Výběr auta T25 - poraďte :)

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

koubic8 píše: Neřek bych, že sem idiot, jen analytickej typ 8)
...
Motory 2.0 D-4D a 1.8 VVT-i mají sice stejné kW, ale v jiných otáčkách a s jiným krouťákem. Takže když pojedu naložený do kopce a budu chtít předjet kamion, s tím dieslem ho předjedu rychleji => bezpečněji. V tom vidím rozdíl výkonu, ty snad ne?
Analyzuj horedole a praxe ti vyjde stejně jinak i co se týče spotřeby, kupovat ojetinu bude vždy loterka ať je to saze nebo benál, a kolikrát budeš v kopci předjíždět kamion, stejnak uvázneš v kolonce které pracovné říkám "všichni spolem za tím prvním volem" protože s výkonným autem pořád někoho dojíždíš a pak potřebuješ mít spíš "koule" na vzetí hákem stometrové kolonky :wink: Pro tvé popojíždění bych volil benál a pak je důležité mít sakra štěstí při koupi ať se rozhodneš pro cokoli, pokud neznáš nic z historie vozu doporučuji skušební jízdou vyjet aspoň jednu nádrž po různých cestách nejlépe s někým od fochu.
Abys nedopadl podobně :D http://www.youtube.com/watch?v=wujYeI6d ... detailpage
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou :-) Obrázek
http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
koubic8
Člen Týmu

Příspěvek od koubic8 »

CommonUser píše:
koubic8 píše: Neřek bych, že sem idiot, jen analytickej typ 8)
...
Motory 2.0 D-4D a 1.8 VVT-i mají sice stejné kW, ale v jiných otáčkách a s jiným krouťákem. Takže když pojedu naložený do kopce a budu chtít předjet kamion, s tím dieslem ho předjedu rychleji => bezpečněji. V tom vidím rozdíl výkonu, ty snad ne?
:?: ... :!: .... :idea: .... :roll:
Njn, slovíčkaření.. výkonem nemyslím jen dle definice kW, ale i dostupnost výkonu. To jest, že se u nafty výkon projeví hned po sešlápnutí pedálu a ne po podřazení o 2 stupně u benzíňáka. Takže z uživatelského pohledu má "lepší výkon" nafťák (radši teď už neříkám vyšší, protože nemyslím jen víc kW). Kdo chce psa bít ...

O tom, jak budu s autem jezdit jsem psal v 1. příspěvku. Z těch 10 000 km bude asi 1500 km město, 1500 km okresky a 7000 km dálky.

P.S.: radši jezdím na kole než MHD :wink: Obzvlášť, když MHD skoro nejezdí (jsem maloměšťák, tak je to). Uznávám, jsem asi moc línej na to jezdit na kole v noci ve sněhu a s přítelkyní na štangli :D Ale do Alp na lyže pojedu příště rozhodně MHDčkem :!: :D

To m5t: díky za normální příspěvek :)
koubic8
Člen Týmu

Příspěvek od koubic8 »

m5t píše:
koubic8 píše: Abys nedopadl podobně :D http://www.youtube.com/watch?v=wujYeI6d ... detailpage
Tak to je dobrej jouda :D :D moje první jízda babetě v 15 vypadala podobně :twisted: ale už mám papíry i na velkou, takže cajk... 8)
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

A jsme u toho... takze ani neumis jezdit s benzinem a rikas, ze nafta tahne od seslapnuti pedalu... ostuda... Klasickej argument Tuc Tuc borcu s kloktafkou v dyzlu s kridlem co vole pico tahne kurva vocpoda, ne? :-D
Back in Czech.
koubic8
Člen Týmu

Příspěvek od koubic8 »

aczasa píše:A jsme u toho... takze ani neumis jezdit s benzinem a rikas, ze nafta tahne od seslapnuti pedalu... ostuda... Klasickej argument Tuc Tuc borcu s kloktafkou v dyzlu s kridlem co vole pico tahne kurva vocpoda, ne? :-D
A netáhne snad odspodu, když má diesel nejvyšší výkon okolo 3500 ot./min a benál okolo 6000 ot./min? O tom to je, je to jednodušší :) Uznávám, jsem lempl a přeřadit o 2 stupně dolů abych dostal výkon narozdíl do tebe nezvládnu v jakýchkoli podmínkách s rychlostí automatický převodovky. Je fakt, že když člověk plánuje předjet, tak si podřadí a má výkon, to zvádnu :D Ale když je situace vypjatá, tak holt ještě nemám zažitý jednou rukou automaticky podřadit o 2 stupně, druhou kroutit volantem a ještě stíhat sledovat, co se děje. To je vlastně celý rozdíl výkonu - snáz dostupný i ve vypjatých situacích.

Ta tvoje hláška týkpů s kloktáfkama mě pobavila, ta sedí :D vymáčknout z benzíňáku výkon jako z kloktáfky ftedeíčku asi neumí každej - teď ani já ne za každý situace :) ale uznávám tvůj argument, že když to člověk umí, rozhejbe auto stejně dobře na benzín jako na naftu, pokud maji stejný kW. Ale já sem holt jenom běžnej průměrně zkušenej řidič, pro kterýho je ten nafťák prostě snazší na rozhejbání, toť vše. Ale rád učim nový věci, takže je ten benzín výzva :)
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

koubic8
1. ty stale snivas, ze v kazdej situacii mas optimalne otacky pre naftu (turbo uz kruti, ale nema este "volny" pad momentu ) , ak to chces dosiahnut tak tiez radis ...
2. lepsiu dynamiku rovnako dosiahnes podradenim na nafte a priblizenim otacok k max vykonu, uzsie pasmo ta nuti niekedy radit uz aj pri predbiehani
3. ty sa pred obiehanim kamionu na tento manever nepripravujes ??? Boh s nami a zle prec :alian:
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Já bych začal takto. U dyzlu máš k dispozici potřebné cca na 1800 -2100 otáčkách, ale maximum u cca 4500 - 5000 otáček. Zatímco u benzinu máš potřebné od cca 2600 - 3200 a max u 6500 - 7000 otáček.
Takže když jezdi debil s benzinem na 1600 otáčkách tak nemá k dispozici nic a navíc má i vyšší spotřebu než při těch 2500. To asi k ježdění.... Není pravdou, že by netahnul benzin odspoda...
Back in Czech.
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

Jo řadit se musí umět a každá situace chce svoje :lol:
Obrázek
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou :-) Obrázek
http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

aczasa píše:no, k tomu bych mel jedine - do nafty predehrev (jde sehnat za par tisic - tedy treba za 5) a je situace vyrovnana. Proto prave nechci moc slyset ze na toto je lepsi benzin a na ono je lepsi nafta... Je to jen a ciste o tom co kdo chce.
Neboli jsem z marketingu zvykly obhajit perfektne i tu vec, se kterou vnitrne nesouhlasim a to prave argumenty, ktere neutoci na podstatu nebo princip, ale na city a vnimani publika.
předehřev je ti uplne k prdu když to auto stojí na parkovišti před panelákem a nemáš poblíž zásuvku - nebo víš o jiném zpusobu za rozumné peníze ?
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

koubic8 píše:
To Idaho: nejdřív píšeš, že se olej musí měnit každý rok bez ohledu na počet km a potom, že roční náklady jsou zažitá fáma - jak tomu mám rozumět? Při mém ročním nájezdu do 10 tis. km zaplatím u benzíňáku o max 5000 Kč víc za PHM než u dieselu. Netuším, o kolik je levnější výměna oleje a filtrů u benzínu než nafty, pokud se o auto bude starat neznačkový servis. Vyplatí se mi benzín?
nepochopil jsi mne, přečti si znovu co jsem psal - ano je to přežitá fáma, dokud se nedostaneš do extremu jako já, kde rozdíl v množství ( a cene ) oleje je 30% za jeden servisní ukon , olejový filtr na benál ( opet v mém případe ) stojí 1/4 co na naftáky a totéž u paliváku ( 135kč benál vs 790kč nafta - ceny druhovýroby njikoliv origo ).
prostre u aut jako je Ave, rollka atd nemá cenu počítat roční rozdíl v udržbe at najedeš cokoliv - to je jediné k čemu sem se vyjadřoval, nezminoval jsem spotřebu ani volbu co je lepší - jen sem "rejpal" do servisních provozních nákladů ve chvíli kdy je tak malý roční nájezd.

Jinak osobne radeji utratím ročne o 15tis více za palivo než abych se nutil jezdit pro zábavu v naftě :) Naftu mám jen na práci a upřímně - zatím jsem nezažil naftáka který by ve mě vzbudil radost z jízdy stejné jako benál s polovičním výkonem :)
vity
Člen Týmu

Příspěvek od vity »

Stejnak má 1.8VVti o 2KW víc než 2.0 D4D.(95KW verz.93KW),Ale 3 koňě stejně nikdo nepozná.
Avensis T25 combi 1.8, 2007....Ex CarinaE 1.6(96)
matus69
Věčnej rejpal

Příspěvek od matus69 »

aczasa píše: Takže když jezdi debil s benzinem na 1600 otáčkách tak nemá k dispozici nic a navíc má i vyšší spotřebu než při těch 2500. To asi k ježdění.... Není pravdou, že by netahnul benzin odspoda...
nechcem chalanovi radit co ma kupit, je to jeho vec, ale tuto sa mi ziada sa ozvat, lebo zasa si seres do huby - na jednej strane povies, ze benzin taha od spodu a hned sam sebe odporujes, ze iba debil jazdi na 1.600ot.

Keby si sa niekedy v toyote previezol, tak by si vedel, ze aj ten obycajny stary 1.8vvti jazdi 1.600ot aj na 5tke uplne v pohode a s velmi dobrou spotrebou.

Stale nas presviedcas o tom, ze ty nielen ze si s toyotou nikdy nejazdil, ale ty este nemas ani 18 rokov.
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

A ty jsi Maďar... No...
Back in Czech.
koubic8
Člen Týmu

Příspěvek od koubic8 »

Hm, radost z jízdy je mi celkem buřt... resp. i diesel mě baví, jak si jen tak brumlá a táhne pičo voe vodspoda :D co se týče výkonu tak jste mě celkem přesvědčili, že i benzín se dá rozhýbat, když se chce... většinou řídím buď slabšího benála nebo silnějšího diesela, tak sem si asi udělal trochu zkreslenou představu, protože oba mají dost jiný výkon. Benzíňáky silnější než motorizovaný nákupní košík typu Twingo jsem řídil akorát v automatu, takže jsem si nikdy nevyzkoušel tah a spotřebu 95 kW benzína v manuálu. A Twingo fakt netáhne ani při 6000 ot. :D

Trochu větší spotřebu nemá při mým nájezdu moc smysl řešit, zvlášť když budu mít větší klid v duši, že popojížděčkama a nekvalitními českými PHM motor nezkurvím. A benál je taky statisticky míň poruchový, takže nakonec bude provoz dražší jen fakt zanedbatelně, kdo ví jestli vůbec.

Takže asi jediný, co mě trochu štve je, že benál většinou nemá tempomat a obecně jde hůř sehnat. Což může znamenat, že ho seženu za dráž (ale asi s menším rizikem skryté závady jako třeba DPF). Takže jestli seženu diesela o 30 tis. levněji ve stejné výbavě a navíc s tempomatem, šel bych do něj. Ale za stejnou cenu bych bral benzína.

Jinak jak ta 1.8 hlučí na dálnici při 130 km/h, dá se to?

A ještě mě zajímá: za jaké situace se dostane auto do nouzového režimu (třeba porucha DPF)? Jak rychlou pak umožňuje jízdu? :?:

Díky.
Roman Jašek
Věčnej rejpal

Příspěvek od Roman Jašek »

K tý hlučnosti, avik je suprově odhlučněn, takže se nemusíš obávat...Rozdíly v hluku při 100km/h nebo 150km/h jsou minimální....
Toyota Avensis 1,8 VVti kombi, 95 kW, r.v. 2006
Odpovědět

Zpět na „Avensis“