Avensis versus Verso
- mrazik
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
die.catana pokud kazdy z tve rodiny nema 2 metry, pak se tam ctyrclenna rodina pohodlne vejde. Jak jsem psal nahore, ne kazdy potrebuje stehovat pulku baraku a ne kazdy potrebuje auto o delce autobusu. My jsme celkem 4, jezdime dvakrat za rok na dovolenou, obcas nejaky ten vylet a kufr avensise jsme nikdy nezaplnili.
Par mesicu jsme jako rodinne auto pouzivali Yaris z roku 2000 a take jsme se vesli - dokonce do kufru se vesel kocarek pro dve deti.
Otresne malo mista je ve Fiatu 500, ve Versu je mista dostatek - nerika, ze hodne, ale dostatek. Chapu, ze nekdo potrebuje Voyager, nekomu staci Verso.
Par mesicu jsme jako rodinne auto pouzivali Yaris z roku 2000 a take jsme se vesli - dokonce do kufru se vesel kocarek pro dve deti.
Otresne malo mista je ve Fiatu 500, ve Versu je mista dostatek - nerika, ze hodne, ale dostatek. Chapu, ze nekdo potrebuje Voyager, nekomu staci Verso.
Toyota Avensis Kombi 2.0 D-4D 93kW - bejvávalo
Honda Jazz 1.4 CVT
Honda Jazz 1.4 CVT
Mě se naopak zdá, že ve Versu je místa vcelku dost - když tam nejsou ty zadní dvě sedačky...
Ještě by mě zajímaly hmotnosti, rozměry a spotřeba - porovnání.
Ještě by mě zajímaly hmotnosti, rozměry a spotřeba - porovnání.
Avensis T25 FL kombi 1.8 VVTi automat(HDM)
Nejsem natolik bohatý, abych si kupoval předražené věci.
stani.1blog.cz
stani.1blog.cz
- mrazik
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem si dal tu praci a podle auto.cz jsem si vypsal vsechny rozmery pro Avensis T25 facelift kombi, Avensis T27 kombi, Verso a ono se ukazuje, ze ve vnitrnich rozmerech tak dramaticke rozdily nejsou naopak jsou si dost podobne a nekde je i Verso vetsi.
Kód: Vybrat vše
Avensis T25 Avensis T27 Verso
délka 4715 4780 4440
šířka 1760 1810 1790
výška 1525 1480 1620

Avensis T25 Avensis T27 Verso
Zavaz. prostor - sedadla/sklopena (l): 520 / 1500 543 / 1609 484 / 1645
Rozměry dle nákresu - vnitřní rozměry:
g) podélný prostor vpředu min/max (mm): 870 / 1120 940 / 1150 820 / 1030
h) podélný prostor vzadu min/max (mm): 660 / 890 600 / 850 680 / 920
i) výška nad sedadlem - vpředu (mm): 980 1030 1050
j) výška nad sedadlem - vzadu (mm): 980 960 990
k) šířka vpředu (mm): 1480 1490 1510
l) šířka vzadu (mm): 1450 1510 1520
délka sedáku vpředu (mm): 500 510 520
délka sedáku vzadu (mm): 460 500 460
výška opěradla vpředu (mm): 600 620 570
výška opěradla vzadu (mm): 640 660 600
Honda Jazz 1.4 CVT
Honda Jazz 1.4 CVT
mrazik: díky. Přesně to jsem si i myslel.
stani.1blog.cz
stani.1blog.cz
- CommonUser
- Věčnej rejpal
Mne na Verse nerezu sedaky (pozri dlzku, vysku, sirku) - nic na dlhe trate a stredovy desing interieru. Zvonku je to pekne - pre mna najkrajsie MPV. Ani ospevovany SMax, Touran, a pod. na to nema. Ale ten interier ... to mas stale pred ocami. Zasvieti slnko a nevidis nic. Skoda.
http://www1.adac.de/Tests/Autotest/TETD ... cutive.pdf
Vraj vysoka spotreba 1,8 - 7,1L. Ale ze im Touran 2.0 TDI zral 6,8 je OK ...
Nemecka objektivita. TSI radsej ani netestovali na benzin, len zemny plyn.
http://www1.adac.de/Tests/Autotest/TETD ... cutive.pdf
Vraj vysoka spotreba 1,8 - 7,1L. Ale ze im Touran 2.0 TDI zral 6,8 je OK ...
Nemecka objektivita. TSI radsej ani netestovali na benzin, len zemny plyn.
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
Hmmm, obsah kufru u Verso 380l, oproti cca 520l u Avensis...
stani.1blog.cz
stani.1blog.cz
- mrazik
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Verso ma obsah kufr 484 litru, coz se da docist i na ofiko strankach toyoty. Nemci to nejsou schopni ani opsat ze stranek dobre.
EDIT - je mozne, ze v 7mistne verzi se sklopenou treti radou sedacek jsou ty hodnoty mensi, to nevim
EDIT - je mozne, ze v 7mistne verzi se sklopenou treti radou sedacek jsou ty hodnoty mensi, to nevim
Naposledy upravil(a) mrazik dne čtv 09.08.2012, 12:12, celkem upraveno 2 x.
Honda Jazz 1.4 CVT
Honda Jazz 1.4 CVT
Aha, tak to je jiná. Já vycházel z toho co bylo v tom německém testu, co sem zaslal CommonUser.mrazik píše:Verso ma obsah kufr 484 litru, coz se da docist i na ofiko strankach toyoty. Nemci to nejsou schopni ani opsat ze stranek dobre.
No vida, tak i tady není žádný podstatný rozdíl. Ve spotřebě také ne. Předpokládám, že i váha bude podobná.
stani.1blog.cz
stani.1blog.cz
- mrazik
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Tady porovnani kufru podle katalogu :
Jo hmotnost je plus minus par kg stejna.
Verso :
Rozměry zavazadlového prostoru
delka sirka vyska
Se 7 sedadly (mm) 330 1370 765*
S 5 sedadly (mm) 880 1355 855*
Se 2 sedadly (mm) 1575 1430 1130*
* S odstraněnou vnitřní podlahou
Avensis T27 kombi :
delka sirka vyska
1105 1550 765*
* Bez skládací podlážky.
Honda Jazz 1.4 CVT
Honda Jazz 1.4 CVT
- CommonUser
- Věčnej rejpal
http://www.auto.cz/test-toyota-verso-valvematic-2050
Avis 1,8 zere o 0,5 L menej podla ADACu. Na nemeckej dialnici cez 130 to bude asi viac - vacsi celny odpor.
Avis 1,8 zere o 0,5 L menej podla ADACu. Na nemeckej dialnici cez 130 to bude asi viac - vacsi celny odpor.
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
Podle rozměrů, které uvádí mrazík je z mého pohledu Verso naprostej nesmysl. Vede jen ve výšce vepředu a vzadu (mám metr devadesát a v Avensisu rezervu habaděj, takže tohle je nulovej argument) a 2cm šířky prostoru uvnitř. Jinak ve všem horší. Zadní sedák o 4cm kratší (ovlivní pohodlí na delších štacích), kufr o šesát litrů menší, auto celkově vyšší a užší (horší stabilita). Tohle auto (Verso) mi dává jedinej smysl v případě, že někdo potřebuje sedmimístnou verzi. Upřímně nechápu proč by kdokoliv dal přednost pětimístnému Versu před pětimístným Avensisem. Aby měl hnusnější auto s menším vnitřním prostorem, menším kufrem, horšími jízdními vlastnostmi a vyšší spotřebou jenom proto, aby ... aby mohl řídit v cylindru?
Vážně, přehlídl jsem něco? Opravte mě jestli jo.
Vážně, přehlídl jsem něco? Opravte mě jestli jo.
- mrazik
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
jtm1809 jednak hraje roli cena a Verso je vice orientovane na rodinu - kdo nema male deti nepochopi, ze vice odkladacich prostor, moznost naklopit zadni operadlo, tri plnohodnotne sedacky vzadu, variabilnejsi interier, to vse se oceni v pripade prevazeni deti. Kratsi sedak vzadu je jedno, protoze deti jezdi v autosedackach a sedak je stejny jako starsi avensis.
Kufr porovnavat na litry je nesmysl, rozhodujici je jak vypada, jeho sirka pripadne delka atd. Vetsi obsah v litrech neznamena, ze toho vice odvezes.
Stabilita zavisi hlavne na podvozku a nejvice vahy je stejne dole. Jiste, ze se Verso bude vice naklanet, ale neni to nic dramatickeho a sedi lepe nez predchozi generace avensise, ktery je uzsi nez Verso.
Kdo potrebuje vozit vice jak 5 lidi, pak musi volit vetsi MPV (S-Max, Galaxy atd. ), protoze ty dve sedacky vzadu Versa jsou hodne nouzove a na kratke vzdalenosti.
Ja se v obou autech vezl, srovnal a po avensisu je to muj favorit.
Kufr porovnavat na litry je nesmysl, rozhodujici je jak vypada, jeho sirka pripadne delka atd. Vetsi obsah v litrech neznamena, ze toho vice odvezes.
Stabilita zavisi hlavne na podvozku a nejvice vahy je stejne dole. Jiste, ze se Verso bude vice naklanet, ale neni to nic dramatickeho a sedi lepe nez predchozi generace avensise, ktery je uzsi nez Verso.
Kdo potrebuje vozit vice jak 5 lidi, pak musi volit vetsi MPV (S-Max, Galaxy atd. ), protoze ty dve sedacky vzadu Versa jsou hodne nouzove a na kratke vzdalenosti.
Ja se v obou autech vezl, srovnal a po avensisu je to muj favorit.
Honda Jazz 1.4 CVT
Honda Jazz 1.4 CVT
jtm1809 píše:Podle rozměrů, které uvádí mrazík je z mého pohledu Verso naprostej nesmysl. Vede jen ve výšce vepředu a vzadu (mám metr devadesát a v Avensisu rezervu habaděj, takže tohle je nulovej argument) a 2cm šířky prostoru uvnitř. Jinak ve všem horší. Zadní sedák o 4cm kratší (ovlivní pohodlí na delších štacích), kufr o šesát litrů menší, auto celkově vyšší a užší (horší stabilita). Tohle auto (Verso) mi dává jedinej smysl v případě, že někdo potřebuje sedmimístnou verzi. Upřímně nechápu proč by kdokoliv dal přednost pětimístnému Versu před pětimístným Avensisem. Aby měl hnusnější auto s menším vnitřním prostorem, menším kufrem, horšími jízdními vlastnostmi a vyšší spotřebou jenom proto, aby ... aby mohl řídit v cylindru?

Dobrý

stani.1blog.cz
stani.1blog.cz
- mrazik
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Ja jen nechapu s tim mensim vnitrnim prostorem, protoze je srovnatelny se starsim avensisem, ktery ted vlastnim, takze pro me zadna zmena k horsimu a jizdni vlastnosti lepsi.
Hodnotit design lze subjektivne, ale nelze ho vnutit ostatnim, me se Verso libi.
Hodnotit design lze subjektivne, ale nelze ho vnutit ostatnim, me se Verso libi.
Honda Jazz 1.4 CVT
Honda Jazz 1.4 CVT
Srovnával jsem s T27 FL, proto mi to rozměrově vycházelo pro Avensis. Samozřejmě nikomu nenutím svůj subjektivní pohled na design a plně uznávám, že to je individuální věc. Osobně považuju Avensis za snad nejhezčí auto v segmentu, Verso ne tak. Co ale není subjektivní je kvalita materiálů uvnitř (plasty, potahy). Tam Avensis zcela objektivně vede. Ergonomie budíků ve Versu mi přijde nepochopitelná. Respektuju, že to jiní vidí jinak.mrazik píše:Ja jen nechapu s tim mensim vnitrnim prostorem, protoze je srovnatelny se starsim avensisem, ktery ted vlastnim, takze pro me zadna zmena k horsimu a jizdni vlastnosti lepsi.