Doporučte prosím motor pro T25 kombi

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět

Jaký motor pro kombík?

1,8 vvti 95kw
20
20%
2,0 vvti 108kw
27
28%
2,4 vvti 120kw
4
4%
2,0 D4-D 93kw
23
23%
2,2 D4-D 110kw
19
19%
2,2 D-CAT 130kw
5
5%

Celkem hlasů: 98

Liquidcz
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Doporučte prosím motor pro T25 kombi

Příspěvek od Liquidcz »

Zdravím Vás.

Pročítám si zdejší fórum a hledám informace o motorech pro Avensise T25, ročník 2007, 2008. Něco základního jsem pochytil, ale i přesto bych Vás rád požádal o doporučení motoru pro mé budoucí auto.

Dopředu se omlouvám za opakující se otázky, nestihl jsem ještě pročíst vše co tu je. V tom případě Vás prosím o odkaz a nasměrování. :-)

Jaké jsou mé požadavky a budoucí využití auta?

Budu hledat Avensis T25, rok 2007, 2008 kombi. Provoz bude po Praze a okolí do 100km, a občasné dlouhé cesty... Praha - Brno, Praha - Ostrava, a sem tam cesta do zahraničí po Evropě. Odhaduji tak 60% kratší trasy, 40% dlouhé trasy. Často bude auto plné, 2 - 4 osoby, bagáž, pes, rakev, občasné rodinné "stěhovací služby". :-) Proto kombík.

Proto Vás prosím o doporučení motoru, diesel, benzín, automat, manual?

Hlavně se bojím otázky:

1) když zvolím benzín 1,8 vvti 95kw, bude mi to stačit na naloženého kombíka? Nejsem závodník, ale když předjíždím, chci mít pocit, že když budu potřebovat mám v záloze výkon abych z krizové situace rychle vypadnul. Kolik má rychlostí?
2) má cenu jít do 2,0 vvti? rozdíl výkonu není tak razantní jak bych očekával. Kolik má rychlostí?
3) má cenu uvažovat o 2,4 vvti? spotřeba bude asi velká. Kolik má rychlostí?
4) pokud zvolím diesel, tak kterej? D4-D nebo D-CAT? Slyšel jsem, že diesel motory jsou z Polska. Je to pravda?

Jistě jste z otázek vysledovali, že moje preference je benzín, a to proto, že údajně jsou benzínové motory z Japonska a diesel z Polska. Kde se to potom montuje? Anglie?
saab
Věčnej rejpal

Re: Doporučte prosím motor pro T25 kombi

Příspěvek od saab »

Liquidcz píše:4) pokud zvolím diesel, tak kterej? D4-D nebo D-CAT? Slyšel jsem, že diesel motory jsou z Polska. Je to pravda?

Jistě jste z otázek vysledovali, že moje preference je benzín, a to proto, že údajně jsou benzínové motory z Japonska a diesel z Polska. Kde se to potom montuje? Anglie?
Jo, diesely se od roku 2005 montují v Polsku. Lepší je D4-D, protože neobsahuje filtr pevných částic, tedy problémovou a hodně drahou součástku.
Auta jsou dneska skládačky a jednotlivé díly se vyrábí všude možně. V Polsku se ještě dělají i převodovky, např. palubní počítač v T25 před faceliftem dělal Panasonic v ČR, tuším, že volant s airbagem je taky z ČR atd. Díly se svezou do Anglie a tam se to pak poskládá 8)
Avensis Combi 2.0 D-4D 85kW (11/2004)
Obrázek
Liquidcz
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Re: Doporučte prosím motor pro T25 kombi

Příspěvek od Liquidcz »

saab píše:
Liquidcz píše:4) pokud zvolím diesel, tak kterej? D4-D nebo D-CAT? Slyšel jsem, že diesel motory jsou z Polska. Je to pravda?

Jo, diesely se od roku 2005 montují v Polsku. Lepší je D4-D, protože neobsahuje filtr pevných částic, tedy problémovou a hodně drahou součástku.
Auta jsou dneska skládačky a jednotlivé díly se vyrábí všude možně. V Polsku se ještě dělají i převodovky, např. palubní počítač v T25 před faceliftem dělal Panasonic v ČR, tuším, že volant s airbagem je taky z ČR atd. Díly se svezou do Anglie a tam se to pak poskládá 8)
Díky za info a za názor. Jasně, další věc co se může na dieslu pokazit.
Hledám také spolehlivé auto, a proto mi to stále ukazuje na benzín. :-) Teď mám diesel a moc už mě nebaví ta přecitlivělost na všechno... teplota, baterie, vstřiky, turbo, nafta, časté studené starty ...atd.
Liquidcz
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Liquidcz »

Doplňující otázka

5) ve zkratce na co si dát při nákupu jeté T25 pozor? Co odchází nejčastěji? Nešvary? Jasné chyby?
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

Hele,důkladně si tady prostuduj aspoň deset stránek zpět a uděláš si obrázek, hlavně nekoukej na výkon-Avik není závoďák. Zhodnoť své finanční možnosti po koupi,abys utáhl i případné další výdaje, protože koupit ojetinu je vždy loterka.
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou :-) Obrázek
http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
Liquidcz
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Liquidcz »

m5t píše:Hele,důkladně si tady prostuduj aspoň deset stránek zpět a uděláš si obrázek, hlavně nekoukej na výkon-Avik není závoďák. Zhodnoť své finanční možnosti po koupi,abys utáhl i případné další výdaje, protože koupit ojetinu je vždy loterka.
JJ, stále pročítám, hodně lidem nesedí zpřevodování u benzínu, trochu lepší je to prej u 2,0 vvti. A taky jsem se dočetl, že těch 93kw u 1,8 vvti na kombíka moc v pohodě není.

Uvažoval jsem především o benzínu kvůlu bezproblémovosti atmosférickejch benzínovejch motorů. Ale jsem dost nerozhodnej jestli 1,8 nebo 2,0, případně 2,4.

Co se týče servisu po koupi, s tím trošku počítám, ale neočekávám takovejch problémů jako s naftou. To už jsem si jednou prošel, né u Toyoty, ale prošel.

Takže bych rád slyšel Vaše argumenty, proč diesel, proč benzín, a především kterej benzín.
KarlosCZ
Věčnej rejpal

Příspěvek od KarlosCZ »

jestli to auto chces fakt vozit nalozeny tak za me rozhodne D-CAT aby ti to aspon jelo :-)
EX: Corolla E12 1.6 VVTi 5d
EX: Yaris I 1.0 VVTi 5d
EX: Avensis T25 2.2 D4D D-Cat Exclusive Combi
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

Přes sto koníku musí stačit na vše, na stěhování jsou jiné almary :wink:
stani
Věčnej rejpal

Příspěvek od stani »

Čau. Doporučuji ti přečíst si toto vlákno, nedávno jsem sháněl to samé jsem (zatím) spokojeným majitelem.

Měl jsem předtím diesla Passata, také kombi a také v automatu, 1,9 TDI. Takže mohu srovnat. Benzíňák je samozřejmě živější(má lepší akceleraci) než nafťák, to je jasné. Akorát teď ta Toyota oproti tomu Passatu(a i jiným autám) moc netáhne do kopce, ale už jsem si na to zvykl. To je jediné mínus. Jinak samá plus. Spotřeba je na kombíka a automata dobrá, v porovnání s konkurencí výborná. Rozdíl ve spotřebě 1.8 versus 2.0 a 2.4 tam samozřejmě je a myslím ne zanedbatelný(někde na to byla tabulka). Navíc platím menší pojistku.
Jak mi někdo v tom vláknu radil, problémy s benzínovým motorem měl bez FL(prý žraly olej), ale pokud koupíš FL(což 2007, nebo konec 20006 je), pak je v tom asi nejlepší motor od Toyoty.

To co sic chceš koupit(a co jsem si koupil já), je asi nejlepší možná volba v této kategorii(ve všech značkách).
A samozřejmě je něco za něco. Za to, že budeš mít spolehlivé a kvalitní auto, musíš samozřejmě zaplatit. A tady se projeví přímá úměra: kvalita = vyšší cena. Připrav se na to. Druhý problém je, že těchto aut na prodej je velice, velice málo a to i v Německu. Kupovat to u nás bude velká sázka do loterie(na min. 60% bude nějaký podvod - stočený tachometr, po bouračce, apod.), pokud vůbec takové bude - během cca tříměsíčního hledání přesně mého typu bylo počet nalezených: 0.
Nejlepší je asi Německo(i když je tam přetáčení tachometru trestní čin, přesto to prý jižanské národy dělají). Skoro sázka na jistotu bude to tam koupit u autorizovaného dealera a servisu - ovšem opět vyšší cena.

Hodně štěstí. :)
Naposledy upravil(a) stani dne ned 22.07.2012, 08:49, celkem upraveno 2 x.
Avensis T25 FL kombi 1.8 VVTi automat(HDM)
Nejsem natolik bohatý, abych si kupoval předražené věci.
stani.1blog.cz
KarlosCZ
Věčnej rejpal

Příspěvek od KarlosCZ »

m5t píše:Přes sto koníku musí stačit na vše, na stěhování jsou jiné almary :wink:
ono je stacit a stacit, dle myho 1.8 ka se ctyrma lidma na palube a rakvi na strese nepojede ani z kopce, fyzika je fyzika
stani
Věčnej rejpal

Příspěvek od stani »

KarlosCZ píše:
ono je stacit a stacit, dle myho 1.8 ka se ctyrma lidma na palube a rakvi na strese nepojede ani z kopce, fyzika je fyzika
Jo jo, zrovna nedávno jsem měl za tím zapřažený oplachtovaný přívěs s nástavbou - stěhovali jsme docela těžké věci. Úplně v pohodě. :wink:

Kdyby tomu tak bylo jak píšeš(strašíš), tak by to byl zcela jasně známý propadák, lidi by si o tom říkali a Toyota by od toho upustila. Ovšem 1.8 benzín je nejprodávanější motor a velice populární, proto ho také dali do T27 a nově i do T27 FL.

Jasně, tyto motory nejsou na žádné závodění - to je právě známá věc. Jak již jsem psal, netáhne tolik do kopce, ale není to žádná tragedie a člověk si na to poměrně rychle zvykne.
Pro normální ježdění je to velice dobrá volba. :wink:
Avensis T25 FL kombi 1.8 VVTi automat(HDM)
Nejsem natolik bohatý, abych si kupoval předražené věci.
stani.1blog.cz
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

..zato bez echt nafty ty vaše rakve nejedou vůbec :D :D :wink:
mrazik
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mrazik »

Myslim, ze nejlepsi do avika je 2.0 D4D, ktery sice papirove ma 93kW, ale nema problem s nalozenym autem jet svizne s velmi dobrou spotrebou. Dvakrat jsem s nim dal chorvatsko a v horach stale drzel tempomatovych 150, kopec nekopec. Pri predjizdeni by se nejaky ten konik hodil, ale ono koniku neni nikdy dost :) .
Jsem spise dynamictejsi jezdec a po praze jezdim za 7, mimo 6.3. Zprevodovani idelani, 6 rychlosti se hodi.
Toyota Avensis Kombi 2.0 D-4D 93kW - bejvávalo
Honda Jazz 1.4 CVT
KarlosCZ
Věčnej rejpal

Příspěvek od KarlosCZ »

stani: myslim ze to "uplne v pohode" je velice subjektivni :-D
tabika
Manager Týmu

Příspěvek od tabika »

Jestli budeš jezdit jak popisuješ tak 1,8 je fakt slabá!! Mám sedana a jezdím ve 2 lidech a trápím se.Tak možná ten 2,0 bude o něco lepší.
Odpovědět

Zpět na „Avensis“