Odstranění DPF
-
servis tomas
- Manager Týmu
Koukal jsem na možnosti čištění DPF a narazil jsem na následující výrobek: http://www.tunap.cz/DT/180-tunap-tunap- ... ch-castic/
Nemáte s tím někdo zkušenost nebo informaci, kdo by čištění filtru prováděl touto metodou? Údajně je potřeba aplikační pistole a není třeba filtr sundavat z auta.
Mám pocit, že minimálně čištění filtru se brzy nevyhnu (kouří to tak 3x za den), tak zjišťuju možnosti.
Nemáte s tím někdo zkušenost nebo informaci, kdo by čištění filtru prováděl touto metodou? Údajně je potřeba aplikační pistole a není třeba filtr sundavat z auta.
Mám pocit, že minimálně čištění filtru se brzy nevyhnu (kouří to tak 3x za den), tak zjišťuju možnosti.
Toyota Avensis combi 2.2 D-4D D-CAT, 130 kW (2007)
-
servis tomas
- Manager Týmu
ahoj je pravda ze stou pistoli bysi nemusel vyndat ven ale stejne ho musis odmontovat od turba a to muzes pokad ho cely povolis i s drzaku na motoru a od vyfuku a tam musis dat ucpavku a nechat to v nem par hodin pusobit a pak vyplachnout vodou a ta pistole neni zrovna levna s tou sadou
servis vozidel toyota tomas ladra adresa ul. ke kablu 378 Praha 10 Hostivar tel.774174445
Ahoj, moc díky za odpovědi.
No tak vidím, že demontáži filtru se v souvislosti s jeho čištěním asi nevyhnu
Je problematický udělat to samo domo? Resp je třeba v případě demontáže filtru dávat nějaké dáíly nové (třeba šrouby atd.)? Je mi jasný, že nové bude muset být vše, co bych při kutiolském počinu zničil nebo ztratil 
Jinak, čím to nejúčiněji čistit? Benzin a zapaleni se mi zdá dost agresivní... Je vůbec reálný udělat to sám?
No tak vidím, že demontáži filtru se v souvislosti s jeho čištěním asi nevyhnu
Jinak, čím to nejúčiněji čistit? Benzin a zapaleni se mi zdá dost agresivní... Je vůbec reálný udělat to sám?
DPF
Poku jsi si četl moji recenzi tak tam je doba demontáže DPF cca 7-9 hodin a to musíš mít docela solidní podmínky pro tuto práci. Doma bych se do toho určitě nepouštěl.
PS: doplním spotřeba dlouhodobě klesla z 7,6l na 6,6l/100km na 16 kolech a zimních Nokianech.
PS: doplním spotřeba dlouhodobě klesla z 7,6l na 6,6l/100km na 16 kolech a zimních Nokianech.
TOYOTA AVENSIS COMBI 2.0 D-4D 93 kW
-
servis tomas
- Manager Týmu
uz sem to vyndaval nekolikrat a dam to za 4hodky ven a za 4hodky zpet vyndani napravy a pak geometrie a ta napln tam musi byt 12hodin,vyplachnout vodou,nevim co jineho to vyplachne s sebou ven,ty mikrocastecky,doma to das,jedno nove tesneni
servis vozidel toyota tomas ladra adresa ul. ke kablu 378 Praha 10 Hostivar tel.774174445
Tak za 4 hodky bych to asi nestihnul
Docela mně děsí to vyndavání nápravy
Je to opravdu třeba pro vyndání DPF?
Ne, že bych se bál něco na autě dělat, ale moje možnosti, zejména pak vybavení, nejsou na úrovni servisu, takže speciálního nářadí je minimum. Nerad bych potom skončil s půlkou rozebranýho auta a čekal na odtah
Asi nezbývá nic jiného, než to nechat profíkům a víkend strávit jinak
Ne, že bych se bál něco na autě dělat, ale moje možnosti, zejména pak vybavení, nejsou na úrovni servisu, takže speciálního nářadí je minimum. Nerad bych potom skončil s půlkou rozebranýho auta a čekal na odtah
Asi nezbývá nic jiného, než to nechat profíkům a víkend strávit jinak
Servis tomas... a opravdu jsi nikdy ani neuvazoval o tom, ze bys to proplachl naftou ci benzinem a nebo dokonce primo vypalil? me to prijde jako z hladiska funkce jako reseni primo odpovidajici konstrukci a logice funkce... Uz jen proto, ze rezim vypalovani (hele ono to tam primo je) je zalozen na citelnem zvyseni teploty vyfukovych plynu a dodatecnem vyhoreni - vypaleni tech sazi tam ulozenych..
Ale jinak voda je voda...
Ale jinak voda je voda...
Back in Czech.
Smím se zeptat čím to proplachujete? Jakou chemii? díkyservis tomas píše:uz sem to vyndaval nekolikrat a dam to za 4hodky ven a za 4hodky zpet vyndani napravy a pak geometrie a ta napln tam musi byt 12hodin,vyplachnout vodou,nevim co jineho to vyplachne s sebou ven,ty mikrocastecky,doma to das,jedno nove tesneni
-
novakjiri0
- Člen Týmu
jakto, že ste si tak jistej, že to vydrží jen 2-3k km když ste, podle toho co pisete, to ani nezkusil?:)novakjiri0 píše:zdravim vsechny.. ja jsem u sve t. avensis nechal vykuchat a mam klid... mel jsem pokec s mechanikama a ti rikali, ze vyplach, cisteni atd nefunguje... kdyby jo nabizej to i autorizovany servisy... ten vyplach vydrzi cca na 2-3k km.... takze mozna kdyz to nekdo prodava...ale jinak k nicemu
a ohledne autorizovanych - autorizovany servis ma prirucky co ma delat a nabizet v jakem konkretnim pripade..takze oficialne se do alternativ hnat nebudou, navic kdyz z noveho filtru maji nejvetsi balik..
ale nektere to delaji treba neofiko
a ze nekteri mechanici tvrdi ze neco nejde nebo nefunguje, neznamena ze jini mechanici budou mit opacnou zkusenost
btw:dneska se na trhu da koupit ledacos.. ale jen neco fakt funguje a neco je bohuzel jen marketing, kerej sice na oko neco udela, ale marna slava..
btw: pripravky na cisteni dpf sou na trhu vcelku nove..mozna tak dva roky..nektere ani to ne..takze pole neorane..a bude asi chvili trvat nez se vytribi zrno od plev a hlavne se to dostane do podvedomi..takze treba za rok si treba daj rict i autorizovany:)
-
servis tomas
- Manager Týmu
ty co ti řekli,že to nejde přesně lžou,jdeto,fungujeto dlouhodobě,firmy které se tím zabývají delši dobu je dost,odstranění je nevratná část,tu dořídící jednotku vyndáš a co ten filtr,dali ti ho,protože se dá dobře speněžit,já jsem to dělal sám to vyčištění,auto jezdí dál výborně chceto používat jiná aditiva a dávat správné množství