Záměna Turba Avensis 2.2 110 KW vs 130 KW
- extremehany
- Věčnej rejpal
Presne tak m5t ostatné veci sú menej podstané aj u mňam5t píše:Když ti ta hmota ustřelí jsou ti naprd a za honbou výkonu a akčnosti je to razdvaradši pluji krajinou a kochám povznesen nad honěním a ždímaním motoru do posledního koníka,abych někomu předved skvělou myšku či stál na červené první. Zájímá mě jediné - z bodu A dojet do bodu B bez úhony vždy a za každého počasí

- mrazik
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
me by zajimala jedna vec. Mas overeno, ze to palivo navic nedohoriva na valcich a mas overeno, ze nedegraduje vice olej jednak tim vetsim mnozstvim paliva a vetsi teplotou ?Shadow_daemon píše:Jak jsem už psal jinde (jako radu komukoliv, kdo chce sportovnější jízdu s Avensis Dieslem), já jsem z beránčího Avensise udělal ďáblíka pomocí přídavné jednotky Steinbauer (ovlivňuje/modifikuje délku vstřiku paliva) kombinované s jednotkou racechip.de, která zase zvyšuje tlak ve vstřikovačích.
Akcelerace je asi o 30% lepší (0-160 se dá jet kolem 16 - 18 vteřin). Člověk nemusí uhýbat papírově slabším pašíkům, ale může je naopak prohnat a překvapit, když musí uhýbat a to i s naloženějším autem. Zatím s tím jezdím asi 30 tis. km a bez problémů, akorát spojka musela nová.
Teď mě pouze vrtá v hlavě, jak zvýšit maximální rychlost, která je momentálně kolem 223 km/h (Dle navigace). Myslím, že vetší turbo, nebo vyšší tlak turba by trochu pomohl. Jezdím Německo, tak bych to využil.
Toyota Avensis Kombi 2.0 D-4D 93kW - bejvávalo
Honda Jazz 1.4 CVT
Honda Jazz 1.4 CVT
-
- Člen Týmu
No to nemám, ani nevím, jak bych to ověřil. Tím, že auto jede lépe, tak je jasné, že se paliva spaluje více. Určitě se nespaluje dokonale, protože se mi občas zakouří od výfuku (nespálené palivo).
Proto laboruju jak přidat více vzduchu, aby se optimální poměr spalování paliva aspoň trochu vyrovnal. Mám tam akorát sportovní filtr sání...
Ať se na mě zlobí kdo che jak chce, já mám rád sportovní jízdu a proto jsem kupoval auto se 150 koňmi. Chtěl jsem kvalitu od Toyoty, ale bohužel ve srování s VW jsou motor o línější. Při koupi jsem s nějakou úpravou výkonu počítal, aby mě nemrzelo že nemám VW.
Olej měním po 15 tisk. km, tak snad to tak moc nevadí. Motor zatím ok, ale neplánuju, že by vydržel 500 tis km. Je mi jasné, že za rychlejší jízdu zaplatím daň ve zkrácené životnosti (i když všude uvádějí, že motory jsou vesměs dělány na 30% více výkonu).
Proto laboruju jak přidat více vzduchu, aby se optimální poměr spalování paliva aspoň trochu vyrovnal. Mám tam akorát sportovní filtr sání...
Ať se na mě zlobí kdo che jak chce, já mám rád sportovní jízdu a proto jsem kupoval auto se 150 koňmi. Chtěl jsem kvalitu od Toyoty, ale bohužel ve srování s VW jsou motor o línější. Při koupi jsem s nějakou úpravou výkonu počítal, aby mě nemrzelo že nemám VW.
Olej měním po 15 tisk. km, tak snad to tak moc nevadí. Motor zatím ok, ale neplánuju, že by vydržel 500 tis km. Je mi jasné, že za rychlejší jízdu zaplatím daň ve zkrácené životnosti (i když všude uvádějí, že motory jsou vesměs dělány na 30% více výkonu).
- mrazik
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Shadow_daemon takže dle všeho se nespálí všechna nafta a dohořívá na válci, což povede k jeho propálení a taktéž se zvýší teplota oleje, který degraduje mnohem rychleji a ani výměna po 15tKm nemusí pomoci. On ten motor může odejít klidně i po pár desítkách tisíc Km nebo i dříve. Na netu se můžeš podívat jak skončili majitelé powerboxů - stejná krabička jako máš ty, která jen prodlužuje délku vstřiku.
Avensis a sportovní jízda se vylučuje, protože avensis připomíná zaoceánský parník, který se sice nepřeklopí, ale nakloní, poeměrně brzo pak pískaj pneumatiky atd. Není vysloveně špatný, ale je určen na klidnou jízdu, kde se projeví jeho pohodlnost, na dálnici krásně drží stopu, není tolik náchylný na boční vítr - po 10h do Chorvatska jsem vystoupil a pohoda, žádné bolesti zad, nic takového.
Ve srovnání s kterým motorem jsou línější ? Tohle je věc názoru a s těmi radary, které jsou snad všude, se stejně člověk pořádně neprojede.
150 PS není v dnešní době žádný výkon, to je ve střední třídě takový rozumný základ. Výkon na sportovní jízdu začíná kolem 250PS a více.
Je potřeba si uvědomit, že Toyota není VW, což je moc dobře.
Avensis a sportovní jízda se vylučuje, protože avensis připomíná zaoceánský parník, který se sice nepřeklopí, ale nakloní, poeměrně brzo pak pískaj pneumatiky atd. Není vysloveně špatný, ale je určen na klidnou jízdu, kde se projeví jeho pohodlnost, na dálnici krásně drží stopu, není tolik náchylný na boční vítr - po 10h do Chorvatska jsem vystoupil a pohoda, žádné bolesti zad, nic takového.
Ve srovnání s kterým motorem jsou línější ? Tohle je věc názoru a s těmi radary, které jsou snad všude, se stejně člověk pořádně neprojede.
150 PS není v dnešní době žádný výkon, to je ve střední třídě takový rozumný základ. Výkon na sportovní jízdu začíná kolem 250PS a více.
Je potřeba si uvědomit, že Toyota není VW, což je moc dobře.
Honda Jazz 1.4 CVT
Honda Jazz 1.4 CVT
-
- Člen Týmu
No původně jsem se ptal, jestli má někdo zkušenosti se záměnou turba. Všem asi nějak uniklo, že má otázka (bez urážky) nebyla "Mám zvyšovat výkon na Avensisu nebo ne?", ale spíše jak zvednout tlak na Turbu. Výkon jako takový jsem se prostě zvýšit rozhodl. Zároveň jsem si nekoupil "nějakou jednotku", ale jednotku s cenou kolem 17 tis. CZK, která je na slovensku "na přání" dokonce poskytována i dealery Toyoty a která má vestavěné kontrolní mechanismy monitorující chování ECU.
Prosím tedy pouze ty co k tomu zvýšení tlaku nebo záměně turba mají co říct, aby odpovídali.
Všichni ostatní mi můžou aspoň zamávat, až je budu předjíždět (a já jim zase zamávám, až - pokud - mi auto kiksne. Je to riziko, ale já do něho jdu, stejně jako všichni co si nechají výkona na autě zvednout jakkoli). I když asi nemám 250 koní, tak zrychlení 0-100 za 7 vteřin už mi jako sportovní svezení téměř připadá.
Prosím tedy pouze ty co k tomu zvýšení tlaku nebo záměně turba mají co říct, aby odpovídali.
Všichni ostatní mi můžou aspoň zamávat, až je budu předjíždět (a já jim zase zamávám, až - pokud - mi auto kiksne. Je to riziko, ale já do něho jdu, stejně jako všichni co si nechají výkona na autě zvednout jakkoli). I když asi nemám 250 koní, tak zrychlení 0-100 za 7 vteřin už mi jako sportovní svezení téměř připadá.
Tak jo,určitě ti zamávám když pojedu kolem, případně i pomocnou ruku podám 

T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou

http://moje.auto.cz/m5t/avik.html

- mrazik
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Zvysit tlak pujde upravou ridici jednotky, dle meho - uz to neni regulace ,,sroubkem" a proto ji taky nikdo nenabizi.
Jinak ja nejsem proti tuningu, ale musi davat smysl. Ja si tim prosel a vlastnil upravene auto - silnejsi motor, vetsi brzdy vpredu a vymena za kotouce vzadu, snizeny podvozek a dalsi veci.
Jinak udaje, ktere uvadis jsou hezke a odpovidali by vykonu minimalne 250 koni (no spise 270) a to se mi uz zda dost pritazene za vlasy, kdyz primo Steinbauer na svych strankach pise navyseni vykonu na 177 koni.
Tohle video je tvoje ? - http://www.youtube.com/watch?v=Pghrqv9hva0 . Jede to pekne
P.S. Mimochodem PowerBox = Steinbauer, zajimave
Jinak ja nejsem proti tuningu, ale musi davat smysl. Ja si tim prosel a vlastnil upravene auto - silnejsi motor, vetsi brzdy vpredu a vymena za kotouce vzadu, snizeny podvozek a dalsi veci.
Jinak udaje, ktere uvadis jsou hezke a odpovidali by vykonu minimalne 250 koni (no spise 270) a to se mi uz zda dost pritazene za vlasy, kdyz primo Steinbauer na svych strankach pise navyseni vykonu na 177 koni.
Tohle video je tvoje ? - http://www.youtube.com/watch?v=Pghrqv9hva0 . Jede to pekne
P.S. Mimochodem PowerBox = Steinbauer, zajimave
Naposledy upravil(a) mrazik dne stř 06.06.2012, 21:00, celkem upraveno 1 x.
Honda Jazz 1.4 CVT
Honda Jazz 1.4 CVT
ja bych se z vas podelal, on chce radu ohledne turba a vy mu to tu rozmlouvate. Ja taky nejsem zastancem zasahu do motoru, ale kdo se pro to rozhodne, tak mu fandim. Zaprve si nekurvim motor ja a zadruhe si avensis kupujou vetsinou paprdove, tak budme radi, ze nekdo s avensisem taky laboruje. 

RAV4 HSD FWD
ja mam tricet za rok, ale kdyz se podivas, co jezdi v ostatnich avensisech, tak to jsou vetsinou "duchodci".KarlosCZ píše:paprdove prejteda nevim jak vy ostatni ale ja sem jeste ani tricitku nepretocil a extremehany to je taky mlady pivo

RAV4 HSD FWD
..prdlačky jste zmoudřeli, to teprve příjde
je to jak tříletý řidič si myslí,že už ho nic nepřekvapí a vše s přehledem zvládne,když toto období ve zdraví přežije tak po 10-ti,15-cti a více letech pochopí vočom toje
a jakej byl vůl,ale furt musí být ve střehu 

T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/