Ahoj všem, se zájmem čtu všechny vaše příspěvky, protože jsem také rozhodnutý pro Hybrid až na něj našetřím I tak ale půjdu do ojetého.
Když se tu bavíme o nové pořizovací ceně, skutečně se o nějaké návratnosti hovořit nedá. Dokud bude takový Prius stát co 2 nebo 3 podobná auta s konvenčním pohonem, žádná masová záležitost to nebude, leda pro někoho z horních 10 tisíc
Každopádně mrkněte na tenhle web, pokud neznáte. Je tam hodně informací o hybridních autech, testy a propočty ekonomické "návratnosti" http://elektrickevozy.cz/
Cena Priusu
Cena Priusu
Naposledy upravil(a) Vegetus dne čtv 18.10.2012, 15:28, celkem upraveno 1 x.
Ahoj,
"Dokud bude takový Prius stát co 2 nebo 3 podobná auta"
mohol by si definovať, čo sú to podobné autá?
Ja som totiž porovnával Prius napríklad s avensisom, ktorý je tiež v strednej triede a pri podobnej výbave je cena zhruba 1:1. Avšak spotreba v meste je 2:1 v prospech Priusu, čiže podľa mňa není o čom
"Dokud bude takový Prius stát co 2 nebo 3 podobná auta"
mohol by si definovať, čo sú to podobné autá?
Ja som totiž porovnával Prius napríklad s avensisom, ktorý je tiež v strednej triede a pri podobnej výbave je cena zhruba 1:1. Avšak spotreba v meste je 2:1 v prospech Priusu, čiže podľa mňa není o čom
A sakra, teď koukám že jsem omylem založil nové téma místo přidání příspěvku do založeného "zkušenosti"
Nicméně k tématu. Měl jsem na mysli situaci, kdy si běžný člověk jde koupit rodinné auto nižší střední třídy, prostě Oktávka, Megane, Ceed, i30....
Místo jednoho Priuse si může dovolit dva takové vozy.
Samozřejmě po technické stránce srovnávám nesrovnatelné, ale pokud jde o čistě finanční a racionální volbu, taťka od rodiny s dvěma dětma si raději koupí jedno z výše zmíněných, a ne Priuse, na kterém by prostě zbytečně přeplatil.
Každopádně chápu argumenty všech fanoušků a zastánců HSD, jsem jedním z nich. Chtěl jsem jenom napsat, že Prius nebude masovou záležitostí (třeba jako všude přítomná Octávie nebo Hyundai i30) dokud nebude hybridní auto za nižší peníze. A cena jistě půjde dolů.
Ale umím si představit to nádherné ticho, až za pár let půjdu městem do práce, a místo řevu motorů a smradu budu slyšet jen tiché zzzzzz
A nejsem bot, jen jsem se chtěl pochlubit s webem, na který jsem narazil
Nicméně k tématu. Měl jsem na mysli situaci, kdy si běžný člověk jde koupit rodinné auto nižší střední třídy, prostě Oktávka, Megane, Ceed, i30....
Místo jednoho Priuse si může dovolit dva takové vozy.
Samozřejmě po technické stránce srovnávám nesrovnatelné, ale pokud jde o čistě finanční a racionální volbu, taťka od rodiny s dvěma dětma si raději koupí jedno z výše zmíněných, a ne Priuse, na kterém by prostě zbytečně přeplatil.
Každopádně chápu argumenty všech fanoušků a zastánců HSD, jsem jedním z nich. Chtěl jsem jenom napsat, že Prius nebude masovou záležitostí (třeba jako všude přítomná Octávie nebo Hyundai i30) dokud nebude hybridní auto za nižší peníze. A cena jistě půjde dolů.
Ale umím si představit to nádherné ticho, až za pár let půjdu městem do práce, a místo řevu motorů a smradu budu slyšet jen tiché zzzzzz
A nejsem bot, jen jsem se chtěl pochlubit s webem, na který jsem narazil
zdravím,uvažuji o koupi Priuse II generace.Můj rozpočet je ale omezený a mohu si dovolit koupit nějaký do 130 tis. kč.Bohužel ceny jsou dost vysoké,u nás bezkonkurenčně nejdražší,v EU od cca 108 tis. kč,ale mají nalítáno kolem 200 tis. km. Konkrétně jsem si vyhlédl tyto dva : http://www.mobile.de/cz/zna%C4%8Dka/toy ... 35256.html http://www.mobile.de/cz/zna%C4%8Dka/toy ... 42629.html
co vy na to ??
co vy na to ??
oba vypadaji rovnocenne. co presne bys chtel slyset? 200k km neni zabijak priuse, takze mohou jeste dlouho slouzit. Asi budou nacnute jen spodni dily, takze stabik, klouby atp, ale to by nemelo znamenat vic nez cca 15 - 20k Kc na "rekonstrukci". Uplne bych se toho nebal, ale zvazil bych moznost pujcky a poohlednuti se po verzi s 1.8 motorem.
Back in Czech.