zarucni oprava - ponechani auta v servisu
zarucni oprava - ponechani auta v servisu
zdravim, tak jsem se prave objednal na prvni servis s tim, ze chci vyresit nejaky nedostatky - vibruje zrcatko a vrzou dvere ridice. Bylo mi receno, ze auto musi byt po celou dobu zarucni opravy v servisu, to znamena, ze se na to nemuzou podivat, ja odjedu, oni zatim objednaji dily a az budou dily, ja prijedu. To je normalni postup? Jestli jo tak potes prdel. Jeste doplnim, ze to je Frey Cernak
RAV4 HSD FWD
jestli chapu spravne, ty se objednas na opravu a ceka se na dily a tobe jde o to ze nez prijdou dily tak auto uzivas a oni pozaduji zamceni v servisu? jestli je to tak tak je to nesmysl, v Ostrave jsem se s tim nikdy nesetkal
EX: Corolla E12 1.6 VVTi 5d
EX: Yaris I 1.0 VVTi 5d
EX: Avensis T25 2.2 D4D D-Cat Exclusive Combi
EX: Yaris I 1.0 VVTi 5d
EX: Avensis T25 2.2 D4D D-Cat Exclusive Combi
- extremehany
- Věčnej rejpal
to jo,ale to se nejedna o zarucni opravy, ne? To samozrejme chapu, ze se musi presvedcit o tom, co to dela a nedela, ale proc by muselo auto kvuli vibrujicimu zrcatku a gume ve dverich zustat v servisu nechapu. Jeste rikal, ze je to dovoz, tak uz to v servisu musi zustat tuplem. Uvidim,jak pochodim u toho louwmana, po telefonu s tim problem nemeli.KarlosCZ píše:odjakteziva resim objednavku potrebnejch dilu predem telefonicky s vyjednanim terminu navstevy servisu, maj to volake pomotane na tom Cernym moste
RAV4 HSD FWD
- CommonUser
- Věčnej rejpal
Pánové brzděte, prosím. Servis na Černém mostě to udělal jako jediný správně. U příjmu do servisu se záruční opravou se MUSÍ vystavit záruční zakázka a ta se může uzavřít až po ukončení prací. Jak by servis mohl majiteli vydat vůz na dobré slovo nebo jiný irelevantní papír a nechat otevřenou zakázku? Dyť by cpal hlavu do oprátky. Stačilo by majiteli třeba bourat, utéct od nehody a před policijí mávat tím, že vůz byl v té době na servisu.
Dalším aspektem je právní rovina, že servis jakmile řeší záruční opravu, je zákonem stanovený časový rámec, ve kterém musí záruční opravu provést. Potřebuje tedy mít vůz k dispozici, aby ve věci záruční opravy mohl jednat a ne čekat třeba týden-dva, než se majitel uvolí vrátit z dovolené a vůz jim přivézt a tím třeba i úmyslně natáhnout opravu tak, aby to servis už nestihnul opravit v zákonem stanovené době.
U běžných oprav je řešení v rovině dohody mezi servisem a majitelem vozu, ale pochopte, že u záručních oprav je situace jiná. Doufám, že jsem do toho vnesl trochu světla, abyste hned nepopravili neviného (protože černý most je všeobecně špatný, protože tam sídlí všichni pokřivenci v čele s Auto pESA, HornMozart, McDuck a fIKEA
(ta invektiva je na základě příspěvku od "extremehany"...dost jsem se pobavil, doufám, že to autor myslel jako vtip a v reálu takhle zjednodušeně neuvažuje)
Dalším aspektem je právní rovina, že servis jakmile řeší záruční opravu, je zákonem stanovený časový rámec, ve kterém musí záruční opravu provést. Potřebuje tedy mít vůz k dispozici, aby ve věci záruční opravy mohl jednat a ne čekat třeba týden-dva, než se majitel uvolí vrátit z dovolené a vůz jim přivézt a tím třeba i úmyslně natáhnout opravu tak, aby to servis už nestihnul opravit v zákonem stanovené době.
U běžných oprav je řešení v rovině dohody mezi servisem a majitelem vozu, ale pochopte, že u záručních oprav je situace jiná. Doufám, že jsem do toho vnesl trochu světla, abyste hned nepopravili neviného (protože černý most je všeobecně špatný, protože tam sídlí všichni pokřivenci v čele s Auto pESA, HornMozart, McDuck a fIKEA

RAV4 2.0 VVTi, 2001, 5D
V pripade vytvorenia zarucnej zakazky, nie je problem spisat, kde je problem a co sa bude menit a tym padom maju pravne podlozene, ze akukolvek havariu riesit nemusia. Popripade mozu objednat diely a zakazku otvoria az ked dorazia veci - a vtedy budu mat auto v servise.
Avensis Kombi 6/2006 D-CAT 130kW facelift - ukradnuty
- extremehany
- Věčnej rejpal
já to s nadsázkou myslel, ale stím co píšeš se nedá 100% souhlasit. Proč by mělo auto být v servise, když objednávají díl ?pyroman píše:Pánové brzděte, prosím. Servis na Černém mostě to udělal jako jediný správně. U příjmu do servisu se záruční opravou se MUSÍ vystavit záruční zakázka a ta se může uzavřít až po ukončení prací. Jak by servis mohl majiteli vydat vůz na dobré slovo nebo jiný irelevantní papír a nechat otevřenou zakázku? Dyť by cpal hlavu do oprátky. Stačilo by majiteli třeba bourat, utéct od nehody a před policijí mávat tím, že vůz byl v té době na servisu.
U běžných oprav je řešení v rovině dohody mezi servisem a majitelem vozu, ale pochopte, že u záručních oprav je situace jiná. Doufám, že jsem do toho vnesl trochu světla, abyste hned nepopravili neviného (protože černý most je všeobecně špatný, protože tam sídlí všichni pokřivenci v čele s Auto pESA, HornMozart, McDuck a fIKEA(ta invektiva je na základě příspěvku od "extremehany"...dost jsem se pobavil, doufám, že to autor myslel jako vtip a v reálu takhle zjednodušeně neuvažuje)
Toyota Avensis Combi 2,2 D-4D 110 kW 2008
Toyota Auris TS 1,6 VVT-i M/T - 2018
Toyota Auris TS 1,6 VVT-i M/T - 2018
- mrazik
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Pyroman nemas pravdu. Zakonou lhutu na zarucni opravu lze prodlouzit na jakoukoli dobu, pokud s tim obe strany souhlasi. Zakaznik nahlasi problem, ktery spada do zaruky, ale protoze druhy den jede na dovolenou, tak ji ma zrusit, kdyz se jedna o drobnost - treba utrzene perko v drzaku napoju ? Nesmysl. Dale nesepisuje se papir, ze auto zustava v servisu a zakaznik si ho vezme na dobre slovo, to je dalsi nesmysl. Proste se po domluve s centralou toyoty dohodne, ze se jedna o zarucni opravu, servis objedna dil a domluvi se zakaznikem termin opravy.
Toyota Avensis Kombi 2.0 D-4D 93kW - bejvávalo
Honda Jazz 1.4 CVT
Honda Jazz 1.4 CVT