Takže já už nevím, co bych tam musel nalít.....
Také vám zamrzly ostřikovače......?
Také vám zamrzly ostřikovače......?
Loni mi beznadějně zamrzl Sheron při poměrně mírných teplotách, ač byl naředěn korektně. Letos jsem tam dal Carlson, který mi vlastnostmi při ostřikování připadá lepší (odpuzuje vodu a nad stodvacet prakticky nemusím používat stěrače), naředil na minus patnáct a hle - kostka ledu v nádobce. Doplnil jsem ji tedy neředěnou kapalinou deklarovanou na -30 a vyrazil na hory. A tam jsem po týdnu stání v nějakých minus osmnácti vytáhl z kufru lahev se zbytkem kapaliny na oněch -30, neředěné, a hle: v lahvi byl jakýsi lepkavý gel, který vůbec nehodlal téct
Mám od známého za výpomoc 25l barel zimní směsi, co fasují třeba pošťáci, je to koncentrát do -40, ředím na +- -20 a bez problémů.
Povětšinou jsem neměl problémy ani s těmy supermarketovými do -20, nežiji teda v horách, nejnižší teploty se u mě zatím pohybovaly do těch -20. Třeba ale za jízdy (i na dálnici) v -12° se na skle sotva objevují takové ty malby, když si tím svým ředěným koncentrátem umyji sklo, respektive nenamrzá to, jak jsem byl zvyklý.
V přepočtu vychází pochopitelně lépe ten 25l barel, než kupovat každý týden 5l.
Jo a k sehnání je i do -80
Povětšinou jsem neměl problémy ani s těmy supermarketovými do -20, nežiji teda v horách, nejnižší teploty se u mě zatím pohybovaly do těch -20. Třeba ale za jízdy (i na dálnici) v -12° se na skle sotva objevují takové ty malby, když si tím svým ředěným koncentrátem umyji sklo, respektive nenamrzá to, jak jsem byl zvyklý.
V přepočtu vychází pochopitelně lépe ten 25l barel, než kupovat každý týden 5l.
Jo a k sehnání je i do -80
Holomek!
Já jsem tam letos nalil cosi od Velvany do -20. Prý že svěží vůně, no moc mě to nesedlo, něco mezi žvýkačkou Pedro a špatnou vodkou. V nádobce to teda nezamrzlo, ale v ostřikovačích jo, když jsem chvíli na jeden na parkovišti zkusil dýchat, tak to chvíli stříkalo, ale cestou to zamrzlo zase. Pak jsem tam dolil od táty nějaký koncentrát do -60, moc tam toho nevešlo, protože nádobka byla skoro plná. Buď to zabralo, nebo zabralo slunko nebo nebyl takový mráz, ale jednou jsem sklo ostříkl a víckrát to dnes nepotřeboval.
- Beaver
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
To jsem uz prolil skrz ostrikovace taky, ale mam taky beznou smes do -20 a funguje v pohode.
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
no taky pouzivam neredeny sheron -30 a taky mi zamrzl...coz je zvlastni!!! max. jsem nameril -22!, ale pul den v teple garazi to vyresilo. jinak parkuji venku. asi se casem vypari etanol a ten zbytek zamrzne, proto do auta nalivam max. 2l a kdyz dojde tak zase doliju, ale co me dostalo, tak kolegovi z práce (nevím značku) zamrzlo orig. neotevrene baleni do -30!! (v garazi tak max. -20) no proste mazec..prodat za kazdou cenu a poradnevydelat!!
Toyota Avenis 1,8 VVTi, 2007
Toyota Corolla 2017 1,6 MT Trend+
Toyota Starlet 1,3i, 1997
Toyota Verso 1,8 VVTi, 2010
Toyota Corolla E12, 1.6 VVTi, 3HB, 2005
Toyota Corolla E10, 1,6 LXi, SD, 1995
Toyota Starlet 1,3i, 1993
j a p o n e c n a k o n e c
Toyota Corolla 2017 1,6 MT Trend+
Toyota Starlet 1,3i, 1997
Toyota Verso 1,8 VVTi, 2010
Toyota Corolla E12, 1.6 VVTi, 3HB, 2005
Toyota Corolla E10, 1,6 LXi, SD, 1995
Toyota Starlet 1,3i, 1993
j a p o n e c n a k o n e c
- TomasGT20
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
no v celice se mi jednou stalo ze mi zamrzly ostrikovace a nepomohlo nic ani garaz, celou zimu jsem s tim mel problemy, spravilo se to az na jare kdy zacalo byt vic teplo. Ted jsem bral Sheron do -30 a stejne to ostrikuje nejak divne vubec tam neni takovy tlak a jen to tak trochu uchcava, divne
Toyota Celica ST202, SS, LSD