Zdravim, potrebujem radu. V stredu mi umrel avik. Motor stratil vykon, nejde viac ako cca 2.000 otacok, plyn sa sprava akoby ani nebol, a pri pridani ma vysoku dymivost. Pod pojmom dymivost myslim kudole cierneho dymu. Na volnobehu je motor v pohode. Pri pridavani ma tendenciu zdochnut.
Pozerali mi zatial EGR - to je zevraj OK, a turbo. Vie niekto poradit co pozriet? Zajtra by malo ist na diagnostiku, snad nieco ukaze ...
Avensis T22 D4D, 81kW, r.v. 2000 po fl - motor problem
Diagnostika
Takze diagnostika neukazala nic. Cela elektronika je uplne v poriadku. Co teraz, uz netusi ani servisak.
skusenost
Nazdar, tak ja som mal podobny problem, este k tomu men normal aj auto chciplo, vobec nemalo tah, po chvili sa mi ho podari nastartovat a zase to chvilu slo a potom zase stratilo vykon a dymove oblaky doslova. Na diagnostike my bolo povedane ze to moze byt SCV ventily, tie som vymenil bolo ako tak asi dva tyzden pohode, ale potom zas, takze potom prisli na to ze to moze byt EGR a nasledne turbo. Vlastne treba skontrolovat celu palivovu sustavu, palivovy filter a nasledne sa pustat do dalsej kontroly aspon ja to tak odporucam. Ja som nasledne menil vsetko, SCV, EGR, turbo.. takze to bola riadna pecka...ale teraz to uz slape ako ma..
SCV som daval nove, egr a turbo dovezene z Nemecka z buraneho auta, ktore to dostalo nastastie zboku.
Tak vela zdaru, ak tak tak napis Idahovi, ten chlap vie o tom viac a rad pomoze urcite
Jody
SCV som daval nove, egr a turbo dovezene z Nemecka z buraneho auta, ktore to dostalo nastastie zboku.
Tak vela zdaru, ak tak tak napis Idahovi, ten chlap vie o tom viac a rad pomoze urcite
Jody
Toyota Avensis,2.0TDI,D-4D,81kW,sedan