Koupil jsem diesla ze stim budu jezdit nejak do 6.5 -7 jezdim s lehkou nohou .

neporovnávaj spotrebu 85 kW a 93 kW jasné že je iná , a DPF si tam nechaj kým ti auto chdí ani nemysli na to že ho dáš von. Ja som dal spotreba sa nezmenila akurát ma to stálo kopec €, ale ja som musel lebo autko chodiť odmietlo. Moja spotreba je 6,4 ale to nejazdím 150 tam je 7,5. každý špás niečo stojí.gejsajano píše:Chalani odmerajte v akom rozpeti mate aktualnu sptrebu pri 140km/h na aute, najlepsie takom istom ako mam ja
gejsajano píše:Zdravim vsetkych, chcel by som sa opytat ohladom vysokej spotreby kedze k odpovedi som sa nedopatral ani po precitani 20 stran na fore.
Priniesol som avensisa z DE, mnichov je to 2007 nabehanych 75 000km po malej inspekcii. Trapi ma vysoka spotreba 7,4l/100km co sa mi objavilo na palubnom pocitaci. Tato spotreba sa tam objavovala viac krat resp. priemer sa blizil k tomu cislu aj ked som u nuloval viac krat, ci som ju meral na dialnici pri 140-150km/h alebo po Bratislave. Este spomeniem ze ma obute 17". Rozmyslal som nad vymontovanim partikel filtra, co som sa docital v tomto pripade robi iba 0,6/100km, co nieje az tak vela. Kamos ma tiez avensisa z 2004 bez filtra pevnych castic ma na nej 300 000km, a ked sme porovnavali spotrebu na rovnakom useku jemu ukazoval palubak 5,4l, co som az nechapal. Co by som mal skontrolovat resp. ako by som mohol vyzistiti preco moja spotreba je taka vysoka a co ju sposobuje.
Dakujem za rady.
soferujes diesel, nie benzinak - 2000 vobec nie su nizke otacky, ked mas 2200-2400 kludne mozes preradit na vyssi (pokial nejdes do strmsieho kopca). jazdim tak 1800-2600 otacok, spotreba nieco pod sest litrov. aditivum envirox, nic ine. 6.7 pri 140km/hod je normalne, klimu kludne zapni, zvysi ti spotrebu tak o 0,1...gejsajano píše:Momentalne som natankoval na shell tu zakladnu naftu. Teraz som sa previezol bs <=> zv s velmi lahkou nohou pre toho kto nevie co je to za trasa su to okresky s kuskom rychlostnej cesty. A spotrebu som mal 6.0 boli sme 2ja v aute. Ale tak sa jazdit neda to je priliz lahka noha drzal som sa okolo 2000 rpm skoro stale. Vifko urcite kupim zatial sa mi nepodarilo ho najst musim nejaku mototechnu vytocit. Ten eger dam chcecknut najlepsie v toyote alebo kde? Co sa tyka gum su na 2,7 nafukane vsetky. V predu su cistonove semperits a v zadu asu 3mm dezen Good year eagle. Najblisie budem tankovat na OVW dik za tip![]()
p.s. co sa aktualnej spotreby pri 140km/h tachometrovych vid obrazok to zere 6,7-7,3 co sa mi zda prilis vela na to ze idem po rovnej ceste a takmer nefuka vietor. Zavrete okna, klima vypnuta.