Od leta problem z Rav 4 06 130 kw
Od leta problem z Rav 4 06 130 kw
Dobry den,mame ju 4-ti rok a nastali prvi problemy od leta ked otco nalial naftu z bandasiek už nastali komplikace že auto išlo v poriadku ale ak si ho vytočil nad 3500 otaček dalo nudzovi ale do 3500 tisica fungovalo normalne.Po asi mesici to auto už nešlo natočiť vobec dalo sa do servisu v servise my vymenili čerpadlo,vstrekovače(som zohnal za 700 euro 4-ri boli v dobrem stave).V pondelok som bol po auto do štvrtku večera sa mu nič nedialo ale v piatok to zase začalo zase to davalo nudzovi pri 3500 a vic,horši štarty a zvyšena spotreba.Po piatkovej noci kdy sem prišiel zo zabavy v sobotu rano skušam naštartovať a nepodarilo sa mi to,vymenil som čerpadlo po asi 2 minutach štartovania my to naskočilo išlo to uplne v pohode len s tym rozdielom že zase pri 3500 ot to vždy hodilo nudzovy.Za cely den som nabehal asi 250-300 km bezproblemu.Nedela rano auto toči toči a nemože naštartovať,skušal som ohrievať čerpadlo,filter palivovy ... v nadrži je polka s tym že do 40 litrov som vylilal skoro celu flašku z adativ do nafty potom som sa previezol nech sa to rozmieša ale auto nejde vobec naštartovať v pondelok to dam do servisu kedže nemam doma na to stroje aby som si to mohol premerať a podobny.Som z toho auta už troška na nervy viem že 3 roky išlo uplne v pohode nabehalo sa na nom cez 80 000 km a menil sa len olej,filtre a kotuče platničky nič viac ... ale potom ako sa v lete zohnala lacnejšia nafta to všetko začalo najskor ten nudzovy režím,potom to nechcelo vobec isť,v pondelok po 2-och mesiacoch som sa radoval z auta a ted je nedela a už viem že zajtra ho tam budu musieť zaviesť znova a znova to nebude lacna oprava ... (ak budu tie vstrekovače zle tak 4x430 euro) a ak čerpadlo tak oprava 200 euro a viac.Vubec nevim čo mam delať poobliž nemam žiadne servis toyota a najbližši je odomna 200 km takže kdyby to auto aspon šlo a mohol som sa tam dostať.A to tankujem normalne na pumpach Shell,Slovnaft.Takže vobec neviem čo tomu autu ešte može byť ked po vimene vstrekovačov a 2-och čerpadiel(najmenej 3x palivovy filter,s tym že sa čistilo potrubie až ku nadrží,nadrž bola von proste všetko sa vyčistilo a furt sa deje to čo sa dialo predtym.
-
- Manager Týmu
-
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
aditiva
ake aditiva si tam dal?
mozno z tej zlej nafty kdesi nieco upchalo, co sa tym cistenim neodstranilo
daj tam aditivum na vycistenie trisiek a aditivum na vycistenie celeho palivoveho systemu
niektori to leju priamo do palivoveho filtra, alebo potom celu flasku vylej co do najmensieho mnozstva nafty v nadrzi
mozno z tej zlej nafty kdesi nieco upchalo, co sa tym cistenim neodstranilo
daj tam aditivum na vycistenie trisiek a aditivum na vycistenie celeho palivoveho systemu
niektori to leju priamo do palivoveho filtra, alebo potom celu flasku vylej co do najmensieho mnozstva nafty v nadrzi
Re: Od leta problem z Rav 4 06 130 kw
Já osobně bych to viděl na špatné palivo. Moderní diesly jsou velmi náchylné na kvalitu paliva. Nevím jak na Slovensku ale u nás je Shell nafta hrob na naftové motory. Doporučuji jen Vervu od Benziny nebo normální naftu od Benziny. Jinak aditiva přidávám celoročně ale záleží kolik si toho nalil do nádrže. Může se to i přeaditivovat. Jinak aditiva se dávají do nádrže jen před tankováním ale nikdy pouze do nádrže aby se to samo promíchalo. Je možné je rozmíchat v kanistru a pak dolít. Já bych to viděl na zanesený palivový filtr a pak dát novou naftu s aditivem. Shell ale nikdy neeeee.peky100 píše:Dobry den,mame ju 4-ti rok a nastali prvi problemy od leta ked otco nalial naftu z bandasiek už nastali komplikace že auto išlo v poriadku ale ak si ho vytočil nad 3500 otaček dalo nudzovi ale do 3500 tisica fungovalo normalne.Po asi mesici to auto už nešlo natočiť vobec dalo sa do servisu v servise my vymenili čerpadlo,vstrekovače(som zohnal za 700 euro 4-ri boli v dobrem stave).V pondelok som bol po auto do štvrtku večera sa mu nič nedialo ale v piatok to zase začalo zase to davalo nudzovi pri 3500 a vic,horši štarty a zvyšena spotreba.Po piatkovej noci kdy sem prišiel zo zabavy v sobotu rano skušam naštartovať a nepodarilo sa mi to,vymenil som čerpadlo po asi 2 minutach štartovania my to naskočilo išlo to uplne v pohode len s tym rozdielom že zase pri 3500 ot to vždy hodilo nudzovy.Za cely den som nabehal asi 250-300 km bezproblemu.Nedela rano auto toči toči a nemože naštartovať,skušal som ohrievať čerpadlo,filter palivovy ... v nadrži je polka s tym že do 40 litrov som vylilal skoro celu flašku z adativ do nafty potom som sa previezol nech sa to rozmieša ale auto nejde vobec naštartovať v pondelok to dam do servisu kedže nemam doma na to stroje aby som si to mohol premerať a podobny.Som z toho auta už troška na nervy viem že 3 roky išlo uplne v pohode nabehalo sa na nom cez 80 000 km a menil sa len olej,filtre a kotuče platničky nič viac ... ale potom ako sa v lete zohnala lacnejšia nafta to všetko začalo najskor ten nudzovy režím,potom to nechcelo vobec isť,v pondelok po 2-och mesiacoch som sa radoval z auta a ted je nedela a už viem že zajtra ho tam budu musieť zaviesť znova a znova to nebude lacna oprava ... (ak budu tie vstrekovače zle tak 4x430 euro) a ak čerpadlo tak oprava 200 euro a viac.Vubec nevim čo mam delať poobliž nemam žiadne servis toyota a najbližši je odomna 200 km takže kdyby to auto aspon šlo a mohol som sa tam dostať.A to tankujem normalne na pumpach Shell,Slovnaft.Takže vobec neviem čo tomu autu ešte može byť ked po vimene vstrekovačov a 2-och čerpadiel(najmenej 3x palivovy filter,s tym že sa čistilo potrubie až ku nadrží,nadrž bola von proste všetko sa vyčistilo a furt sa deje to čo sa dialo predtym.
Toyota RAV 4, r.v.2002, 2.0 VVTi, 110 kW
menil som tam 3x palivovy filter,po tom ako som mal nadrž von kompletne som ju umyl vyčistil prefukol cele potrubie,dali mi nove trysky,nove čerpadlo natakoval som v stredu na pumpe a v štvrtok večer už davalo nudzovi režím,v piatok už tažšie chytalo a v sobotu som nemohol naštartovať dal som druhe čerpadlo vozil som sa cely den v nedelu to iste,včera som dal von trysky a čerpadlo dneska mi to maju premerať a zajtra mi ma prisť nova ramba z čidlami a uvidime ak to nepojde vobec fakt už vobec neviem čo to može robiť aj zo servisu su už zufaly a nevedia dať rady budem to musieť potom zaniesť asi do Toyoty.
Mal som to v 4-och servisoch a na diagnostike im ukaže len velky unik paliva a nič viac.Proste ked to ide tak to ide do 3500 ot ma normalny ťah ako keby sa nič nedialo ako nahle prejde viac ako 3500 ot da nudzovi režím,zhasnem motor znova naštartujem po chvili kontrolka zhasne a zas sa objavi ked to vytočim nad 3500 ot. Raz sa mi stalo že som obehoval hore kopcom 2 auta a hodilo mi to nudzovi ked som bol už skoro pred prvím a v protismere my šlo auto a mal som dosť sťastie,a človek nemože neustale pozerat na otačky pri obiehani,je to otravne.
Možete my poslať ako sa volaju tie adativa ? a ked nalejem cele to adativum do 10 litrov nafty nemože mi to nič spraviť z autom ? teda niečo z tryskami alebo z čerpadlom ? nemože ovplyvniť chod motora ?
Dakujem vam
Mal som to v 4-och servisoch a na diagnostike im ukaže len velky unik paliva a nič viac.Proste ked to ide tak to ide do 3500 ot ma normalny ťah ako keby sa nič nedialo ako nahle prejde viac ako 3500 ot da nudzovi režím,zhasnem motor znova naštartujem po chvili kontrolka zhasne a zas sa objavi ked to vytočim nad 3500 ot. Raz sa mi stalo že som obehoval hore kopcom 2 auta a hodilo mi to nudzovi ked som bol už skoro pred prvím a v protismere my šlo auto a mal som dosť sťastie,a človek nemože neustale pozerat na otačky pri obiehani,je to otravne.
Možete my poslať ako sa volaju tie adativa ? a ked nalejem cele to adativum do 10 litrov nafty nemože mi to nič spraviť z autom ? teda niečo z tryskami alebo z čerpadlom ? nemože ovplyvniť chod motora ?
Dakujem vam
peky100 píše:menil som tam 3x palivovy filter,po tom ako som mal nadrž von kompletne som ju umyl vyčistil prefukol cele potrubie,dali mi nove trysky,nove čerpadlo natakoval som v stredu na pumpe a v štvrtok večer už davalo nudzovi režím,v piatok už tažšie chytalo a v sobotu som nemohol naštartovať dal som druhe čerpadlo vozil som sa cely den v nedelu to iste,včera som dal von trysky a čerpadlo dneska mi to maju premerať a zajtra mi ma prisť nova ramba z čidlami a uvidime ak to nepojde vobec fakt už vobec neviem čo to može robiť aj zo servisu su už zufaly a nevedia dať rady budem to musieť potom zaniesť asi do Toyoty.
Dakujem vam
Nejlepší z aditiv je VIF. Do 10 litrů to dát nesmíš, můžeš to přeaditivovat. Dávkování je na 20 l jedna odměrka, balení je na několik nádrží. Co to udělá s motorem nevím ale chce to kromě aditiv kvalitní naftu...
Toyota RAV 4, r.v.2002, 2.0 VVTi, 110 kW
-
- Manager Týmu
vymenili za 2x nove trysky teda jedny mam svoje a druhe som mal pojčane,čerpadla taky 2 a oba sou dobry,byli na stroji a davali tlak presne ako mali to iste plati aj o tryskach,ten piaty vstrek ako zistim ? či je špatny ? zajtra alebo v štvrtok my ma prisť nova ramba z čidlami a uvidime čo to udela když už to nezabere tak neviem,budem to musieť zaniesť mechanikovi do Toyoty´a to adativum som tam dal v piatok odmerku a v sobotu pred tankovaním,v nadrži viac než polovica nafta určite neni zamrznuta kedže my nezamrzá ani v hadicach kedže mam teraz čerpadlo von aj tryskyservis tomas píše:to chce pri nacteni napsat si kod chyby a pak to resit a unik paliva to muzou byt vstriky a nebo spatny tesneni na prepadu urcite si nedaval novy,nebo by mohl protekat paty vstrik
naftu mam len z pumpy SLOVNAFT kedže ta je u nas asi najlepšia,