Avensis T22 D4D, 81kW, r.v. 2000 po fl - motor problem

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
vanavana
Člen Týmu

Avensis T22 D4D, 81kW, r.v. 2000 po fl - motor problem

Příspěvek od vanavana »

Zdravim, potrebujem radu. V stredu mi umrel avik. Motor stratil vykon, nejde viac ako cca 2.000 otacok, plyn sa sprava akoby ani nebol, a pri pridani ma vysoku dymivost. Pod pojmom dymivost myslim kudole cierneho dymu. Na volnobehu je motor v pohode. Pri pridavani ma tendenciu zdochnut.

Pozerali mi zatial EGR - to je zevraj OK, a turbo. Vie niekto poradit co pozriet? Zajtra by malo ist na diagnostiku, snad nieco ukaze ...
vanavana
Člen Týmu

Diagnostika

Příspěvek od vanavana »

Takze diagnostika neukazala nic. Cela elektronika je uplne v poriadku. Co teraz, uz netusi ani servisak.
trca
Manager Týmu

re

Příspěvek od trca »

muže to byt jen špatnou naftou,a nebo že by vstřik?
T25 85kw
ex.corolla ts 141kw
vanavana
Člen Týmu

Příspěvek od vanavana »

Nafta asi nie, od posledneho tankovania najazdenych cca 150 km, za 3 dni.
Jody
Člen Týmu

skusenost

Příspěvek od Jody »

Nazdar, tak ja som mal podobny problem, este k tomu men normal aj auto chciplo, vobec nemalo tah, po chvili sa mi ho podari nastartovat a zase to chvilu slo a potom zase stratilo vykon a dymove oblaky doslova. Na diagnostike my bolo povedane ze to moze byt SCV ventily, tie som vymenil bolo ako tak asi dva tyzden pohode, ale potom zas, takze potom prisli na to ze to moze byt EGR a nasledne turbo. Vlastne treba skontrolovat celu palivovu sustavu, palivovy filter a nasledne sa pustat do dalsej kontroly aspon ja to tak odporucam. Ja som nasledne menil vsetko, SCV, EGR, turbo.. takze to bola riadna pecka...ale teraz to uz slape ako ma..

SCV som daval nove, egr a turbo dovezene z Nemecka z buraneho auta, ktore to dostalo nastastie zboku.
Tak vela zdaru, ak tak tak napis Idahovi, ten chlap vie o tom viac a rad pomoze urcite
Jody
Toyota Avensis,2.0TDI,D-4D,81kW,sedan
Odpovědět

Zpět na „Avensis“