Potrebuji poradit

vše ohledně modelové řady Celica
Dimon
Člen Týmu

Potrebuji poradit

Příspěvek od Dimon »

Dobry den, poradte mi prosim, nejsem moc zkuseny mechanik, a chci se zeptat. Vlastnim celicu T23 rok 2000 a mam dotaz. Daval jsem nove svicky DENSO IRIDIUM IK16 a stalo se to, ze po nastartovani zacalo hrozne smrdet s vyfuku a tekla dost divna smes z vyfuku(benzin a nevim co) hned jsem je vymenil za stare a bylo vse ok! Densa svicky jsem zmeril multimetrem a meli nizsi hodnoty, tak jsem je reklamoval, ale nechteli mi verit! Cim to mohlo byt, ze motor to "nechtel" a jestli jsem mohl poskodit motor? Dekuji moc za odpoved!
Tygr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Tygr »

Myslím si, že to nebude tak žhavé :wink: Benzín z výfuku kvůli svíčkám téct nebude, zkondenzovaná voda co smrdí z toho občas cáká :lol:
Kup si Toyotu a zustanes s ni navzdy a Celica je srdecni zalezitost:o)
red
Řidič

Příspěvek od red »

Ja jsem minuly tyden dal do ST182 GTI taky Denso Iridium akorat IK20 a nemuzu si je vynachvalit. Predchozi majitel tam mel NGK a zbyl z nich jen popel... Motor ma znatelne klidnejsi chod, vyfuk nestrili, lip tahne od spod To same i u kamaradovo nissanu 100nx GTI.
Az je tam das tak nech motor bezet tak 5 minut at si na ne zvykne Pak dej poradny kurivo, iridiovky musi horet :P
vcelka V4-2.0 93 (prodano)
pazout 406 coupe V6-3.0 02 (prodano)
camaro z28 m6 V8-5.7 97 (valici se ingot)
Dimon
Člen Týmu

Příspěvek od Dimon »

Diky moc, jen jsem mel strach, protoze uz jsem jednou motor menil, duvodem byla svicka, respektive tlak ktery odvaril kus a ten mi spadl do valce. Chtel bych se zeptat na jednu vec co myslite o POWER BOOSTER odkaz je:http://www.cartechgroup.cz/?detail&did= ... 27340d31bb jen doufam, ze se to smi psat, reklamu nechci delat, pisi tam jen klady a co zapory, proste nesetkal se s nim nekdy nekdo? Ma li smysl ho tam davat? Dekuji
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

nesmysl

Příspěvek od micron »

blbina hodící se max do felicie :-) už to tady někde někdo řešil... ale potkat Horsta Fuchse, kterej by ti k tomu dal ještě booster olej, špunty do uší a fotky s ovcí dolly buster...tak to asi koupíš :lol: ale za komických 7táců by to Horst asi neprodal ani kdyby vedle něj stály 3 nahý blondky... za 2.000,- by mu to mohlo ale vyjít
Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++
ObrázekObrázekObrázek
Dimon
Člen Týmu

Příspěvek od Dimon »

Dobry den, chtel bych se zeptat, jak uz jsem psal vyse, mel jsem problem ze svickama, tak jsem je vyreklamoval, ale bohuzel jsem dostal ZAMITNUTO. Reklamoval jsem je z vice duvodu, ale rekli mi ze jsou v naproste pohode. Prosim poradte, kdyz jsem je(DENSO IRIDIUM) tam mel, tak mi auto v nizsich otackach "skakalo" a auto furt chladilo, protoze bylo rychle zahrate. Kdyz mi uz rekli ze se mam vykaslat na nejakou vodu z vyfuku, tak cim by to mohlo byt? Svicky meli nizsi koef. ohmu 1 mela 5 a ostatni o 1,5 nizsi, na to mi rekli, ze je to v norme, cituji: "Rozdíly mezi svíčkami jsou nevýznamné a maximálně mohou ovlivnit stav odrušení motoru". Tak mi je poslali zpatky, mam je tam znovu davat? Dekuji za odpoved!
Petr
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr »

no ja tam mám brisk tuning a nepoznali by jste že tam není denso a to mám tu firmu rád ale zdají se mi dost drahý od brisku platinovky na 90tis stojí 520kča od densa tuším 1600kč
Dimon
Člen Týmu

Příspěvek od Dimon »

To je sice rozdil, ale zaprve uz mam denso koupene a zadruhe preci jen bych radeji duveroval densu japonec ka japonci sedi :) Tady je spis to, jestli je tam mam davat nebo ne znovu? Ted mi tam stoji denso obyc a chci iridium.
BRunner
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BRunner »

No, já jezdim se svojí Celdou už dva roky na Iridia a bez problémů. Teda nepoznal jsem rozdíl oproti původním platinovejm, jenže když jsem je měnil, tak mě vyšly Iridia levněji než platinový NGK nebo Denso.
Kde tankuješ, neměl jsi tam nějakej špatnej benzín? Netankoval jsi nějak těsně před výměnou/po výměně? Tyhle motory jsou na kvalitu benzínu hodně citlivý.
Dimon
Člen Týmu

Příspěvek od Dimon »

No mozna jsem tankoval pred vymenou, ale ne tesne! Vetsinou tankuji u OMV nebo Globus, ale zridka nekde jinde. To by teoreticky nemelo vadit, protoze na platinovky to jesdi at tankuji kde chci a iridiovka ma umet zapalit i horsi smesi:)
red
Řidič

Příspěvek od red »

Ja jsem kupoval densa iridia IK20 za 505kc jednu
vcelka V4-2.0 93 (prodano)
pazout 406 coupe V6-3.0 02 (prodano)
camaro z28 m6 V8-5.7 97 (valici se ingot)
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

2 dimon: musím říct, že s kvalitou benzínu u OMV jsem zruba od března hrubě nespokojen. Se Shellem nebo Benzinou se to nedá srovnat. O benzínu z Globusu raději nemluvím. A to opravdu nejsem náročný řidič. Nikdy jsem neřešil ani svíčky ani značky olejů ani benzínu, ale když už si i já všimnu, že to skáče jako koza a po změně benzínek (sítě OMV) je to OK, tak už to musí poznat snad každý.
Obrázek
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

red píše:Ja jsem kupoval densa iridia IK20 za 505kc jednu
přesně tak, žádných 1600 :)

a dají se sehnat ješte levněji, bohužel konkrétně u super je s nimi špatná zkušenost :(..
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

ombre píše:2 dimon: musím říct, že s kvalitou benzínu u OMV jsem zruba od března hrubě nespokojen. Se Shellem nebo Benzinou se to nedá srovnat. O benzínu z Globusu raději nemluvím. A to opravdu nejsem náročný řidič. Nikdy jsem neřešil ani svíčky ani značky olejů ani benzínu, ale když už si i já všimnu, že to skáče jako koza a po změně benzínek (sítě OMV) je to OK, tak už to musí poznat snad každý.
Tak tankuj u Tesca jako ja, problemy nemam a cena je fajn :D
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
ALIEN
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ALIEN »

jedine Shell 8)
Odpovědět