Muzika v autě - Verso

vše o tuningu na vozech Toyota
Uživatelský avatar
Jelass
Manager Týmu
Příspěvky: 399
Registrován: ned 22.01.2012, 00:17
Bydliště: HK

Příspěvek od Jelass »

A já si radši pořídil muziku, místo liťáků nebo modrejch neonů, tady asi žádná debata puberťáků neprobíhá :oops: Stokrát radši si budu poslouchat muziku, než onanovat na liťákama pochybné kvality a pneumatik GOODride...

Koukal jsi se na ahifi.cz?

K těm reprákům - jedině rozdělat a zjistit. Tam není jiná šance, taky nezapomenout na důležitej rozměr a tzv. montážní hloubka. Hezky si to rezdělej ( nebo nech rozdělat ), změř si průměr, hloubku, hezky si to prohlídni a bude to. Třeba Tě taky nemine výroba mdf ozvučnice. Já jsem měl třeba standartní díru 140mm :( Co tj. kua za rozměr :)
Mondeo 2.0i Turnier 2004
p:Corolla E11 4ZZ_FE 97PS
P: Dodge GrandCaravan 3.3i 2008
Uživatelský avatar
biscuit
Věčnej rejpal
Příspěvky: 7627
Registrován: stř 05.09.2007, 12:24
Bydliště: Benátky v Podhůří

Příspěvek od biscuit »

miv: prave ze vubec nic extrovniho. cistej lowcost ;)

vpredu http://www.prohifi.cz/reproduktory-do-a ... 65-neo-13s
protoze mazda ma hodne malo mista na hloubku. hrajou prekvapive plne.

usazeny jsou v asfaltu
http://www.prohifi.cz/tlumici-material/ ... -deska-adm

dvere poctive vyplneny rounem
http://www.prohifi.cz/tlumici-material/sinus-live-pdw

vzadu v ozvucnici (reprobedna)
http://www.prohifi.cz/reproduktory-do-a ... h-gts-6-5c

vtip je v tom, ze ja nemam v mazde vzadu sedacku a bedna teda lezi mezi kabinou a kufrem. vejskace mimo, standardne ve vysi usi zhruba

"radio" uz jsem psal. posloucham jen veci z flashky, ipodu nebo telefonu. radio u me nema sanci, na to jsem moc vybiravej. nejdriv jsem byl trosku nastvanej, ze ta alpine neumi flac, nebo jinej bezztratovej kodek, ale zjistil jsem, ze v aute je 320kbps naprosto ok a lepsi kvalitu v aute rozhodne nepotrebuju.

sire toho co posloucham je myslim docela neobvykla a divotvorna. od amona tobina, pres johna coltranea az po antonina dvoraka :-) a vsechno hraje uplne v pohode poslouchatelne. protoze sam hudbu delam a vetsinou vsechno doma posloucham pres studiovy monitory, myslim, ze nemam tu latku nasazenou uplne nizko, co se naroku na zvuk tyce.

jinak "domu" uz se asi v mym pripade neslusi rikat, protoze ja uz jsem prazak pres dve generace - chalupu u vyskova jsme pred nekolika lety prodali - chatrala a nikdo tam nejezdil, precejen na vikendy to je blbost a travit tam dovolenou udrzbou, taky casem omrzi. toz tak, kolego ;)
1992 AT180 coupé | 1997 AE101 GLi sedan | 1995 MX-3 V6 | 2017 M3 BN Revolution Top | 2020 CX-3 Takumi
...To auto neni naše ani cizí, to auto neni v realitě vizí. To auto neni to, na co si hraje. To je taková škoda...
Uživatelský avatar
miv
Člen Týmu
Příspěvky: 28
Registrován: čtv 15.03.2012, 20:56
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od miv »

zdar Toyoťáci bigbíti.
Odpoledne jsem přes hodinu googlil jak se demontuje tapecírunk ve Versu a jaké že tam mám repráky. Vygooglil jsem kulový, tak jsem se rohhodl pro čin, no a ve chvíli kdy asi Jellas tady psal, jsem já ve vichru na P ničil svoji funglovku. Povedlo se snad bez následků a byl to MEGA šok. Někde jsem tu kritizoval jako slabinu nepovedený středový odkládací box. Na tom nic neměním, ale repro osazení je doslova výsměch pro uši. ......A bylo mi divný, že když jsem googlil typ repra ve Versu, stále mě to vyhazovalo webovky v azbuce!!!!! Teď vlastně obdivuji že to dokáže až tak zahrát - je to ale opravdu špatný.
V předních i zadních dveřích jsou stejný noname papíráky asi nějaké širokopásma a pod předním sklem jsou dva noname výškáče s předřazeným C 5,2uF. Repra jsou 4 ohmové nic víc se už o nich nikdo nedoví. Třeba gumový závěs, či slušný materiál membrány, je ani něčí "mokrý sen". Repráky jsou nalepené v plastové redukci průměru cca 155 mm a ta je nalepena a přinýtována do veří.
Ještě jsem hledal podle typu auta aspoň rozměry repra, tak se domnívám, protože nevím který rozměr se měří (u repra), že by to přes redukci mohlo být pro standardní průměr 165.
barnodaj + Verso Active WG-2.0 D-4D 93kW
Uživatelský avatar
miv
Člen Týmu
Příspěvky: 28
Registrován: čtv 15.03.2012, 20:56
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od miv »

čéče "biscuit" bezva info.
Ty tvoje první repra se mi fakt líbí citlovostí a možnost přepínat výškáč.... jen škoda že to nemá klasický magnet (já tam mám pracovní hloubku min. 130 mm). Ony ty neodymy dost mění hodnoty s teplotou, a co si budeme povídat, když to stojí celý den v létě na slunku..... Otázka je jestli to je nějak slyšet, to nevím.
Každopádně díky za typy.
barnodaj + Verso Active WG-2.0 D-4D 93kW
Uživatelský avatar
miv
Člen Týmu
Příspěvky: 28
Registrován: čtv 15.03.2012, 20:56
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

jak to hraje

Příspěvek od miv »

Zdarec Toyoti,
Nedávno jsem tu z vás tahal rozumy, tak asi trošku dlužím info jak to celý dopadlo. Připomenu že jde o muziku ve Versu.
Tedy vytlumil jsem dveře prakticky v celé ploše kam to šlo. Matriál STP Gold a STP Silver. Ten Gold je určitě lepší. Kombinoval jsem to. Každopádně už pouhým poklepem na vytlumené a nevytlumené dveře byl slyšet markantní rozdíl. Ten se mimochodem projevil i při běžným zavírání. Do předních dveří jsem dal komponenty Sinus Live SL F-165 + NEO 13s. Mají na vyhybce možnost regulace výškáče, což jsem skutečně využil. Do zadních dveří jsem dal MOREL MAXIMO COAX 6. Všechny repra jsem osadil do MDF redukcí 165 mm. Vše řádně přošrouboval a i přilepil tmelem. Co jsem neudělal, neuzavřel jsem tlumícím materiálem otvory na vnitřní straně dveří. Jen jsem tam vrátil a utěsnil fólii proti vlhku a nasadil tapecírunk.
Pro tuto chvíli jsem nechal i původní origo rádio, které má jen omezenou regulaci basy/výšky a předek/zadek.
Každopádně nastal v reprodukci drastický obrat k lepšímu. Momentálně to nějaký pátek budu testovat a pak se rozhodnu co dál. (Lepší rádio nebo jen ext. zesák, dotlumení ze vnitř, subwoofer pod sedák ... možná i nic víc). Musím stím chvíli jezdit abych se zorientoval ve zvuku a ujasnil si co mi dál vadí nebo naopak už vyhovuje. Určitě jak jsem psal dříve, nejsem teenager a nepotřebuju dělat diskotéky pro kolemjdoucí. Nejsem ochoten ani investovat desetitisíce do dál nepatrného vylepšení. Beru to střízlivě. I tak jsem na první dojem dost spokojený. Zvuk je zřetelný a v basech se objevují spodní kmitočty, které jsem nevěřil že bych slyšel i v autě za jízdy. Nejsem zastáncem basů které vás kopou do žaludku, ani výšek které vás skalpují - to nemá s muzikou nic společnýho. Musel jsem pro většinu nahrávek WAV i MP3 nastavit na korekcích výšky 0dB, basy +3 až +4dB a u komponentů na zmíněném přepinači výšek na vyhybce -4dB. Zvuk je překvapivě výborný.
Jen tu ještě zmíním, že komponenty hrají úplně jinak jak koaxiály, což se ale podle mého v prostoru dobře doplňuje. Není podle mě ani nejdůležitější výkon reproduktorů nebo kmitočtový rozsah, jako jejich slušná citlivost 91dB a barva podání. U výšek to jednoznačně ovlivní membrána - tady hedvábí a u basů vytlumení dveří.
Jak to dnes vydím já, tak na 1. místo bych dal dobré vytlumení, raději silnějším materiálem a překládat k vůli tuhosti vylepených ploch, potom citlivost použitých reproduktorů. Dál jsem se v praxi na svém Versu zatím nedostal. I tak jednoznačně doporučuji všem. A nemusíte hned kupovat konce a repra 4x200W, a likvidovat si zavazadlový prostor velkým a drahým subwooferem.
K záležitostem jako silnější přívod napájení přistoupím až při eventuelní instalaci externího zesilovače. Momentálně to považuji za zbytečné.
Ať vám to taky hraje
barnodaj + Verso Active WG-2.0 D-4D 93kW
Odpovědět

Zpět na „Tuning“