znacka palivoveho filtru

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
1ac0
Navigátor

znacka palivoveho filtru

Příspěvek od 1ac0 »

mate niekto skusenost s palivovymi filtrami mann?

http://www.oleje.cz/p/palivovy-filtr-wk-720-2-x-4496

podla toho obrazku sa mi zda ten filter nejaky "vysoky" ale zas som nikde nenasiel rozmery origo toyota filtru.
Toyota Avensis T25 kombi - D4D 93kW, 2008
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Psss.. tak kdyz nevis a nenachazis, co tak si zmerit ten svuj, jak ho mas veliky? :-)
Back in Czech.
Axel1302
Řidič

Příspěvek od Axel1302 »

original je od DELPHI, tiez som sa snazil najst ho v nejakom eshope ale bez sance
Toyota Avensis T25, 2.2D-4D, 110 kW, r.v.2008, sedan
1ac0
Navigátor

Příspěvek od 1ac0 »

aczasa píše:Psss.. tak kdyz nevis a nenachazis, co tak si zmerit ten svuj, jak ho mas veliky? :-)
a medzi zmeranim a casom kym dojde novy budem mat auto rozobrate na ulici pred barakom... :D
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Takhle... Ono original koukam, ze ma docela de******ni ... pardon, preneseny vyznam... Myslis jako to cos tam mel ty, ne? Protoze pokud by byla z japonska, tak to bude na tuti fruti Denso a pokud bude v USA, tak Delphi, ale pokud v turecku, tak klidne champion, mann nebo filtron.. :-)
Back in Czech.
1ac0
Navigátor

Příspěvek od 1ac0 »

tak som kupil napokon bosch:
http://bit.ly/12EWFrV

podla rady garaznika je v zasade jedno aky filter dat, treba dodrzat vraj dve zasady:
1. vyhybat sa vyrobkom priamo vyrobenym v cine alebo dodavanym cinskymi firmami;
2. vymienat casto;

stvrtok menim, drzte palce.
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

garaznik je vocas.. i jeho biologicke hodiny maji vzadu napsano Made in China :-D
Back in Czech.
Axel1302
Řidič

Příspěvek od Axel1302 »

niekde som cital ze by sa mali pouzivat filtre s filtrovatelnostou max 1 μm ale ked som vyberal filter pre svoje auto, nikde som taku informaciu nenasiel, nakoniec som kupil Mann

Aczasa, auto mam vyrobene (poskladane) v anglicku, kupene na SK a to ze tam je original delphi mam od servisaka, samozrejme si to nemozem overit pisem co mi povedal, ale nemam pocit ze mal dovod klamat. A nevedel som ze Denso robi palivove filtre aj ked som od nich videl vsetky ostatne druhy filtrov
Toyota Avensis T25, 2.2D-4D, 110 kW, r.v.2008, sedan
Buldouš
Navigátor

Příspěvek od Buldouš »

Před zimou jsem taky měnil palivový filtr - ASHIKA cena nějak kolem 200kč přesně už nevím,za tu cenu ho mám na rok a před zimou zase pa pa. Název zní jako japonec,ale je to made in Italy. Má někdo zkušenost s touto značkou?
Toyota Avensis D4D Kombi 93kw r.v. 2007
1ac0
Navigátor

Příspěvek od 1ac0 »

Axel1302 píše:Aczasa, auto mam vyrobene (poskladane) v anglicku
aczasa píše:garaznik je vocas.. i jeho biologicke hodiny maji vzadu napsano Made in China :-D
tak ja mam auto tiez vyrobene v uk. byvam v cb a poznam par ludi co tu robia ako internisti pre bosch-a (ja obcas externe - som programator). podla toho co hovoria to v auto priemysle fici tak, ze do jednej serie auta daju palivove filtre podla toho kto momentalne doda v pozadovanej kvalite a maximalnej pozadovanej cene. vyrobca auta doda vykresovu dokumentaciu a kvalitativne poziadavky.

problem s cinou je v tom, ze jedna seria (desiatky tisic kusov) ma velmi nevyrovnanu kvalitu v serii takze by sa musel kontrolovat kus za kusom - doslova to zalezi na tom ktory robotnik na smene ktory kus robil, maju velmi nizku uroven strojovej automatizovanej vyroby.

palivovy filter bosch je vyrobeny v izraeli, kupil som rovno aj vzduchovy filter, ten je nipparts made in japan.
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

To uz taky neni davno pravda... Maji perfektni automatizaci (viz ma posledni prohlidka nove pobocky v Tianjinu) a jsou si sakra vedomi, ze Klasa A je za penize a ostatni je za mensi, ale taky za penize....
Back in Czech.
1ac0
Navigátor

Příspěvek od 1ac0 »

aczasa píše:To uz taky neni davno pravda... Maji perfektni automatizaci (viz ma posledni prohlidka nove pobocky v Tianjinu) a jsou si sakra vedomi, ze Klasa A je za penize a ostatni je za mensi, ale taky za penize....
pleties hrusky s jablkami: tianjin faw xiali automobile co ltd. je spolocny podnik japonskej toyoty s cinskou firmou faw do ktorej japonci dodali vyrobne stroje a know-how a produkuju kompletne vyrobky (auta) na zaklade japonskych skusenosti pod japonskym manazmentom s cinskymi robotnikmi. uz ina pesnicka je, ze podla dalsich zdrojov vela suciatok (ktore sa vsetky vyrabaju v cine) proste musia vratit dodavatelom pretoze nesplnaju kvalitativne poziadavky.

exemplarny priklad z posledneho tyzdna (aj ked v inom segmente byznisu): apple a ich iphone: foxxcon dostal nazpat cca 8 milionov iphonov kompletovanych v cinskej tovarni, mimocinske tovarne foxxconu taketo problemy nemaju.

pred cca 2 mesiacmi som objednaval toto http://dx.com/p/5v-relay-module-for-ard ... lue-145857 z ciny, 5 kuskov, 2 boli rovno na vyhodenie (neopravitelne), jedna ked sa prepajkovala bola ok a dve boli bez chyb. o tom to je - co kus to ina kvalita, podla toho co som videl to bolo pajkovane nie cinovou vlnou ale rucne, normalne kolofonia na plosaku. rucna praca tak je lacnejsia ako kupovat stroje.
Odpovědět

Zpět na „Avensis“