Odstranění DPF

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
servis tomas
Manager Týmu

Příspěvek od servis tomas »

ja to delam a fungujeto,pripravky na to jsou,taky sme resily tento problem a zachovali sme fap,vyradit ho je taky varianta ale do budoucna mozna spatna
servis vozidel toyota tomas ladra adresa ul. ke kablu 378 Praha 10 Hostivar tel.774174445
servis tomas
Manager Týmu

je na to specialni latka,vymontujes fap,udelas si dymka a pak to tam nalejes zhruba 3 az 4litry podle velikosti filtru a 12hodin to tam nechas,pak se to vyplachne staci hadici s vodou,receno zjednodusene,zaruka pokud je dobre vstrikovani,system egr tak to funguje jo jeste paty vstrik ta napln stoji 1l 960kc a pak aditiv na fap
servis vozidel toyota tomas ladra adresa ul. ke kablu 378 Praha 10 Hostivar tel.774174445
mrazik
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mrazik »

Lepsi je to pak vyplachnout wapkou, prec jen tim tlakem se toho dostane vic.
Toyota Avensis Kombi 2.0 D-4D 93kW - bejvávalo
Honda Jazz 1.4 CVT
cnapo
Navigátor

FAPOFF

Příspěvek od cnapo »

Tak dnes mi volali, že vozidlo je opraveno, že provedli několik testů a pro jistotu ještě budou testovat až do pondělí. Provedli úpravu sw v emulátoru a to zejména pro hodnoty, které se objevovaly při regeneraci na teplotních čidlech. Zatím mají naježděno cca 100km a vše prý funguje. V pondělí mi avika dovezou tak jsem zvědav jestli už to je natrvalo. Jinak jsem se dotazoval i na CHIPTUNING v Brně, a ti používají stejné postupy a emulátory, takže si nevyberete.
Naposledy upravil(a) cnapo dne stř 13.02.2013, 19:31, celkem upraveno 1 x.
TOYOTA AVENSIS COMBI 2.0 D-4D 93 kW
Atreides6
Manager Týmu

Příspěvek od Atreides6 »

jednou sem měl Peugeuta 307 1.6hdi nechal sem kuchnout DPF. Padalo to do nouzaku. upravili sowt a po čase zase nouzak, znovu opravili sowt pak uz v pohode jen obcas vyskocila kontrolka motoru ale pocase sama zhasnula. Hrozná představa jet pak s rodinou někde na dovolenou se strachem zda bude nouzak nebo ne. Tak sem se auta radej zbavil, koupil Avika a mam teměř jistotu že problem nebude. Po te zkutečnosti DPF raděj necham kde je. A jak čtu zkušenosti a patalie tady tak se v tom jen utvrzuji. Je sice hezke že firma vše opraví v ramci zaruky asi bezpaltně ale ten čas, problémy, stres a nejistota někam dál vyrazit mi za to nestojí. -už nikdy FAP/DPF OFF
Avensis 2.2 D-cat
cnapo
Navigátor

Příspěvek od cnapo »

Já ti nevím,ale do nouzaku mi to začlo padat jen díky dpf to samé vozidlo se u nás prodává bez dpf proto jsem do toho šel.
pavel.em
Řidič

Příspěvek od pavel.em »

Atreides6 píše:už nikdy FAP/DPF OFF
Nevysvětluj si to jako rejpání, ale ty máš D-CATa bez CATu (myslím samo DPF filtr)? To mají snad všechny D-CATY, ne, tak kde bereš tu
Atreides6 píše: téměř jistotu, že problem nebude
:?:
Toyota Avensis Combi 2,2 D-CAT 130kW (2006)
Atreides6
Manager Týmu

Příspěvek od Atreides6 »

Tak jasně že D-cat filtr má ale tak 3x do roka ho pořádně protáhnu na dalnici 200km z toho 10minut 200km/h v kuse to se musi rozpálit a spálit všechny saze. Ale třeba bratr má taky D-cat a ten už jej měl ucpaný tak mu v Toyotě ve Zlině přimo do filtru nějak uměle vstříkli palivo aby to vypálili + udělali nucenou regenaraci na dalnici a zase jezdí perfekně. Je tam i možnost ho nějak demontovat a vystříkat vapkou kdysi byl o tom článek že se to taky dělá a filtr je jak nový ale nevím zda to jde i u D-cat ale každopádně odstranění až jako poslední možnost po zkušenostech s Peugeotem. Jinak u D-catu se počítá s razatní jízdou a ne že někdo bude jezdit na co nejmenší spotřebu. Ps: bratr jej měl ucpaný spíš z důvodu že jeho styl jízdy je spíše defenzivní kdežto já sem opak a nikdy sem problém neměl tak asi na to m něco bude -možná, snad.
Avensis 2.2 D-cat
servis tomas
Manager Týmu

pro ceskou republiku byl 2.0bez filtru pevnych castic ale jak pisete je to opravdu kazdeho rozhodnuti vyradit nechat a vycistit,jde to a ma to smysl,muze se stat ze po vyrazeni vzniknou problemi,obcas to pise chybu nebo sviti kontrolka ale u peugota nebo skodovky to jde vyradit ze softveru jednotky ale denso nejde cipovat ani menit soft jen update pokud je pro dany model
cnapo
Navigátor

Příspěvek od cnapo »

Toto jsem jen napsal pro lidi co tvrdí, že tím že ze svého vozu odstraním filtr tak vlastně dělám něco co je nemorální. To že se u nas tyto vozy prodávaly bez DPF ale už nikoho nezajíma.
servis tomas
Manager Týmu

ono to je v podstate nenormalni ale u skodovek nebo peugeotu se to dela uz dost dlouho tak mi to prijde skoro normalni ale reagoval sem na odpoved nekoho jineho,mate ho vymontovany,auto vam funguje tak budte dobrej
cnapo
Navigátor

Příspěvek od cnapo »

Já psal nemorální :-) a né nenormální . Přijde mi zcela normální odstranit z vozidla něco co tam bylo dáno za příplatek v jiné zemi. Kdyby se toto vozidlo prodávalo i u nás s DPF tak bych si ho nechal vyčistit ale s těmi informacemi co mám jsem to prostě riskl. Věřím že pokud to dobře dopadne tak mé zkušenosti a informace pomůžou ostatním. Stejně to bude vždy jen a jen každého volba jestli ponechat nebo vyčistit.
Plextor
Věčnej rejpal

Příspěvek od Plextor »

Já jsem zásadně pro filtry, ale je to začarovanej kruh, kdyby nám pumpaři neničili motory a fitry nekvalitní naftou tak se filtrum asi nic nestane. Nafta je nejdašší v Evropě, vlada s tim nic nedělá, postihy maj minimální tak co chcete, lidi vyndavaj filtry, protože na novy nemal. a je to !!!!!
Yaris 3 / 1.33 2011
VW Tiguan 2.0, 150k, 2018, po Praze do 6,8l, dálnice 6,4l
měl jsem E12U 1.4, E15U 1.6, T27 2.2.aut, RAV 4.4 - 2.2 aut.
cnapo
Navigátor

Příspěvek od cnapo »

Tak prvních 600 km a vše funguje. Uvidíme co dál :-)
matus69
Věčnej rejpal

Příspěvek od matus69 »

Plextor píše:Já jsem zásadně pro filtry, ale je to začarovanej kruh, kdyby nám pumpaři neničili motory a fitry nekvalitní naftou tak se filtrum asi nic nestane. Nafta je nejdašší v Evropě, vlada s tim nic nedělá, postihy maj minimální tak co chcete, lidi vyndavaj filtry, protože na novy nemal. a je to !!!!!
v cr je najdrahsia nafta v europe? To je pre mna novinka.
Co sa tyka zapadu, aj auta odtial dovezene maju zanesene egr so sanim a problemy s dpf.
A napr v UK maju s DCATmi velke problemy vobec priblizit sa k normovanymym spotrebam ak netankuju na znackovych pumpach.

nie je vsetko zlato, co sa blisti...
Odpovědět

Zpět na „Avensis“