PREVIA I - když jí miluješ , není co řešit

vše ohledně modelové řady Previa
Odpovědět
Uživatelský avatar
Lukidol
Člen Týmu
Příspěvky: 8
Registrován: stř 14.03.2012, 21:24
Bydliště: Tábor

PREVIA I - když jí miluješ , není co řešit

Příspěvek od Lukidol »

Po roce zas všechny zdravím , tak dlouho už jsen tu nebyl. Přiblížím vám roční trápení s Toyotkou. Přibližně před rokem jsem jí po dlouhém hledání v inzerátech našel a koupil , tím to začlo :shock: Jako první jsem zjistil , že když držíte plyn jen nízko , aby se udržovala rychlost tak auto škube , cuká ...... volnoběh hodně kolísá , nechal jsem v servisu vyměnit svíčky , přejít podtlakové trubičky ..... . Zlepšilo se to , ale jen na týden a pak zas , odvezl jsem jí tedy přímo do Toyoty , tam strašili s váhou vzduchu za 4tis. , ale nakonec tam dali origo svíčky s tím že je vyzkoušeno že na jiné to nejezdí. Nechal jsem tam 2tis a problém byl zdánlivě vyřešen , je pravda že se to zlepšilo , ale nevyřešilo ......... zatím jsem to dál neřešil. Další problém byl že potvora netopí , asi zarostlé topení , topení už mám a protože ted v létě chystám větší udržbu včetně vyndavání palubky , tak ho vyměním. Asi po třech měsících ježdění se mi při zajíždění do dvora při kterém musím vyskočit na 10cm obrubník rozsypal diferák , koupil jsem ho z vrakoviště za 4tis a ejhle on tam nepasoval , protože mi ty debilové dali dif na čtyřkolku , tak znova do Prahy na vrakáč , nechal jsem ho vyměnit ....... a zas ku.va problém , ona to ještě nepřežila poloosa , ale tu jsem naštěstí dostal k autu navíc. Dále se mi začala sekat ručka tak jsem nechal přejít celý podvozek , čepy , silembloky , brzdy .......... . Uložení náprav je ještě slušné , čepy taky , jen na řízení se měnily. Ručku udělali , ale ta začala dělat zas to samé po měsíci , řešila se pak znova a...... :evil: furt , v letě vyřešim osobně. V servisu dále zjistily že je vybité levé přední uložení tlumiče (nahoře v podběhu) a pravé zadní rameno , tušil jsen to protože se to ozývalo. Díly dostupné jen v Toyotě , zadní rameno 4tis , přední uložení nevím jistě asi 3tis. Takže když si tam nechám udělat ty zadní ramena tak 10tis :twisted: . Ale NEJVĚTŠÍ PROBLÉM je že to auto papá snad víc jak 15 litrů :shock: a to ho hodně šetřim. Budu muset zas do tyoty a nechat seřídit motor s zároven vyřešit to škubání. Taky jsem zjistil , že foukání na okno taky nefunguje , fouká to všude jen tam né a to je společně s tím zarostlím topením v zimě ale poježděníčko :cry: . Taky je mi záhadou to zpřevodování , protože na pětku ve 110km/h mám už přes 3000 otáček. Bude to ještě stát hodně času a peněz , ale já vydržim. Ale i přes to všechno svou TOYOTKU miluju ! :D

Četl jsem tu něco o srazech PREVII a jsem pro , jen by to chtělo v nějakém přijatelném počasí. Nebylo by od věci udělat v sekci Previi zvlášt téma kam by všichni majitelé Previi napsaly kontakt , alespoň email , nebo tel. Aby se ten sraz dal nějak svolat , protože sem každý tak často nechodí. (tedy jestli už tu něco takového není)

Fuj to je ale slohovka :P


Tak jsem dnes konečně změři spotřebu a ....... :cry: jsem na 20 litrech
TOYOTA PREVIA 91" lukidol@centrum.cz tel.: 608249147
Prevít
Člen Týmu
Příspěvky: 41
Registrován: čtv 15.09.2011, 13:19

Topení

Příspěvek od Prevít »

No já měl ten samej problém s topením, nakonec po výměně motoru jsem ho vyčistil. Nalil jsem do něj půl litru kyseliny solný a nechal asi tak 20 min působit, potom jsem ho pořádně vypláchnul čistou vodou a do celého okruhu nalil nějaký čistič a projel jsem to cca na 5 km a vše vylil a jednou proplách čistou vodou a nalil novou nemrzku a teď topí parádně. Nejhorší je vždy odvzdušnit celý systém. Je třeba vyndat sedačku spolujezdce a vyndat víko motoru a udvzdušnit odvzdušňovacím šroubkem a stejně to trvalo než se dostala voda do topení. Jinak tě můžu ujistit, že ty otáčka a rychlost na mám uplně stejný. Taky mi to vadí, protože v předešlý Voyageru jsem měl 110 při 2000 ot. A to bylo nádherný tichoučko, který se se v Toyotě asi nedocílí.
Uživatelský avatar
zaki
Člen Týmu
Příspěvky: 72
Registrován: pát 22.01.2010, 22:55
Bydliště: Uherský Brod
Kontaktovat uživatele:

když jí miluješ , není co řešit

Příspěvek od zaki »

Lukidol

Tak ta tvoje spotřeba je sakra velká . Nevím jestli ti nesvítí kontrolka motoru , ale viděl bych to buď na lambda sondu a nebo na váhu vzduchu , pokud tedy pojedeš do servisu , tak bych si nechal udělat diagnostiku a tam by měli zjistit víc , protože ta spotřeba není normální . :twisted:
Toyota Prévia 2.4 DOHC VVT-i 115 kw,r.v. 2002,stříbrná metla,LPG AC Stag 300 + Dodělané opěrky hlavy s DVD a 9 palcovou obrazovkou,pro děti.Obrázek
Uživatelský avatar
Lukidol
Člen Týmu
Příspěvky: 8
Registrován: stř 14.03.2012, 21:24
Bydliště: Tábor

Příspěvek od Lukidol »

Joo , to jsem zapoměl napsat , když jsem byl té Toyotě tak mi diagnostiku dělali , ale nic nenašli. :? A kontrolka mi nesvítí.
TOYOTA PREVIA 91" lukidol@centrum.cz tel.: 608249147
Herry
Člen Týmu
Příspěvky: 46
Registrován: čtv 28.01.2010, 12:41

Příspěvek od Herry »

hoy, tak mě ta potvora dělá to samé. mám tam LPG a při revizi mi maník řek, že je nejspíš fouklé těsnění na vstřiku na prvnim válci a tak to tam valí 100% směs a proto to cuká. takže dnes to šlo na servis. sem na to zvědavej, pže když sem mekanikoi vysvětloval kde je motor a co a jak tak na mě čuměl jak kdybych s tim přiletěl z marzu:-)
Uživatelský avatar
Lukidol
Člen Týmu
Příspěvky: 8
Registrován: stř 14.03.2012, 21:24
Bydliště: Tábor

Příspěvek od Lukidol »

Tak to jsem zvědavej ............ dej prosím vědět.
Chudák mekányk ... to muselo být překvapení :shock:
TOYOTA PREVIA 91" lukidol@centrum.cz tel.: 608249147
Herry
Člen Týmu
Příspěvky: 46
Registrován: čtv 28.01.2010, 12:41

Příspěvek od Herry »

tak auto je po třech tejdnech zpět doma.wyměněný náplně v převodovce, diferáku a nový svíčky. na dotaz co to těsnění mi mekanik odpověděl, že měřil tlaky a že na jednom válci je trochu nižší tlak, ale že ne žádnej rapidní rozdíl a to těsnění na vstřiku prej suchý. takže by mělo bejt v pohodě. takže sem z toho jelen. jeden poví to a druhej tamto. mno nezbejvá než s tim chvilu jezdit a uvidim jestli to zas bude dělat a nebo ne.akorát nechápu co na tom teda dělal 3 tejdny. takže rada žádná:-(
Uživatelský avatar
martin.v
Člen Týmu
Příspěvky: 33
Registrován: stř 28.09.2011, 08:16
Bydliště: košice

skontroluj sanie

Příspěvek od martin.v »

Ahoj pozri sanie - snimac tlaku vzduchu- precisti pripojovacie hadicky. pozri moje starsie prispevky
Odpovědět

Zpět na „Previa“