Automatická převodovka a Avensis

vše ohledně modelové řady Avensis
stani
Věčnej rejpal

Příspěvek od stani »

Maghreb píše:Je jedno, aky mas pocit, ze automat je rychlejsi, cisla vravia presny opak.
A naopak. Já to zase vidím v praxi. :P :wink:

P.S.: já netvrdím, že automat je rychlejší, ale že je s ním plynulejší provoz, to vidím v reálu - stojíme na křižovatce vedle sebe, padne zelená a já jsem mezitím dávno pryč, ten manuál je už "daleko" za mnou.
Avensis T25 FL kombi 1.8 VVTi automat(HDM)
Nejsem natolik bohatý, abych si kupoval předražené věci.
stani.1blog.cz
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

Maghreb píše:A ako sa meria z 0 na 100 ? Ze stojis na mieste a potom zacnes zrychlovat - analogia so semaforom ...

A ked ma raz manual lepsie 0-100 ako automat, to znamena, ze mozno na prvych metroch je automat rychlejsi, ale potom to manual musi zakonite predehnut. Je jedno, aky mas pocit, ze automat je rychlejsi, cisla vravia presny opak.
Čísla vraví opak, ale realita v běžném provozu je taková, že mizím do dáli, on totiž automat nerozlišuje mezi závodním rozjezdem a rozjedem běžného provozu, vždy to tam sází optimálně a ne jak se zrovna chce tomu nebo onomu řidiči u manuálu. Proto jsou pro mne rozjezdy z třetí,čtvrté,.. lajny utrpením - rozjezd,přibrždění a zase přidání atd
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou :-) Obrázek
http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
Grey
Řidič

Příspěvek od Grey »

Ale no tak... Z teto debaty zacinam mit pocit jak u TDI...

U te AP taky muzes davkovat zrychleni (tim, jak moc slapes na plyn), takze (ne)rozlisovani mezi zavodnim a beznym rozjezdem urcuje ridic. Nebo pri parkovani mas bobky, protoze to auto zrychluje jak blazen a bojis se, abys to nekam nenarval?

Co je jasne, ze na tom semaforu mas u AP rychlost zarazenou a jenom cekas az tam skoci oranzova a misto brzy stlacis plyn, kdezto u manualu tam tu rychlost musis narvat (pokud nestojis na spojce). Toto se da ale elegantne resit tim, ze u krizovatek, ktere znam, uz vim, kty tam ta oranzova skoci (dle signalu z jinych smeru/znameni na prechodech)...
ex Toyota Avensis T27 1.8
matus69
Věčnej rejpal

Příspěvek od matus69 »

nechapem o com polemizujete, akakolvek automaticka prevodovka je pri beznej jazde v meste na rozbehu rychlejsia ako manual.

ano, mozes sa na manuali snazit, stat na spojke a potom prehadzovat rychlosti rychlostou svetla a budes na tom rovnako ako automat, ale takto nikto nejazdi.
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

Parkování je luxus,kdo nezažil těžko pochopí, někdy si říkám že sousedi si asi klepou na hlavu - couvá a zároveň brzdí :D
MadButcher
Navigátor

Příspěvek od MadButcher »

stani píše:
Maghreb píše:Je jedno, aky mas pocit, ze automat je rychlejsi, cisla vravia presny opak.
A naopak. Já to zase vidím v praxi. :P :wink:

P.S.: já netvrdím, že automat je rychlejší, ale že je s ním plynulejší provoz, to vidím v reálu - stojíme na křižovatce vedle sebe, padne zelená a já jsem mezitím dávno pryč, ten manuál je už "daleko" za mnou.
Jestli jste kluci s tim automatek vsichni tak rychli z prvni lajny na svetlech jak tady pise stani, tak doufam ze si davate poradnyho bacha na ty v jinym smeru co si mysli ze oranzova znamena "pridej, to stihnes" a cervena "klidek, jeste muzou dalsi 3 auta projet" :wink: znam docela dost takovych krizovatek kde mam 100% jistotu ze pokud vyrazim na zelenou svym standardne rychlym startem tak to bud nejaky takovyhle idiot napali do me, nebo to ja napalim do autobusu MHD ktery prece nebude brzdit kdyz tam ta cervena padla "az" dva metry pred nim :roll:
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

Bez obav,první lajna je tak s bídou 1%,zásadně nezávodím abych byl na červené první - tyhle telecí léta už mám za sebou.,ale někdy při slabším provozu se podaří a pak si chlapce vychutnám :lol: v zásadě s nikým nezávodím,ale nesnáším rušení při "kochání" a to někteří řidiči typu "brzdič" (šlape na brzdu i na rovince) ruší 8)
stani
Věčnej rejpal

Příspěvek od stani »

m5t píše:Bez obav,první lajna je tak s bídou 1%,zásadně nezávodím abych byl na červené první - tyhle telecí léta už mám za sebou.,ale někdy při slabším provozu se podaří a pak si chlapce vychutnám :lol: v zásadě s nikým nezávodím,ale nesnáším rušení při "kochání" a to někteří řidiči typu "brzdič" (šlape na brzdu i na rovince) ruší 8)
Přesně tak, také nejsem žádný mladý janek co potřebuje závodit, dát ostatním "pohulit", předvést se a jiné nesmysly. :D
Mám rád klidnou, plynulou jízdu a mě automat plně vyhovuje. A to co tady s plynulostí provozu popisuji - automat versus manuál, je prostě fakt, jen praxe, nic víc.
Avensis T25 FL kombi 1.8 VVTi automat(HDM)
Nejsem natolik bohatý, abych si kupoval předražené věci.
stani.1blog.cz
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

m5t píše:
stani píše:m5t: Jaká je vlastně ta novější AP u T27? Je to klasický systém "jedu, když nestojím na brzdě" nebo ten jiný "jedu jen když sešlapuji plyn",...?
Jedu když dám nohu z brzdy a to je na ní to nejlepší, krásně se s tím parkuje bez plynu, odjíždím z naší ulice jak duch(bez tůrování jak to za okny někdy slyším) a nej je popojíždění v koloně, kdy spojka manuálu dostává pěkně pokouřit.
Je ti jasne preco CVT sa nemontuje s dieslom ...?! (jedine problemovy mutlitronic s TDI u VW).
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
Odpovědět

Zpět na „Avensis“