LED světla- denní svícení
Prave ze neni. Je to primo v RJ a diagnostik to nedokaze vypnout. Pry obecne nic moc navic nez pridani noveho klice nezmuze. Asi to tak u tech Denso je. Myslim ze u koncernu jde delat s RJ vice. Jo a je to tak pry u aut pro CR trh protoze je tu sviceni povine ze zakona. Vse dle vyjadreni Toyoty. Zadny svoje moudra nerikam.
Toyota Avensis 2,0 D4D Combi, r.v.2008
POčkej na T25 FL je nějaké automatické svícení, které nejde vypnout?ja_kub píše:Tak to proste je. Ja to resit osobne nebudu protoze mam origo aut.sviceni od toyoty a jak v Pruhonicich tak v Modranech mi rekli ze to vypnout nejde. Takze trapim xenony porad. Kdybych mohl tak denni dam klidne misto mlhovek a nejak bych to nedramatizoval.
Já mám tedy na páčce světla normálně zapnout a automaticky a samozřejmě vypnuto.

Kde je nějaký problém s automatickým svícením?
Avensis T25 FL kombi 1.8 VVTi automat(HDM)
Nejsem natolik bohatý, abych si kupoval předražené věci.
stani.1blog.cz
stani.1blog.cz
Vyjádření Martina Ondruše, technik STK 38.10 Opava - Jaktař, na můj dotaz ohledně výměny denního svícení za mlhová světla:
Dobrý den, ano, tato výměna je možná, přední mlhové světlomety jsou nepovinné (takže je můžete demontovat) a jejich umístění odpovídá umístění denních svítilen (minimální výška od vozovky 250 mm, maximální vzdálenost od bočního obrysu vozidla 400 mm a minimální vzdálenost mezi svítilnami 600 mm)
http://www.stkopava.cz/forum/
Dobrý den, ano, tato výměna je možná, přední mlhové světlomety jsou nepovinné (takže je můžete demontovat) a jejich umístění odpovídá umístění denních svítilen (minimální výška od vozovky 250 mm, maximální vzdálenost od bočního obrysu vozidla 400 mm a minimální vzdálenost mezi svítilnami 600 mm)
http://www.stkopava.cz/forum/
T-25 2,0 1AZ-FSE 2003
Nemám, kupoval jsem ho v Německu.ja_kub píše: Mas T25 urcenou pro CR?
Fakt jo?ja_kub píše:Na polohu off se po nastartovani rozsviti potkavaci svetla (xenon).

A jo, tady v manuálu koukám, že o tom píší(poslední odstavec).

Naposledy upravil(a) stani dne stř 17.10.2012, 19:30, celkem upraveno 3 x.
Avensis T25 FL kombi 1.8 VVTi automat(HDM)
stani.1blog.cz
stani.1blog.cz
Kecy že to nejde, nechce se jim a jen to nepřiznají. Neautorizovaný servis to podle mě v klidu udělá. Pokud má s Toyotami zkušenosti, tím líp.ja_kub píše:Tak to proste je. Ja to resit osobne nebudu protoze mam origo aut.sviceni od toyoty a jak v Pruhonicich tak v Modranech mi rekli ze to vypnout nejde. Takze trapim xenony porad. Kdybych mohl tak denni dam klidne misto mlhovek a nejak bych to nedramatizoval.
A ohledně toho, kde kdo projde na STK...mě přijde, že je ta debata zaseklá. Tak si tam, kam jezdíte na STK, se zajeďte zeptat a když řeknou, že je to v pohodě (ideálně ne jeden technik, ale víc nebi ideálně všichni) a máte to. Když řeknou jo, tak ti tam místo mlhovek dejte LEDky a máte navíc jistotu, že projdete na STK.
A pokud řeknou že ne, a máte v okolí jiné STK, zopakujte postup v předchozím odstavci.
Než trápit xenony nebo jezdit bez LEDek, které bych chtěl jen proto, že si MYSLÍM, že neprojdu, je blbost.
A za řešení mi nemusíte děkovat...

Toyota Avensis Combi 2.2 D-CAT 130kW r.v. 2006 - 05/2012 sold
Chrysler 300C 5,7 HEMI V8 - 04/2013 sold
Dodge Magnum 5,7 HEMI V8
Dodge Magnum 5,7 HEMI V8
- extremehany
- Věčnej rejpal
To bude tim nemeckym trhem proto to tak nemas.stani píše:Nemám, kupoval jsem ho v Německu.ja_kub píše: Mas T25 urcenou pro CR?
Fakt jo?ja_kub píše:Na polohu off se po nastartovani rozsviti potkavaci svetla (xenon).Tak toto jsem tedy vůbec netušil.A vlastně ani dosud neviděl...
A jo, tady v manuálu koukám, že o tom píší(poslední odstavec).
Rekni mi ktery servis to umi a mas u me lahev neceho dobreho. Zatim jsem nikde nepochodil.reitmeier píše:Kecy že to nejde, nechce se jim a jen to nepřiznají. Neautorizovaný servis to podle mě v klidu udělá. Pokud má s Toyotami zkušenosti, tím líp.ja_kub píše:Tak to proste je. Ja to resit osobne nebudu protoze mam origo aut.sviceni od toyoty a jak v Pruhonicich tak v Modranech mi rekli ze to vypnout nejde. Takze trapim xenony porad. Kdybych mohl tak denni dam klidne misto mlhovek a nejak bych to nedramatizoval.
A ohledně toho, kde kdo projde na STK...mě přijde, že je ta debata zaseklá. Tak si tam, kam jezdíte na STK, se zajeďte zeptat a když řeknou, že je to v pohodě (ideálně ne jeden technik, ale víc nebi ideálně všichni) a máte to. Když řeknou jo, tak ti tam místo mlhovek dejte LEDky a máte navíc jistotu, že projdete na STK.
A pokud řeknou že ne, a máte v okolí jiné STK, zopakujte postup v předchozím odstavci.
Než trápit xenony nebo jezdit bez LEDek, které bych chtěl jen proto, že si MYSLÍM, že neprojdu, je blbost.
A za řešení mi nemusíte děkovat...![]()
![]()
V Praze nevím, ale v Brně jsem využíval (ke konci "funkčního" období Avíka, než jsem ho prodal) a nadále využívám (u mého nového amerického mazlíka...) služby jednoho servismana, který se fakt vyzná, má dobré ceny a umí. (např. výměna zadního ložiska v origo Toyo 3,5hodiny za 1500,- a u něj za necelou hoďku a 500,- - nehledě na fakt, že ložisko jsem si koupil sám za 5,5tis, nabídka z Toyo za 11tis mě rozesmála).ja_kub píše:reitmeier píše:ja_kub píše:
Rekni mi ktery servis to umi a mas u me lahev neceho dobreho. Zatim jsem nikde nepochodil.
Na netu by snad měl jít najít nějaký neautorizovaný servis, který dělá nebo se přímo specializuje na japonce a tam by mohli vědět...
Toyota Avensis Combi 2.2 D-CAT 130kW r.v. 2006 - 05/2012 sold
Dodge Magnum 5,7 HEMI V8
Dodge Magnum 5,7 HEMI V8
Delali mi to v Pruhonicich mam T27, na pačce mam O,AUTO,parkovacky, obrysovky, pri nule mi svitily xenony, ale nesvitil interier a nestmavila se pristrojovka jo a nenatacely se xenony.
Yaris 3 / 1.33 2011
VW Tiguan 2.0, 150k, 2018, po Praze do 6,8l, dálnice 6,4l
měl jsem E12U 1.4, E15U 1.6, T27 2.2.aut, RAV 4.4 - 2.2 aut.
VW Tiguan 2.0, 150k, 2018, po Praze do 6,8l, dálnice 6,4l
měl jsem E12U 1.4, E15U 1.6, T27 2.2.aut, RAV 4.4 - 2.2 aut.
- extremehany
- Věčnej rejpal