Rav 4- Chyb. kod 1255

vše ohledně modelové řady Rav 4
holtrans
Člen Týmu

Příspěvek od holtrans »

DoG
Člen Týmu

Příspěvek od DoG »

Filtr muže přijít na 1/5 pořizovací ceny auta... :shock: :shock: ...Ty vole...Zlatý starý Jeepy a vůbec starý nafťáky...Stačilo jebnout kladivem a jelo se dál...Tohle mě přestává bavit...
__Rav4 D4D 2.0 / r.v.04__
ex.chrysler voyager 2.5 TD
ex.fiat brava 1.4 SX
holtrans
Člen Týmu

Příspěvek od holtrans »

Co jsem dneska zjistil, existuje odpojit čidlo filtru pevných částic přímo v řídící jednotce a strašili mě cenou okolo 6000 kč. Nebo na autě je nějaká nádobka u nádrže do které se lije něco jako AdBlue u kamionu. Náplň stojí kolem 500 kč a vydrží to tam cca 80.000 Km. Musím to ještě prověřit. Tady se rady asi těžko dočkám.
Co jsem našel na netu: http://www.autorevue.cz/filtry-pevnych- ... ?showforum
Energybar
Člen Týmu

Příspěvek od Energybar »

Loni v listopadu jsem také koupil Ravku D4D 2,0. Chvíli jsem si to ježdění užíval,než se objevily problémy s cukáním a nouzovým režimem. Několikrát jsem absolvoval diagnostiku v autorizovaných servisech, výměny SCV ventilů, vzduchového filtru, palivového filtru,váhy vzduchu, čištění palivového systému, nádrže apd. Samozřejmě jsem vyslechl i spoustu řečí o nekvalitě české nafty. Mám rok výroby 2004, takže nepřipadal v úvahu ani EGR ventil ani filtr pevných částic, které mají až D4 cat. Už mě ta roční anabáze začínala unavovat a přemýšlel jsem o prodeji. Nakonec jsem objevil servis, kde se mému autíčku jeden den věnovali a výsledek super. Auto jde za plynem jako blázen, žádné cukání a zlepšila se pružnost motoru i při otáčkách do 2 tis. Konečně si to ježdění v klidu užívám bez starostí,že přidám plyn a vyskočí kontrolky. Pokud máte stejné potíže, mrkněte na jejich webovky. http://www.power-service.cz/ :roll:
TOYOTA RAV4, 2,0 D4D,r.v. 2004
holtrans
Člen Týmu

Příspěvek od holtrans »

Dík za tip a chci se zeptat kolik ta sranda stála.
Energybar
Člen Týmu

Příspěvek od Energybar »

Ta sranda mě stála 4,5 tis . Proti předešlým investicím zanedbatelná a výsledek nesrovnatelný. Když jsem tu pročítal ty příspěvky ohledně stejných problémů, tak jsem už ani nevěřil, že by si s tím někdo věděl rady.
TOYOTA RAV4, 2,0 D4D,r.v. 2004
holtrans
Člen Týmu

Příspěvek od holtrans »

Dik za info. Po svátcích jdu do toho
Tib
Navigátor

Příspěvek od Tib »

Energybar píše:Ta sranda mě stála 4,5 tis . Proti předešlým investicím zanedbatelná a výsledek nesrovnatelný. Když jsem tu pročítal ty příspěvky ohledně stejných problémů, tak jsem už ani nevěřil, že by si s tím někdo věděl rady.
a co to bylo?
holtrans
Člen Týmu

Příspěvek od holtrans »

Nevím ještě jsem tam nebyl. Ale zjistím to a pak to tady napíšu. Podle ceny to bude určitě nějaká blbost v SW.
holtrans
Člen Týmu

o5 fičí jak má

Příspěvek od holtrans »

problém vyřešen. byl to zaseklý elektroventil podtlaku EGRu. vyčistil jsem ho a není problém. Uvidím jak dlouho to vydrží, nový v Toyotě stojí cca 12.000,-
ppitrs
Navigátor

Příspěvek od ppitrs »

mužeš prosím vyfotit jak vypadá ten ventil
holtrans
Člen Týmu

Příspěvek od holtrans »

elektroventil je přišroubovaný dvěma šrouby na pravé straně motoru. je k němu připojena zastrčka elektriky a 2 tenké hadičky podtlaku. Jinak kdyby si nemohl najít, jdi po hadici od EGR ventilu a ta tě dovede k němu.
wilson
Člen Týmu

e-vrv

Příspěvek od wilson »

E-VRV, mne tiez dal chybu P1255
Podtlakovy regulator - vacuum regulating valve assy.
Stitok: TOYOTA: 25819-27030, Denso: 139700-0710.

Obrázek
Previa D-4D
Ex: E10
Odpovědět

Zpět na „Rav 4“