Navigace se zbláznila

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
Mudshark Tom
Člen Týmu

Navigace se zbláznila

Příspěvek od Mudshark Tom »

Milí kolegové, mám T 25 z 2007, navigace TNS 700, dokoupená originál Toy cedečka E13. Byl jsem v Chorvatsku, během cesty se mi několikrát stalo, že mojí polohu to na mapě navigace ukazovalo úplně jinde. Na zpáteční cestě se to chytilo na chvíli v Rakousku, ale pak jsem ač na dálnici cestoval dle mapy někde po poli. Máte s tím někdo nějakou zkušenost, neo se má navigace odebírá do věčných lovišť? Přeji příjemný večer a dík za případné odpovědi. (jako zajímavost spotřeba za 1800 km se spuštěnou klimou dle PP 5,4, ve skutečnosti asi 5.8, mám motor 2,2 110 kw).
Tomáš
Yxo
Člen Týmu

Příspěvek od Yxo »

mal si tam to spravne dvd?
standardne toyota d dava 4 dvd , east, west, north south. Myslim ze napr CR je nadvoch z nich. ale over si ze si mal dvd, kde je aj CHR.
Toyota Avensis Sedan 2008 2,2 D-CAT 130 kW
Mudshark Tom
Člen Týmu

Yxo píše:mal si tam to spravne dvd?
standardne toyota d dava 4 dvd , east, west, north south. Myslim ze napr CR je nadvoch z nich. ale over si ze si mal dvd, kde je aj CHR.
Vyzkoušel jsem postupně všechny cedečka, dělalo mi to pak i v Česku.
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

muze to byt : spatne spojeni s GPS antenou - rozebrat, vyzkouset spoje, prehraty kompjutr - rozebrat a vysat vysavacem nebo profouknout tlakovym zvduchem, kazdopadne to muze byt i odchazejicimi komponenty.. pak je to v pytli...
Back in Czech.
Mudshark Tom
Člen Týmu

aczasa píše:muze to byt : spatne spojeni s GPS antenou - rozebrat, vyzkouset spoje, prehraty kompjutr - rozebrat a vysat vysavacem nebo profouknout tlakovym zvduchem, kazdopadne to muze byt i odchazejicimi komponenty.. pak je to v pytli...
Díky moc za radu, bohužel vůbec nevím, kde se GPS anténa nachází, ani rozebrat bych to neuměl, jestli to nebude fungovat, asi se obrátím na servis. Tom
Roman Jašek
Věčnej rejpal

Příspěvek od Roman Jašek »

Vestavěný navigace v autech stojí vesměs za dvě věci....Mám tu výklopnou a to používám pouze jako palubní počítač.....Klasickým navigačkám nesají ty v autech (myslím tím naše Toyoty a jiné auta střední třídy) ani pokotníky. V těchto případech používám navigaci (Sigic) v telefonu a tabletu, je to jiná liga.....Jsou tam vidět i okolní budovy, který míjíš...Ale každýmu svědčí něco jinýho....
Toyota Avensis 1,8 VVti kombi, 95 kW, r.v. 2006
Mudshark Tom
Člen Týmu

Roman Jašek píše:Vestavěný navigace v autech stojí vesměs za dvě věci....Mám tu výklopnou a to používám pouze jako palubní počítač.....Klasickým navigačkám nesají ty v autech (myslím tím naše Toyoty a jiné auta střední třídy) ani pokotníky. V těchto případech používám navigaci (Sigic) v telefonu a tabletu, je to jiná liga.....Jsou tam vidět i okolní budovy, který míjíš...Ale každýmu svědčí něco jinýho....
Já jsem si na ni docela zvykl, vyhovoval mi dotykový display, velikost a dobrá světelnost obrazovky, hlavně když jsem auto kupoval, tak tam už byla. Samozřejmě existují lepší a dokonalejší. Tom
awe_cz
Věčnej rejpal

Příspěvek od awe_cz »

Roman Jašek píše:Vestavěný navigace v autech stojí vesměs za dvě věci....Mám tu výklopnou a to používám pouze jako palubní počítač.....Klasickým navigačkám nesají ty v autech (myslím tím naše Toyoty a jiné auta střední třídy) ani pokotníky. V těchto případech používám navigaci (Sigic) v telefonu a tabletu, je to jiná liga.....Jsou tam vidět i okolní budovy, který míjíš...Ale každýmu svědčí něco jinýho....
Ja jsem linej a navigaci v aute uprednostnuju. Ta Toyotacka neni zase tak spatna, jezdi se podle ni dobre. Ze updaty stoji za prd, je vec jina.
Avensis T25, 2.2 DCAT, wagon, 2007 Obrázek
Yxo
Člen Týmu

Příspěvek od Yxo »

ja som s origo toyotackou navigacio spokojny. display je akurat, umietnenie v pohode. stale ma to dovezie tam kam chcem. ano update map nieco stoji, ale nerobis to kazdy rok. tak raz za pat rokov do toho investovat sa da. a vyhovuje mi aj to, ze to hovori len do vodicovho repdaku a neotravuje ostatnych.
Toyota Avensis Sedan 2008 2,2 D-CAT 130 kW
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou :-) Obrázek
http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
zvady2
Věčnej rejpal

Příspěvek od zvady2 »

Mudshark Tom
Člen Týmu

Když už jsme u těch vymožeností, pořídil jsem si kamerku do auta Prestigio RoadRunner 500, na 32 GB kartu se vejde ve velmi slušném rozlišení 12 hodin záznamu, byl jsem překvapen dobrou kvalitou při přehrání v televizi přes HDMI přepojení. Je to ale zase další věc, ke které by si měl člověk pamatovat manuál, ale do tý palice už to nějak všechno neleze, je toho moc.
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

awe_cz píše:
Ja jsem linej a navigaci v aute uprednostnuju. Ta Toyotacka neni zase tak spatna, jezdi se podle ni dobre. Ze updaty stoji za prd, je vec jina.
Co si myslíte o vestavěné navigaci pro T27 postavené na základu WinCe nabízené na allegru za vcelku normální love http://allegro.pl/toyota-avensis-2009-2 ... 93277.html oproti české nesmyslné nabidce za skoro 20tKč, tady asi nebude problém s nejnovějšími mapami.
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou :-) Obrázek
http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
hudyss
Věčnej rejpal

Příspěvek od hudyss »

Pokud je tam polská navigace Automapa, tak ta je slušná.
T Avensis Wagon 2.0 D-4D /2004/ -Ex
Ford Grand C-max 1,6 EB /2012/
Mudshark Tom
Člen Týmu

Ještě jeden dotaz

Možná přihlouplý dotaz, nechci zakládat nové téma,prosím poraďte. Když jedu např do CHorvatska, část trasy je na jednom disku, část na druhém. Jaký tam mám dát, když zadávám cílovou adresu, je třeba je pak během jízdy měnit ? Dík za případné odpovědi
Odpovědět

Zpět na „Avensis“