Vaše zkušenost s CVT převodovkou v RAV4 2.0 VVTi,112kw,2007

vše ohledně modelové řady Rav 4
Odpovědět
fany84
Člen Týmu

Vaše zkušenost s CVT převodovkou v RAV4 2.0 VVTi,112kw,2007

Příspěvek od fany84 »

Zdrarec Rafani, tak Ravku si už užíváme naplno přes měsíc (za tu dobu najeto 2tis.km). Najeto nyní 53tis.km,r.v. listopad 2006.
Jak jste spokojeni s CVT převodovkou? Musím za sebe říci, že já ANO! Co si myslíte o kvalitě této CVT převodovky? Slyšel jsem, že Audi je montovala pod názvem multitronic a ty se prý kazily a nebylo vyjímkou, že okolo 100-120 tis.km. šla převodovka do věčných lovišť (známý má také bohužel tuto zkušenost), ale to byly roky mezi 2001-2005. Ale když subaru chce dávat do svých aut CVTéčka, tak to už o něčem svědčí, že až tak špatná převodovka to nemusí být.
Určo jdu v 60tis.km měnit olej v převodovce, údržba musí být! 8)
Toyota RAV4, r.v. říjen 2006,VVT-i 2.0,automat,112kw
Kdo by chtěl levné autopojištění u velký a známých pojišťoven (Česká pojišťovna,Alianz,Kooperativa,AXA,Uniqa,ČPP,Kooperativa),dejte vědět,spokojenost!
Jelass
Manager Týmu

Příspěvek od Jelass »

Je to i zde na foru, jen netuším kde, při 20tkm se odlomil zoubek, převodovka kaput a několik měsíců řešení uznání záruky :( Jestli se dobře pamatuju, jednalo se o stejný vůz jako máš Ty.
Mondeo 2.0i Turnier 2004
p:Corolla E11 4ZZ_FE 97PS
P: Dodge GrandCaravan 3.3i 2008
ritchie12
Člen Týmu

Re: Vaše zkušenost s CVT převodovkou v RAV4 2.0 VVTi,112kw,2

Příspěvek od ritchie12 »

Fany84,

Urcite mas CVT? Tie sa tam zacali davat az po facelifte, t.j. modelovy rok 2009.

Ja ju mam, a uz nikdy viac auto s CVT. Odisla po 18500km. Problem je, ze okrem nejakeho cidla a chladica oleja je "neservisovatelna", takze v autorizovanom servise ti ju opravia vymenou za novy kus :) Stoji cca. 12.000 EUR bez DPH ...

Auto po vymene uz nie je ako byvalo, ale podla Toyoty vsetko je 100% v poriadku.

Ale pravda je taka, ze zatial som asi jediny kto mal problem ... ono sa ich este zas tak vela nepredalo. A hlavne su to este len 3 roky co ich zacali montovat (v Europe).

Audi nie je jedine, kto mal problemy s CVT . Pohladaj veci o Nissane ...

Problem je, ze ja som si nenastudoval veci uplne a "naletel" som Toyote/Lexusu lebo tam dava do hybridov nieco co oznacuje e-CVT a tie maju dobru povest. Problem je, ze e-CVT nema s CVT nic spolocne a funguje na uplne inom principe!

Tak tolko odo mna. Ale ja som zaujaty :P

R.
fany84
Člen Týmu

CVT?

Příspěvek od fany84 »

ritchie12,
no to já nevím, jestli je to CVT...a ani v příručkách vůbec není, co je to za přesný typ převodovky.
Je pravda, že do RAVek se dávala CVT až od toho nejnovějšího modelu.
Myslel jsem si, že mám taky CVT, když řadička vypadá úplně stejně s porovnání s posledním modelem RAV4.
Pokud víš, co to mám vůbec za typ automatické převodovky, budu rád, když mi ji řekneš.
:)
Kdo by chtěl levné autopojištění u velký a známých pojišťoven (Česká pojišťovna,Alianz,Kooperativa,AXA,Uniqa,ČPP,Kooperativa),dejte vědět,spokojenost!
fany84
Člen Týmu

CVT to není

Příspěvek od fany84 »

Takže já CVT nemám, mám automatickou 4. stupňovou převodovku starší, ale spolehlivé konstrukce... 8)
Odpovědět

Zpět na „Rav 4“