Pročítám si zdejší fórum a hledám informace o motorech pro Avensise T25, ročník 2007, 2008. Něco základního jsem pochytil, ale i přesto bych Vás rád požádal o doporučení motoru pro mé budoucí auto.
Dopředu se omlouvám za opakující se otázky, nestihl jsem ještě pročíst vše co tu je. V tom případě Vás prosím o odkaz a nasměrování.

Jaké jsou mé požadavky a budoucí využití auta?
Budu hledat Avensis T25, rok 2007, 2008 kombi. Provoz bude po Praze a okolí do 100km, a občasné dlouhé cesty... Praha - Brno, Praha - Ostrava, a sem tam cesta do zahraničí po Evropě. Odhaduji tak 60% kratší trasy, 40% dlouhé trasy. Často bude auto plné, 2 - 4 osoby, bagáž, pes, rakev, občasné rodinné "stěhovací služby".

Proto Vás prosím o doporučení motoru, diesel, benzín, automat, manual?
Hlavně se bojím otázky:
1) když zvolím benzín 1,8 vvti 95kw, bude mi to stačit na naloženého kombíka? Nejsem závodník, ale když předjíždím, chci mít pocit, že když budu potřebovat mám v záloze výkon abych z krizové situace rychle vypadnul. Kolik má rychlostí?
2) má cenu jít do 2,0 vvti? rozdíl výkonu není tak razantní jak bych očekával. Kolik má rychlostí?
3) má cenu uvažovat o 2,4 vvti? spotřeba bude asi velká. Kolik má rychlostí?
4) pokud zvolím diesel, tak kterej? D4-D nebo D-CAT? Slyšel jsem, že diesel motory jsou z Polska. Je to pravda?
Jistě jste z otázek vysledovali, že moje preference je benzín, a to proto, že údajně jsou benzínové motory z Japonska a diesel z Polska. Kde se to potom montuje? Anglie?