chyby?
Noooo tak hlavní a nejtrapnější trapnost se týká interieru
Sedačky výborný, volant výbornej, všechno na dosah, palubka supr, kokpit jednoduchej, supr, multi display sci-fi game vynikající... ale
Ten plast na předních sloupcích?????!!!! to si u FHI asi dělaj prdel???!!! Tak tohle takovej vrzací plast, kterej po bouchnutí prstama vyluzuje koncert, to snad nemyslíte vážně???!!! To je něco tak trapnýho, že táta ani já nemáme slov... jak si vůbec může FHI něco takovýho dovolit? Tohle by nedali snad ani číňani nedali

Občas to zavrzalo za jízdy... aby ne, když se to celý hejbe

Tooo snad neee toto... Zvláštní je, že v žádný recenzi tohle nezaznělo... no ne každej šáhne na tohle místo... objevil to táta... tohle je trapnost takovýho kalibru, že by měli u subaru udělat svolávací akci a všem XV ten zkurvenej plast vyměnit za něco solidního, přece si to tam nebudu vycpávat spodkama???!!! nebo možná asi jo... tak tohle nás fakt rozzuřilo... ps: ten plast se hejbe i u novýho vozu... takže jak se bude hejbat po 50.000km? upadne---what a fuck is that???
Ještě ruční brzda měla brutální vůli když byla povolená, když s ní člověk zahejbal, byl z ní divnej pocit... vyluzovala chrastící zvuk... za jízdy ale neslyšitelnej... takže jen asi povolená matka... tohle neni takovej problém, ale neudělalo to dobrej dojem... plast u předních sloupků to je ale fakt Trabi... style.... jinak v cajku.
Ale jdu do ní... zatim slevička 40.000,- tak to upravíme na 50.000,- pak slevu na příslušenství a uděláme business... Ta kárka je zajímavá, moc hezká, moooc hezká, je fajn... nebude jich tolik, nemá tak ideální kufr, aby z ní byl masovej produkt a to jedině dobře... něco za něco... ta prdelka je supr, design je supr, vyváženej, zajímavej... supr koncept... přesně akorát... ne zbytečně vysoký, nad zemí ale ideálně, exterier se fakt poved na 1* neomrzí... to je jasný a o tom to je... kompaktní design... verze bez zadních dveří by byla lepší... ale to bych chtěl moc... takhle nevadí... dokonce se mi líbí víc než Evoque... ta dynamika z profilu je jedinečná... libová, nádherná...

Bude taková parodie na ty smradlavý Dieselový namyšlený SUV... vytočka jako z 90 let... benziňačka s poctivým motůrkem, kterej přede jak kočička... a chová se jak šelmička celicka--- divnej koncept, tak to mam rád

Spotřeba po hrátkách byla 8.8l/100 město... tak jsem to poupravil do hodnot dle tabulek

zácpy + výstřely
Ale kdyby přecijen byl tady na prodej časem i FWD Scion TC aka Celica, přenechám XV rodině... to záleží na Toyotě

Nenutim, jen doporučuju

Ale takhle bude celica spokojená, teď bude mít novej práh, a bude se fešandovat v garáži po 24 letech.... jako pre-veteránka asi ale až po zimě jak to tak vidim

asi si dá ještě jednu zimu... než v japonsku nastříkaj vínovou metlu, tak to trvá... neva já nikam nespěchám... celica vydrží klidně i další zimu

nezmarka
IT´s her choice XV... "Saphire open your eyes"... concept Numero DUE "Rubin XV"