Doporučte prosím motor pro T25 kombi

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět

Jaký motor pro kombík?

1,8 vvti 95kw
20
20%
2,0 vvti 108kw
27
28%
2,4 vvti 120kw
4
4%
2,0 D4-D 93kw
23
23%
2,2 D4-D 110kw
19
19%
2,2 D-CAT 130kw
5
5%

Celkem hlasů: 98

Liquidcz
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Liquidcz »

Když jsem u těch výměn oleje.... jak často se mění tyhle provozní kapaliny?

Olej motor? Po 10, 15, 20 000 km?
Olej převodovka? Po 60 000km?
Olej diferák?
Chladící kapalina?
Brzdovka?
stani
Věčnej rejpal

Příspěvek od stani »

Liquidcz píše:
stani píše:
Liquidcz píše:Hmm.. něco jsem našel v ČR, ale nějak si nemůžu pomoct s tou barvou a nevím jestli bych chtěl automat.

http://ojetevozy.toyota.cz/detail-vozu.html?vuz=6697

Může mi někdo popsat zkušenosti s automatem 2.0 vvti?
Hmm to je velmi zajímavé, velmi. Vlastně až podezřele nízká cena....
Právě, v DE se to pohybuje 280 000,- a vejš. Jako by se počítalo rovnou s opravou automatu. :-)
Je to oficiální dealer Toyoty a nedává na to auto vůbec žádnou záruku. Hmmm to je divné, právě proto asi ta nízká cena. Tam bude asi nějaký háček.

Když jsem před několika měsíci i já sháněl můj Avensis, koukal jsem i u nás. Ale ten přesný typ co jsem sháněl já jsem tady nikdy nenašel, vždy tam bylo něco jiného - buď bez AP, nebo nafťák, nebo jiný benzíňák, apod. Ale všechny ty podobné byly za cenu stejnou jako v DE(nebo jinde v Holandsku, Francii, apod.), nebo i dražší(když to právě z DE dovezli).

Toto je velmi, velmi výhodná cena - po které je třeba okamžitě sáhnout - r.v. prakticky 2008, málo najeto, velká výbava, vypadá to neodřené a nebourané.
Ta cena je fantastická! Ale až VELMI podezřele... Tam určitě něco bude...
Jestli ne, tak je to kup "desetiletí". :wink:
Avensis T25 FL kombi 1.8 VVTi automat(HDM)
Nejsem natolik bohatý, abych si kupoval předražené věci.
stani.1blog.cz
extremehany
Věčnej rejpal

Příspěvek od extremehany »

stani píše:
extremehany píše:ty já mám druhy auto Galaxy, kamoš si ted koupil galíka v automatu a hned ho čekala repase převodovky za 35 000, tak nevím, na ty ojety automaty bych byl opatrnej...
To Galaxy je Toyota?

Jezdím s automatama víc jak 13 let. Jak jsem zjistil, dobré automatické převodovky mají VW, Mercedes, Toyota.

Není tedy automat jako automat.

Záleží také kdo s tím předtím jezdil. Ono často si to lidi vy....í sami, viděl a slyšel jsem úplné horory. Někteří rozumbradové třeba nemůžou pochopit, že to funguje "nějak samo" a vždy se snaží do toho nějak šťourat - třeba "jen" dolitím oleje - katastrofa - jen litr navíc to dovede zničit. Olej se totiž v AP dost rozpíná, musí ho tam být akorát a musí být ten přesný který tam patří.
Nebo je jim divné, že se nemusí "řadit", tak třeba při jízdě "vyřazují" z kopce", apod.
Nebo dokonce když jsem měl Renaulta s AP, tak u Renaulta mechanik(!) používal obě nohy(naráz)!!! Seděl jsem vedle něj a vykřik sem na něj, co dělá?! A on mi blahosklonně odpověděl, že u nich používají obě dvě nohy.... :roll: To samé jsem viděl u jiného mechanika jinde na jiném autě.

No pak se nedivím, že ty AP jsou u nás rozmr...ý. Asi by měli u nás chodit povinně na nějaký kurz, jak správně používat AP.
A přitom je to tak snadné: používat jen jednu nohu, "neřadit" za jízdy, nešťourat do AP, byť jen dolíváním oleje.
to galaxy je jedna modelová řada z VW sharan, a seat alhambra, čili je tam spolehlivá převodovka od VW jak píšeš...
Toyota Avensis Combi 2,2 D-4D 110 kW 2008
Toyota Auris TS 1,6 VVT-i M/T - 2018
extremehany
Věčnej rejpal

Liquidcz píše:Když jsem u těch výměn oleje.... jak často se mění tyhle provozní kapaliny?

Olej motor? Po 10, 15, 20 000 km?
Olej převodovka? Po 60 000km?
Olej diferák?
Chladící kapalina?
Brzdovka?
Motorák - 15 000 km
Převodovka - 60 000 km
Diferák - sem neřešil, nevím jestli si to pletu s jinym autem, ale myslím že je tam společná nápln s převodovkou
Chladící kapalina - se má měnit co 4 roky - v reálu to nikdo nemění, pokud to má dobrou teplotu mrazu
Brzdovka - taky se to vpodstatě nemění, já ji měním jednou za 3 roky a vychází to na stovku, když si to dělám sám
stani
Věčnej rejpal

Příspěvek od stani »

Liquidcz píše:
Asi na tom taky něco bude. Pokud bych měl automat, tak ho právě používám na plno, a to v tom smyslu, že "zařadit" a ať se o zbytek stará sám. Pak jen asi měnit origo olej.
Při jízdě se prakticky používá pouze P, R,D.
Chci jet dopředu dám D, chci couvat dám R, chci parkovat dám P. Ty ostatní jsou pouze pro specifické situace.
Vždy, když tam chci dát jeden z těch tří, nohou stojím na brzdě, dám pak to co potřebuji a nohu z brzdy přehodím na plyn, toť vše.

Navíc Toyota(alespoň u mého), má klasiku: "jedu, když nestojím na brzdě" a ne tu novou co používá koncern VW: "jedu jen když sešlapuji plyn".
Ta klasická má výhodu oproti té nové z VW v tom, že když dojíždím na semafory na červenou, tak si jen přibrzďuji - auto jede samo. S novou VW musím naopak furt přidávat plyn, jinak auto nejede.
Nevím ale jak je tu u T27, tam jsou AP jiné, nové - o generaci výš.

Žádnej olej v AP si sám neměnit!!!!
Toyota např. u mé AP uvádí doživotní náplň, ale mechanik(od Toyoty) mě řekl, že je lepší po 120t. km jej vyměnit. Ale ne sám, to musí dělat opravdu odborník! Naleješ tam málo nebo víc a je to v p...i! Navíc tam musí přijít přesně ten olej který je předepsán. O filtru ani nemluvě.
Jinak VW má předepsanou výměnu oleje v AP po 80t. km.
Naposledy upravil(a) stani dne stř 25.07.2012, 22:23, celkem upraveno 3 x.
stani.1blog.cz
stani
Věčnej rejpal

Příspěvek od stani »

extremehany píše:
to galaxy je jedna modelová řada z VW sharan, a seat alhambra, čili je tam spolehlivá převodovka od VW jak píšeš...
Aha Sharan, už vím. A nedávali tam náhodou jinou AP než dávají do sedanů a kombíků(tedy tu svojí)?

Jasně, může se vyskytnout vadná, jako u jiných věcí, ale tady se to pak rychle šíří, že AP stojí za ....., že je to problém.
Ale jak píši výše, často si to lidi u nás "vyk...í" sami.

V USA jezdí prý 85% aut v automatu a v pohodě. Ve Švýcarsku je to procento také vysoké. A v Německu se také začíná dost zvětšovat.
stani.1blog.cz
Xfield
Věčnej rejpal

Příspěvek od Xfield »

extremehany píše:....
Brzdovka - taky se to vpodstatě nemění, já ji měním jednou za 3 roky a vychází to na stovku, když si to dělám sám
Brzdová kapalina by se měla měnit po dvou letech běžného provozu (v extrémních podmínkách častěj). Kapalina časem degraduje a může pak u ní při přehřátí vlivem intenzivního brzdění dojít ke vzniku vzduchových bublinek a tím pádem k omezení účinnosti brzd.
extremehany
Věčnej rejpal

jo to se říká a je to pravda, ale kolik lidí ji mění ?

uplně v pohodě stačí jak to měním já...
extremehany
Věčnej rejpal

stani píše:
extremehany píše:
Aha Sharan, už vím. A nedávali tam náhodou jinou AP než dávají do sedanů a kombíků(tedy tu svojí)?

Jasně, může se vyskytnout vadná, jako u jiných věcí, ale tady se to pak rychle šíří, že AP stojí za ....., že je to problém.
Ale jak píši výše, často si to lidi u nás "vyk...í" sami.

V USA jezdí prý 85% aut v automatu a v pohodě. Ve Švýcarsku je to procento také vysoké. A v Německu se také začíná dost zvětšovat.
nene je tam stejnej tiptronik jako je v passatu. Já měním sám pouze tu brzdovku, motoráky i převodovy dělám v servisu. Opropo ale těm 120 000 u toyoty bych moc nevěřil, mám dojem že tu to kdysi psal že manuál i automat u T25 60 000, tak proto sem měnil olej v převodovce jak sem tok koupil
stani
Věčnej rejpal

Příspěvek od stani »

extremehany píše:
Opropo ale těm 120 000 u toyoty bych moc nevěřil, mám dojem že tu to kdysi psal že manuál i automat u T25 60 000, tak proto sem měnil olej v převodovce jak sem tok koupil
V manuálu píšou, že se má měnit olej v AP jen "pokud je to nezbytné"(to samé ovšem píšou i u manuální).

Právěže jsem se na to ptal mechanika od Toytoty a ten mě řekl, že v té(mé) AP je doživotní náplň, ale že je lepší ji po 120t. km vyměnit.
Jak "jsem koupil, tak prodávám".
stani.1blog.cz
extremehany
Věčnej rejpal

zajímavé, tak já sem ji pro klid duše vyměnil, ono těch 600 za olej, vezmu-li v úvahu cenu auta je jak plivnout do moře :-D
Liquidcz
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Liquidcz »

Jasně, všechny výměny bych nechával dělat u odborníků, já nemám kde bych si to dělal sám, nemám vybavení a prostor. :-(

Ad doživotní náplň. :-) To je dobrej reklamní tahák, ale každá automobilka to slovo doživotní má schované za nějaký km nájezd. :-) Třeba mílka u BMW je, že doživotní náplň znamená do 160 000km. A pak lidi nechápou jak to že se jim zničil diferák, proč se rozloučila převodovka....atd.

Takže až něco pořídím, dávám tomu "velklej servis" pokud nebudu vědět, že to a to bylo udělané.

Kdy se maj dělat rozvody, třeba motor 2.0 vvti?
hudyss
Věčnej rejpal

Příspěvek od hudyss »

Ja delam olej po 15tis, prevodovku jsem delal hned po koupi a pred nedavnem jsem olej menil opet zhruba po tech 60tis. Ostatni naplne menim kazdy druhy rok.
T Avensis Wagon 2.0 D-4D /2004/ -Ex
Ford Grand C-max 1,6 EB /2012/
stani
Věčnej rejpal

Příspěvek od stani »

Tak co jdeš do toho? :D

Je to až podezřele levné, navíc je divné, že k tomu oficiální dealer Toyoty nedává záruku, ale kdyby to bylo OK, byl by to super kup! :wink:
stani.1blog.cz
Liquidcz
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Liquidcz »

stani píše:
Tak co jdeš do toho? :D

Je to až podezřele levné, navíc je divné, že k tomu oficiální dealer Toyoty nedává záruku, ale kdyby to bylo OK, byl by to super kup! :wink:
Večer jsem tam napsal, uvidíme jaká bude odpověď.
Odpovědět

Zpět na „Avensis“