Ahoj,potřeboval bych poradit.Už dvakrát jsem měnil tyčky k zadnímu stabilizátoru.Ty původní tam vydržely asi 12 let.Koupil jsem tedy Starline a doufal,že něco vydrží.Po asi 25.000 km začaly bouchat znovu.Tak jsem vzal o něco dražší Bilsteiny,se kterými jsem si trochu polepšil,ale pořád je to bída.Když jsem se o to zajímal v Toyotě,tak na mě vybafli asi 3.600 Kč za sadu-což se mi opravdu nechce.Znáte nějakou rozumnou alternativu?
Díky za radu.
E10-stabilizátor
E10-stabilizátor
Toyota Verso 1,8 Valvematic, r. v. 2011
Toyota Corolla Liftback E11, 1,4 16 V, r. v. 1997
Toyota Corolla Liftback E11, 1,4 16 V, r. v. 1997
Orientačně je dobré se podívat, jestli je to doopravdický kulový čep stejné konstrukce jako kulák na nápravě, jenom v menším. Tam se vůle vymezuje pružinou, takže dlouho to funguje a pak náhle odejde. Ty levné nápodoby od linie hvězdy a podobných pseudoznaček možná budou jenom nějaká parodie na kulák.
Já je kupoval od Idaha asi za tři stovky/pár, měnil jsem zatím jenom přední a už mají sto tisíc. Značku si nepamatuji, ale byly echt japonské.
Já je kupoval od Idaha asi za tři stovky/pár, měnil jsem zatím jenom přední a už mají sto tisíc. Značku si nepamatuji, ale byly echt japonské.