Ahoj, potřeboval bych pomoc.
Minulý týden jsem si zatmelil výfukovým tmelem ďůru na středním dílu výfuku.Mám RAV4,2.0 VVT-i,112kw,r.v.2006.Čtyři dny to opěl jelo potichounku a dneska opět to rachotí.Příští týden jedu ten střední díl výfuku svařit.
Nevím, jestli to má souvislost s tím výfukem, ale jak mi výfuk opět začal dneska rachotit, tak když NEŠLAPU vůbec na plyn a jsem v pohybu, tak mi na palubní počítači okamžitá spotřeba letí nahoru a když šlápnu na plyn,tak spotřeba klesá...Normálně, by to mělo fungovat spíše fungovat naopak...hmm
Co myslíte?
Děkuji a ať to RAFtí!
Okamžitá spotřeba roste i když plynový pedál není sešlápnutý
Okamžitá spotřeba roste i když plynový pedál není sešlápnutý
Toyota RAV4, r.v. říjen 2006,VVT-i 2.0,automat,112kw
Kdo by chtěl levné autopojištění u velký a známých pojišťoven (Česká pojišťovna,Alianz,Kooperativa,AXA,Uniqa,ČPP,Kooperativa),dejte vědět,spokojenost!
Kdo by chtěl levné autopojištění u velký a známých pojišťoven (Česká pojišťovna,Alianz,Kooperativa,AXA,Uniqa,ČPP,Kooperativa),dejte vědět,spokojenost!
Normální věc
Zdar, tak jsem zjistil, že je to normální věc, využívá se totiž nějakého speciálního výpočtu. Jinak žere to tak jak má, takže spokojenost.
- Beaver
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Asi tak nejak... ono kdyz neni zarazeno a motor jede na volnobeh, tak ma nejspis ECU za to, ze normalne stojis a pritom spotrebovavas palivo, tudiz by ti prumerne ta spotreba vzhledem k ujete (resp. neujete) vzdalenosti mela spravne narustat. Nevim jestli to nejak zohlednuje i aktualni rychlost auta nebo ne, co mam v BMW jakysi ukazatel okamzite spotreby (prakticky jen rucicka co lita v malem ciferniku) tak pri stani na miste to zaleze nekam za cislovku 40 a zbabele se schova pod palubku. Jak to ukazuje na volnobeh za jizdy z kopce jsem myslim nezkousel, takze tezko rict jestli by se to chovalo stejne.
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Tak na mojom Verse to ukazuje trosku inac. Pokial idem 60km/h a vyradim do neutralu, tak auto ukazuje aktualnu spotrebu cca 2,4l/100km. Pokial ale v tej rychlosti necham zaradeny 4prevodovy stupen a brzim motorom, tak aktualna spotreba je 0,00l/100km.
Podla mna by to aj tak malo ukazovat, kedze pri brzdeni motorom nepotrebuje motor k svojmu chodu skoro ziadne palivo (motor nepohana kolesa, ale kolesa pohanaju motor). Kdezto pri neutrale a tej rychlosti motor spotrebuje na 100km jazdy tych 2,4l paliva. (2,4/(60/100)=1.5l/h
Samozrejme pri stati na mieste, mi ukazuje aktulnu spotrebu 99,9l/100km
Podla mna by to aj tak malo ukazovat, kedze pri brzdeni motorom nepotrebuje motor k svojmu chodu skoro ziadne palivo (motor nepohana kolesa, ale kolesa pohanaju motor). Kdezto pri neutrale a tej rychlosti motor spotrebuje na 100km jazdy tych 2,4l paliva. (2,4/(60/100)=1.5l/h
Samozrejme pri stati na mieste, mi ukazuje aktulnu spotrebu 99,9l/100km
Spotřeba
Jj, normální věc, dělá to u všech....Pamatuji si i na Superba 1.9TDi, jak stál na místě, spotřeba byla 99,9l/100km....skoro jako tank