Yaris HSD

vše ohledně modelové řady Yaris
Odpovědět
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Presna poznamka. Dekuji... Bojim se, ze se to blizi nevyhnutelne..
Back in Czech.
PaJaSoft
Navigátor

Příspěvek od PaJaSoft »

aczasa píše:Tak az na totalni nesmysl s tahem motoru dopredu pri brzdeni a zarazenem D.... a jsem presne tam, kde jsme chteli byt.... HSD ma brake by wire, takze vubec neni na ridici kdy se vlastne zapne brzdic.
Kecy v kleci, co se kouknout na budiky?... a nebo si precist manual?:-D

Edit: Mno, abych nebyl tak moc jedovaty a aspon trosku konstruktivni, doporucuji zacit na strane 280 manualu a hluboce se zamyslet co mi indikuje levy budik na pristrojovce v celem svem rozsahu.
Naposledy upravil(a) PaJaSoft dne úte 16.07.2013, 23:18, celkem upraveno 1 x.
Toyota Avensis T27 2.0 VVT-i kombi, 112 kW, r.v. 2011
Toyota Yaris HSD Style, r.v. 2013
descent
Řidič

Příspěvek od descent »

Mo zkusím nějak změnit způsob brzdění a uvidíme.
delfac: Na dobrzďování si zvykneš. Mě akorát dělalo problém to, že při stálém brzdění ke stojícímu autu, to na konci při minimální rychlosti polevilo a musel jsem sešlápnout více.
PaJaSoft
Navigátor

Příspěvek od PaJaSoft »

Ony ty brzdy jsou 'divne' mozna nejakym nastavenim nebo serizenim, protoze si jeste zive pamatuji jak na predvadeci jizde loni k podzimu (zvyklej z Avensise) jsem mel pri prvnim dobrzdovani do krizovatky (navic z docela prudkeho kopce) pocit, ze to vubec nebrzdi a brzdy jsou desne zvadly, ale jakmile jsem se dostal za limit rekuperace tak jsem jejich jedovatost tezce pocitil (a se mnou cela osadka). Na dalsi krizovatce jsem si daval velkyho majzla, abych nezopakoval to samy, ale zase - prechodem na brzdy z rekuperace cuk...

S prodejcem jsme se shodli, ze tohle Toyota uplne nevychytala a je to oblast pro zlepseni - ale svete div se - bud Toyota opravdu zapracovala a nebo to bylo konkretnim kusem, pac na svem vozitku vyrobenym o asi 3/4 roku pozdeji nic takoveho vubec nepozoruji a prechod z rekuperace do brzd je snad jeste plynulejsi nez kdyz se z EV modu pripoji spalovaci motor, pokud je potreba.
Toyota Avensis T27 2.0 VVT-i kombi, 112 kW, r.v. 2011
Toyota Yaris HSD Style, r.v. 2013
descent
Řidič

Příspěvek od descent »

Tak s přechodem brzdění problém nemám. Jinak brzdy mám utažený a nyní mi to brzdí více při menším sešlápnutí. Ovšem ten kravál to neřeší. Si tam dám plecháče ať to není slyšet nebo já nevím... :?
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Pajasoft, prosim dej mi sem tu stranku z manualu... Nemam preci jen manual k Yarisu HSD, jen pomerne dobre znam konstrukci eCVT, takze bych se rad nechal priucit...
Back in Czech.
Pizzy Bender
Člen Týmu

Příspěvek od Pizzy Bender »

Pizzy Bender píše:Díky za názory. Viděl jsem YARIS HSD ve všech barvách a ta černá metla ve výbavě STYLE je pecka. Kdybych jezdil málo km a měl čas to furt leštit šel bych doní. Světle modrá metla je decentní, ostatní barvy tuctovky.

Původně jsem měl objednanou normální bílou, ale při možnosti vidět ji vedle ostatních HSD barev je to bída. Takže měním objednávku na bílou perleť, bohužel nová čekací doba na dodání = Říjen.
Pánové, stal se zázrak. Dnes telefonát, prišlo Vaše auto (objedano 30.5.). Takže dodelat Tempomat, nalepit stresni spoiler a pristi patek si jdu pro nej. Hurá
Corolla AE111 1.4 VVT-i (2000)
Yaris 1.3 VVT-i (2006)
Avensis T25 1.8 VVt-i automat (2005)
Yaris HSD (2013)
Verso 1.8 Multidrive-S (2014)
trud
Řidič

.

Příspěvek od trud »

Blahozelam k HSD :)
Tak kolko nas tu uz je?

trud
huli
descent
DariaKE
slaavko
delfac
PaJaSoft
karasKE
ace960
Pizzy Bender

Su dalsi?
Obrázek

------------------------------------------------------
Toyota Yaris 1.0 - 2008-2012
Toyota Yaris Hybrid - 2012 - 2017
Toyota Yaris Hybrid - 2017 - ????
descent
Řidič

Příspěvek od descent »

Tak u mě co se týče těch kovových zvuků od kol, žádná změna, možná horší. Brzdění nepomáhá vůbec. Nevím co s tím, servis taky ne, už tam ani s tím nebudu jezdit. Jezdím jak cirkulárka :-(

Info z jiné oblasti: http://www.hybrid.cz/toyota-yaris-hybri ... dni-uspech
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Desi, musis se rozebrat ty brzdice, vycistit a namazat. Potom zkonstrolovat stit te brzdy ohledne zapadlych malych objektu, ktere mohou skrabat. Vyndal ti ten servismen od ferari i kotouc, aby zjistitl, jestli jsou na nem nejake lajny od neceho co by mohlo skrabat? Diagnostika naslepo je u aut malo oblibena a fungujici..
Back in Czech.
descent
Řidič

Příspěvek od descent »

No ono víš jak to je, servisák to vezme zajede s tím dovnitř a čekej. Taky si myslím, že nic nedělali. Možná zase zkusím někdy někam zajet a říct jim co mají udělat, nebo možná známý to udělá. Právě v pondělí jsem jel z Prahy z kopce před Mohelnicema, úplně ten poslední před tím záchranným pruhem pro kamiony a tam jsem to rozjel na xxx km/h a zašlápl brzdu do nuly, efekt nula. Proto si myslím, že bordel to nebude.
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Hmm.. mohelnice... TO je pekne povozeni... :-) Mam k tomu kopci osobni vztah... :-)))))

Mimochodem odkud presne jsi? :-) Ze bych se nekdy o vikendu stavil a jen velmi rychle bychom si o tom neco ukazali.. :-) Ale napada me.... POstav jednu stranu na spalky a zkus si zatocit kolem. Jestli pujde lehce a bez nejakeho zvuku, tak to muze znamenat, ze to neni brzdou. Pokud nepujde "volne" kolo roztocit, tak je to rozhodne brzdicema a destickama....
Back in Czech.
descent
Řidič

Příspěvek od descent »

Tak já jsem 190km od tebe (Ostrava). Můžeme přijet s manželkou a spojíme to s výletem. Je u vás pěkný zámek? :-)
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Tak urcite... :-) Zamek, okoli... Bar a penzion.. :-)))) Bohuzel jsem od patku v tahu.... A budu az pristi nedeli vecer... 4.8.
Back in Czech.
descent
Řidič

Příspěvek od descent »

Od pátku tento týden, nebo už od minulého? No my máme čas klidně zítra. Máme povinnou dovolenou.
Odpovědět

Zpět na „Yaris“