no podla poslednych info. zo servisu to naozaj vyzera na 5. vstrek. Aj ked je uzavrety stale prepusta naftu. Asi v pondelok by ho mali vymenit, tak uvidim. Len mi nieje jasne, preco ked odpojim aku. a spät zapojim, tak na cca 100km dymenie ustupi. A aj pocas jazdy so studenym motorom nedymim. Jasne, kat je studeny a nafta v nom nehori. Ale aj spotreba pri zaradenom prevodovom stupni bez plynu je so studenym motorom 0 a s teplym od 04 do 0,8-1,5.
dano.jano píše:ano, to je ona.
A ako si ty problem vyriesil?
ja som dal vyčistiť celý DPF a prefúkli mi aj trubky. Od vtedy mám najazdených 8000km a zatiaľ všetko v pohode.
kde ti to cistili?
čistil mi to chalan čo mi servisuje avíka - cca pol dňa mu to asi trvalo, už si nepamatám, mal ho k dispozícií celý deň a potom ked vyčistil tak som to dobre popreháňal aby sa začala a dokončila regenerácia - ja som s tým išiel po dialnici TT-NR a spať pri 4000 ot/min aby sa dokončila regenerácia. Chalan je z Jelky cca 40km od BA. ak chceš pošlem Ti na neho číslo. Robí mi všetko a zatiaľ max. spokojnosť.
A přesně pro toto jsem dal DPF pryč. Prostě jsem to riskl přes počáteční problémy mám cca 1000km najeto a vše ok. Já prostě odmítám jezdit a pálit naftu protože má proběhnout nějaká regenerace. Nechci jezdit podle toho jak mi určuje auto ale jak já potřebuju.
cnapo píše:A přesně pro toto jsem dal DPF pryč. Prostě jsem to riskl přes počáteční problémy mám cca 1000km najeto a vše ok. Já prostě odmítám jezdit a pálit naftu protože má proběhnout nějaká regenerace. Nechci jezdit podle toho jak mi určuje auto ale jak já potřebuju.
Uvidím koľko mi to vydrží, dúfam že čo najdlhšie, ale ak sa to objavý opäť (čo sa určite skôrči neskôr objavý) tak budem uvažovať tiež že ho dám preč a bude pokoj.
tak 5. vstrek vymenili a po 1/2hod. jazdy som opät dymil a dymil.
tak som ten vstrek vratil, zasiel som do Modrovej a ten nestasny DPF tam vymontovali. Upravili softver RJ a namontovali emulator, 400,0€.
Mam najazdenych cca 500km, spotreba klesla o cca 0,8l a vsetko je OK.
preco som to nespravil hned?
no to je skutocne vysoka cena.
a co sa tyka spotreby, tak ta sa musi prejavit okamzite. po odstraneni DPF sa ulahci odvod spalin a samozrejme odpada regeneracia kde sa spali neurekom nafty.
ja mam verso 2,2 a po zakroku mi to zerie 5,9 az 6,1