Dlouhodobe skusenosti
2 PDOv
s tou jetou ropou buď opatrný, podívej se do sekce avensis co píšou uživatelé, který ten motor mají. Jinak 2.2 D-CAT není v Aurisu častá motorizace a pokud jak píšeš chceš jetý Auris po záruce, počítej s vyššími servisními náklady.
s tou jetou ropou buď opatrný, podívej se do sekce avensis co píšou uživatelé, který ten motor mají. Jinak 2.2 D-CAT není v Aurisu častá motorizace a pokud jak píšeš chceš jetý Auris po záruce, počítej s vyššími servisními náklady.
Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
- Luke_Luke
- Věčnej rejpal
no tehle 180k kousku asi v CR moc nebude, ale ma jinou zadni napravu, takze o hodne lepsi jizdni vlastnosti, pokud do toho chces vrazit tolik penez, tak podvozkove bude o tridu lepsi nez 2,0 

2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox

2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox

Re: Poraďte
ja by som volil benal ako naftu.rozdiel spotreby je maly, a udrzba je u benzinu mensia. menej haklive na PHM atd atd a u toyoty sa nafty nevydarili skor tie starsie motory. z dnesnych je problem egr ventilom viac o motoroch sa mozes kuknut na avensis sekcii.ale to ta nechcem odradzat-lebo to sa ukazuje na niektoruch motoroch.cize ked sa nevydari tak ta to bude nahanat cely cas. hodne stastia pri vyberePDOv píše:Ahoj Aurisáci.
Asi si budu pořizovat jetého Arise a šilhám po 2.2 D-CAT.
Poradíte, co si mám ohlídat? Na co je event. háklivější než 2.0 D-4D nebo naopak?

Nafta má pro mě svoje, větší kouzlo, než benzin - ten používám jen do zapalovače
. O těch těsněních pod hlavou jsem už taky něco málo četl a trošku mě to staší, ale ..... dneska už je vlastně pravidlo u všech značek, že jak trefíš na "páteční" kus, tak máš smůlu 
Na D-CATu mě lákají hlavně Hp + víceprvek.
Pokud jde o cenu, tak zase velký rozdíl v ojetinách mezi 2.0 a 2.2 ani není.
A Toyota obecně je ještě pořád známá svou spolehlivostí

sedacka
Potrebujem poradit ? Nemate niekto problem so sedackou - v poslednom case som zaznamenal ze sa jemne kolise. Prekontroloval som uchytenie o podlahu -ale skrutky su riadne dotiahnute ?. Nerieisl niekto tento problem
Toyota Corolla, 1.8 hybrid, e-CVT, 2019, sivá metalíza Celestin, vybava Comfort + paket STYLE + paket TECH
-
- Věčnej rejpal
Zdar, tady je potřeba zvážit, jaké tratě s autem jezdíš....Pokud auto plánuješ na převážně delší štreky, tak nafta má svůj smysl. Já jsem vzal benzín a musím říct, že jsem maximálně spokojen. S autem jezdí převážně manželka 70% město, 20% dálnice a 10% okrsky. Motor je během 2 minut na provozní teplotě, takže v zimě auto topí téměř okamžitě, neřeším nějaký čištění EGR ventilu nebo nedej bože abych se bál kde natankuju kvůli kvalitě nafty, ale to si nevybereš, protože teď všude do toho serou víc a víc biosložek. Takže pokud vezmeš diesla, tak měj v záloze nějakou finanční hotovost (cca 20 000,- až 40 000,- Kč) kterou by jsi mohl, ale taky nemusel použít - to není z mojí hlavy - někdo to tady už psal a něco na tom určitě bude.PDOv píše:Nafta má pro mě svoje, větší kouzlo, než benzin - ten používám jen do zapalovače. O těch těsněních pod hlavou jsem už taky něco málo četl a trošku mě to staší, ale ..... dneska už je vlastně pravidlo u všech značek, že jak trefíš na "páteční" kus, tak máš smůlu
Já se tady držím jednoho "moudra" (taky tady někde napsáno) - Když japonec, tak jedině benzín

Toyota Avensis 1,8 VVti kombi, 95 kW, r.v. 2006
Re: sedacka
ahoj. mne sa zdalo, ze sa mi akoby do bokov da "pootocit" sedacka. nebolo to vzdy, ale proste sa mi to parkrat zazdalo, sla som do toyoty, prve si na sedacku sadol technik, povedal, ze podla neho nic, ja som trvala na svojom... pozreli sa na to a vysledok:vymena celych kolajniciek a celeho toho posuvania...ultra píše:Potrebujem poradit ? Nemate niekto problem so sedackou - v poslednom case som zaznamenal ze sa jemne kolise. Prekontroloval som uchytenie o podlahu -ale skrutky su riadne dotiahnute ?. Nerieisl niekto tento problem
Toyota Auris 1.6 Valvematic Luna, cierne skla, cuvacie senzory a najazdenych 1500km
- Joshuaboy
- Navigátor
- Kontaktovat uživatele:
Je asi logické, že sedadlo má v pohyblivých částech, tím myslím opěradlo, které je nastavitelné, a tak se mi to trošku kýve. Při přebírání vozu jsem na to upozornil prodejce, on říkal, že je to normální, nechal mne sednout do 4 dalších Aurisů, a bylo to naprosto stejné...
Toyota Auris 1.6 Valvematic, Super White 2, výbava Luna VSC+TRC, převzato 6. 10. 2011
re
Aj ked je problem v inych vozidlach Auris - urcite to nieje "normalne". To sa len Toyota snazi zahrat do autu - presne ako s vystuhami sedaciek.
Jazdim aj inymi vozidlami - ani na jednom sa sedacka nehybe. Naplanujem si cestu do Toyoty
Jazdim aj inymi vozidlami - ani na jednom sa sedacka nehybe. Naplanujem si cestu do Toyoty
Toyota Corolla, 1.8 hybrid, e-CVT, 2019, sivá metalíza Celestin, vybava Comfort + paket STYLE + paket TECH
Tak jsem absolvoval vetsi prohlidku spojenou s vymenami naplni a filtru. Tentokrat uz mimo aut. servis Toyota. Co me udivilo byl stav desticek. Pri najetych cca. 108 000 km byl stav prednich 60%. Jedna zadni bohuzel zustala viset takze na ni bylo minimum. Radsi jsem vymenil vsechny. Probehla vymena brzdove kapaliny. Samozrejme olej + filtr. Palivovy, vzduchovy a kiabinovy take. Jedine co aktualne zlobi jsou zarovky. Od 90 tkm jsem menil levou predni potkavaci dvakrat a zadni pravou take dvakrat. Dnes opet prava zadni a take jedna u osvetleni SPZ.
Toyota Corolla XLi E10 65kW
Toyota Auris I 1,4 D4-D
Toyota Auris I 1,4 D4-D
Toyota Auris II TS 1,4 D4-D
Toyota Auris II 1,6 vvti facelift
Toyota Auris I 1,4 D4-D
Toyota Auris I 1,4 D4-D
Toyota Auris II TS 1,4 D4-D
Toyota Auris II 1,6 vvti facelift
re
Tento test - hoci je starsi ma veru velmi nepotesil. Zarazila ma ta hrdza. To hadam 10 rocna Felicia ma menej hrdze.
http://www.autobild.de/artikel/dauertes ... 41913.html
Dufam ze je to iba nahoda.
http://www.autobild.de/artikel/dauertes ... 41913.html
Dufam ze je to iba nahoda.