Teplo

vše ohledně modelové řady Carina
Odpovědět
Pepa
Manager Týmu

Teplo

Příspěvek od Pepa »

A je to tady. Trošku se oteplilo a 'Ečko se začíná hřít .Při jízdě po dálnici , nebo už i při delší jízdě po státní se mi začíná hřít motor . Cesta do práce a zpět (asi 60 km) -ůplně v pohodě i jízda v koloně - taky bez problémů. Připadá mi to , že se vlastně hřeje jen teda ve vyšších otáčkách . Poradí někdo co s tím , nebo jestli se s tímto problémem někdo nesetkal? Dík za každou radu. :idea:
igor čistič
Navigátor

Příspěvek od igor čistič »

Ahoj, napadá mně špatné fungování termostatu, nebo to může být zanesený chladič, taky by to mohl být nefunkční větrák nebo jeho čidlo. To by Ti pro začátek mohlo stačit......... :wink:
Carina E 1,8i kombi "97"
wong
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wong »

zanesene chlazeni a z toho prehrivani pak mozna prdly tesneni pod hlavou a zkrivna hlava

mne se to na stare carine chovalo podobne - po meste, kolona pohoda, po okreskach (max 100kmh) cca 100km a OK
po dalnici (130-140kmh) cca 60-70km a uz zacla litat teplota...
crashed :'-( Toyota Carina II 1.6 GL ...prodana
Nissan Primera 1.6 LX (P10)
Pepa
Manager Týmu

Teplo

Příspěvek od Pepa »

Tak jsem dal na rady známýho a šel na to razantně .Dnes jsem v MJ Auto koupil nový chladič a teď budu zkoušet . V neděli se ozvu , jestli to pomohlo nebo ne .Čau :wink:
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

2Pepa: Jestli na to půjdeš s takovou razancí dále, tak to bude drahá sranda ;-).
Zkus povařit termostat s teploměrem, jestli otevírá při cca 85 °C, případně použít proplachovací přísadu pro chladicí systém.
Pokud se ti neztrácí voda, případně nepění olej, měla by hlava být v pořádku.
Obrázek
Pepa
Manager Týmu

Teplo

Příspěvek od Pepa »

čau všichni....Ikdyž se trošku ochladilo ,přesto jsem odskoušel 'Ečko s novým chladičem a super - ručička teploměru se ani nehla nad mez ,kde se mi předtím hřála . Zřejmě se výměna chladiče vyplatila.
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

To je zvláštní. Když to při delší běžné jízdě hřeje a při jízdě v koloně je to OK, tak bych to fakt na pouhý chladič netipoval.
Každopádně je dobře, že jsi to vyřešil.
Obrázek
Pepa
Manager Týmu

Teplo

Příspěvek od Pepa »

Tak se hlásím ještě jednou. Výměna chladiče -byla správná volba´.E-čko na dovolené se chovalo teplotně v mezích jak má.Proto všem doporučuju , jakmile někdo bude mít stejné problémy s teplotou , je fakt lepší hned vyhodit chladič a koupit nový. :wink: :wink: :wink:
Odpovědět

Zpět na „Carina“