vyhrievanie sedadiel
Hmmm, "dobrá rada".Elcar píše:Prípadne sa poraď so svojím mechanikom.

No nic, jen čekáme, že sem waterford26 ty fotky a návod dá.

Avensis T25 FL kombi 1.8 VVTi automat(HDM)
Nejsem natolik bohatý, abych si kupoval předražené věci.
stani.1blog.cz
stani.1blog.cz
- waterford26
- Manager Týmu
dam dam.. uz mam pofotene aj nahodene..prdelka je v teplucku len mam kopec pracestani píše:Hmmm, "dobrá rada".Elcar píše:Prípadne sa poraď so svojím mechanikom.![]()
No nic, jen čekáme, že sem waterford26 ty fotky a návod dá.

Avensis T25, r.v. 4/2003, 1,8 VVT-i (129hp), sedan.
Doteraz Ford maniak.. tak som skusil vsadit na spolahlivost

- waterford26
- Manager Týmu
Takze tak v rychlosti. Kupil som uz overenu sadu na jedno sedadlo( 2 vyhrevne deky, kablovanie s relatkom a poistkou, spinac) od tohto predajcu na ebay za 45euro s postovnym http://www.ebay.de/itm/Auto-Sitzheizung ... 957wt_1225 .

Kupoval som len pre jedno sedadlo pretoze su tam dve vyhrevne deky na operadlo a sedadlo.. ja som ich dal len na sedadla..u vodica aj spolujazdca..chrbat mi ohrievat netreba
Ale da s akupit aj sada komplet na dve sedadla. Toto vyhrievanie ma dve polohy sily vyhrevu, slabsiu/silnejsiu.
Najprv som odmotoval sedadlo mimo auto, treba uvolnit 4 x 14mm sroby ktore drzia kolajnicky sedadla.. to vam snad fotit nemusim
POZOR!!! ..nezabudnite odpojit 2 kable na spodku sedadla!! -kluce mimo zapalovanie-baterka moze ostat zapojena!
Otocte si sedadlo aby ste mali pristup k jeho spodnej casti kde musite vylupnut pozdlzne plastove uchytenie potahu(oznacene sipkami). Pre lepsiu manevrovatelnost si mozte uvolnit bozne plasty na sedaku, ktore su uchytene krizovymi srobmi.. staci uvolnit.

Potom si sedadlo otocte naspat do normalnej polohy a pomaly odpredu davajte dolu potah.. potom ucitite odpor. Po jemnom odkryti najdete kovove spojky.. treba ich vypacit.. najblbsia robota, ktora zabere najviac casu.

V strede potahu je vedena pozdlzna tycka ktoru tak isto drzia 2 kovove spojky. Tycku vytiahnite a uz ju tam nedavajte.. nebude potrebna, zbytocne by tlacila na vyhrevnu podlozku.

Potom potah nadvyhnite a vlozte tam vyhrevnu deku(deka ma na bokoch lepidlo ktore ju bude drzat na mieste) a kabel prestrcte dierkou ktora je ready ka konci sedaka.

Potom uz len zopakovat postup smerom naspat a natiahnut potah naspat na sedadlo. Sedadlo dat naspat do auta.
V strednej konzole vyberte plast okolo riadiacej paky a aj dalsi plast, ktory je okolo rucnej brzdy. Do plastu rucnej brzdy som vyvrtal presnu dieru pre spinac ovladania vyhrevu a vsetko som pozapajal Cerveny a cierny kabel ktore idu zo zvazku som napojil na kable zapalovaca(zabudol som foto). Kabel z vyhrevnej deky, ktory trci zo spodu sedaka som spojil s kablom ktory siel z relatka-ten som potiahol zo stredovej konzoly popod kobercek. Na foto je vidiet ako su uz kable spojene.

A tu je posledna foto ovladaca.

Dakujem za pozornost

Kupoval som len pre jedno sedadlo pretoze su tam dve vyhrevne deky na operadlo a sedadlo.. ja som ich dal len na sedadla..u vodica aj spolujazdca..chrbat mi ohrievat netreba

Najprv som odmotoval sedadlo mimo auto, treba uvolnit 4 x 14mm sroby ktore drzia kolajnicky sedadla.. to vam snad fotit nemusim

POZOR!!! ..nezabudnite odpojit 2 kable na spodku sedadla!! -kluce mimo zapalovanie-baterka moze ostat zapojena!
Otocte si sedadlo aby ste mali pristup k jeho spodnej casti kde musite vylupnut pozdlzne plastove uchytenie potahu(oznacene sipkami). Pre lepsiu manevrovatelnost si mozte uvolnit bozne plasty na sedaku, ktore su uchytene krizovymi srobmi.. staci uvolnit.

Potom si sedadlo otocte naspat do normalnej polohy a pomaly odpredu davajte dolu potah.. potom ucitite odpor. Po jemnom odkryti najdete kovove spojky.. treba ich vypacit.. najblbsia robota, ktora zabere najviac casu.

V strede potahu je vedena pozdlzna tycka ktoru tak isto drzia 2 kovove spojky. Tycku vytiahnite a uz ju tam nedavajte.. nebude potrebna, zbytocne by tlacila na vyhrevnu podlozku.

Potom potah nadvyhnite a vlozte tam vyhrevnu deku(deka ma na bokoch lepidlo ktore ju bude drzat na mieste) a kabel prestrcte dierkou ktora je ready ka konci sedaka.

Potom uz len zopakovat postup smerom naspat a natiahnut potah naspat na sedadlo. Sedadlo dat naspat do auta.
V strednej konzole vyberte plast okolo riadiacej paky a aj dalsi plast, ktory je okolo rucnej brzdy. Do plastu rucnej brzdy som vyvrtal presnu dieru pre spinac ovladania vyhrevu a vsetko som pozapajal Cerveny a cierny kabel ktore idu zo zvazku som napojil na kable zapalovaca(zabudol som foto). Kabel z vyhrevnej deky, ktory trci zo spodu sedaka som spojil s kablom ktory siel z relatka-ten som potiahol zo stredovej konzoly popod kobercek. Na foto je vidiet ako su uz kable spojene.

A tu je posledna foto ovladaca.

Dakujem za pozornost

Díky.
Škoda jen, že tam nejsou vyfoceny ty první háčky a také přímo ta tyčka, která se má vyjmout a už tam nedávat.
K tomu poslednímu fotu: to pruhované vepředu, to je zvýšené okolí řadící páky? Ale kde je pak výlisek pro originál spínače vytápění sedaček, jak je to vidět tady?
Editace: jinak já si to nechám asi také udělat, i vyhřívání na záda(jsem už přeci jen starší člověk
), ale protože já tam mám ten výlisek pro originál spínač, tak bych tam chtěl tento. Dá se sehnat nový, ale snad by se dal koupit i nějaký zánovní u nás na vrakovišti(i když už jsem na pár vrakovišť před nedávnem psal a neměli na T25 vůbec nic
).
No a k tomu bych si koupil ty čtyři vyhřívací dečky, stačily by mě jen ty, bez (další)kabeláže a tlačítek, ale nevím zda se to tak prodává.
No a pak ještě sehnat někoho šikovného.
waterford26: prosím napiš přesné typové označení a výrobce těch deček co jsi si koupil ty. díky

Škoda jen, že tam nejsou vyfoceny ty první háčky a také přímo ta tyčka, která se má vyjmout a už tam nedávat.
K tomu poslednímu fotu: to pruhované vepředu, to je zvýšené okolí řadící páky? Ale kde je pak výlisek pro originál spínače vytápění sedaček, jak je to vidět tady?
Editace: jinak já si to nechám asi také udělat, i vyhřívání na záda(jsem už přeci jen starší člověk

No a k tomu bych si koupil ty čtyři vyhřívací dečky, stačily by mě jen ty, bez (další)kabeláže a tlačítek, ale nevím zda se to tak prodává.

waterford26: prosím napiš přesné typové označení a výrobce těch deček co jsi si koupil ty. díky
stani.1blog.cz
stani.1blog.cz
No to by bylo myslím pěkně drahé. Navíc ty mé sedačky vypadají jako nové.mrazik píše:Ja premyslim jestli nebude lepsi koupit original sedacky s vyhrevem, ovladace a zapojit to. Vsadil bych se, ze elektrika tam bude pripravena.
Já chci koupit jen ty dečky(samozřejmě s kablíkama)+ originální spínač(protože tam mám pro něj ten výlisek).
Normální kabely mi dá elektrikář, na to je nemusím kupovat a připojí to, pokud to tam nebude již předpřipraveno, také třeba k tomu zapalovači - bude to též jištěno přes pojistku(pokud není ještě navíc v tom origo spínači, ale tam se dá když tak také přidat).
stani.1blog.cz
stani.1blog.cz
- waterford26
- Manager Týmu
Tu na foto som oznacil sipkami kde su tie svorky.. su po stranach v tych brazdach a dve drzia tu tycku(tu som nakreslil cervenou farbou-tycka ide krizom cez sedak a napina potah v strede sedaku, uvidis ju hned ako odopnes po dve svorky po oboch stranach-zelene sipky)stani píše:Díky.![]()
Editace: jinak já si to nechám asi také udělat, i vyhřívání na záda(jsem už přeci jen starší člověk), ale protože já tam mám ten výlisek pro originál spínač, tak bych tam chtěl tento. Dá se sehnat nový, ale snad by se dal koupit i nějaký zánovní u nás na vrakovišti(i když už jsem na pár vrakovišť před nedávnem psal a neměli na T25 vůbec nic
).

typove oznacenie to nema..poslali mi to v obalke, zabalene v priehladnom sacku..ziadne papiere len to co je popisane v opise v linku uplne navrchu. Ked si nan kliknes a skopirujes nazov aky udal predajca a das ho vyhladat v ebay tak ti tam najde aj sety na dve sedadla komplet.. s dvoma ovladacmi.
Ovladac som dal na kryci plast ktory je okolo rucnej brzdy.. plast pre riadiacu paku je potiahnuty ciernym karbonom na foto. Ja som tam nemal nikde ziadny vylisok pre origo vyhrev!!

Re: vyhrievanie sedadiel
Mne sa stalo to isté pred rokom, na tom istom mieste. Dá sa to opraviť celkom jednoducho. Pod sedadlom som poodpajal úchyty čalunenia pod ktorým je taká biela vložka v ktorej je zapletený odporový drát. V mieste prepálenia som z každej strany uvoľnil asi 4cm drátu a zaplietol spolu. Z vrchu som to preložil kusom látky napr. zo žehliacej dosky a objednal poťahy na mieru.http://www.ak-autopotahy.sk/produkty#doplnky. A ešte ťa opravím , nie je to tyristor ale potenciometer (delič napätia)[/quote]
Mam niekolko otazok.
1.Daval si sedacku von z auta, alebo si to robil s namontovanou sedackou?
2. odpajal si bateriu, alebo rozpajal kable pod sedackou?
3. uvolnil si cele calunenie sedacky, alebo len tu cast , kde bolo vyhrievanie prepalene?
Dik za odpoved.
Mam niekolko otazok.
1.Daval si sedacku von z auta, alebo si to robil s namontovanou sedackou?
2. odpajal si bateriu, alebo rozpajal kable pod sedackou?
3. uvolnil si cele calunenie sedacky, alebo len tu cast , kde bolo vyhrievanie prepalene?
Dik za odpoved.
Tak já to mám takto. Je zřejmé, že tam musí přijít originální spínač, jinak by to asi nevypadalo dobře.

Naposledy upravil(a) stani dne pon 08.10.2012, 18:55, celkem upraveno 1 x.
stani.1blog.cz
stani.1blog.cz
- waterford26
- Manager Týmu
lenze origo spinac ma tusim 5 poloh vyhrevu.. tieto univerzalne vacsinou len 2 polohy. No neviem ako to tam mas ale urcite by sa tam dal dat taky spinac ako mam ja pripadne taky v tvare obdlznika ktory sa este zvykne s tymto univerzalnym setom predavat a vyzeralo by to v pohode..staci trochen predstavivosti a sikovne ruky 

Jasně, počítám že tam bude přímo v tom vypínači zabudovaný nějaký reostat, ne? Takže pak by to přeci bylo jedno - k tomu origo spínači připojíš ty dečky a reguluješ si na to namísto dvěma, pěti stupni.
Je má úvaha správná?
Je má úvaha správná?
stani.1blog.cz
stani.1blog.cz
Takže do toho asi půjdu. Už jsem mluvil s mechanikem, udělá mě to.
Jenže sháním tento originální spínač. Nevíte někdo o nějakém použitém, za rozumný peníz, u nás?
---------------------
Editace
Takže. Nový spínač stojí 2854 Kč vč. DPH (tedy samotný spínač stojí víc než vysoce kvalitní blu-ray přehrávač).
Pak jsem kontaktoval ještě vrakoviště(co jsou i tady uvedená) a na jednom ho opravdu mají, ovšem chtějí za něj 2000Kč.
Takže takto tedy "soudruzi" ne.
Udělám to jinak: koupím ty samé dvě sady co koupil waterford26(pořád to vyjde levněji než u nás) a ty dva spínače(co jsou u těchto sad v ceně) nechám namontovat do toho výlisku(respektive toho krytu pro ten originální spínač). No a kdyby se v budoucnu ten origo spínač za nějaký rozumnější peníz objevil, tak ho prohodím.
Jenže sháním tento originální spínač. Nevíte někdo o nějakém použitém, za rozumný peníz, u nás?
---------------------
Editace
Takže. Nový spínač stojí 2854 Kč vč. DPH (tedy samotný spínač stojí víc než vysoce kvalitní blu-ray přehrávač).
Pak jsem kontaktoval ještě vrakoviště(co jsou i tady uvedená) a na jednom ho opravdu mají, ovšem chtějí za něj 2000Kč.
Takže takto tedy "soudruzi" ne.
Udělám to jinak: koupím ty samé dvě sady co koupil waterford26(pořád to vyjde levněji než u nás) a ty dva spínače(co jsou u těchto sad v ceně) nechám namontovat do toho výlisku(respektive toho krytu pro ten originální spínač). No a kdyby se v budoucnu ten origo spínač za nějaký rozumnější peníz objevil, tak ho prohodím.
stani.1blog.cz
stani.1blog.cz