ubývání vody v chladící soustavě

vše ohledně modelové řady Carina
Odpovědět
Milan2
Člen Týmu

ubývání vody v chladící soustavě

Příspěvek od Milan2 »

Zdravím prosím o radu, nesetkal se někdo s ubývním vody v chladící soustavě??? V léťě jsem dolil vodu mezi přesně do poloviny nádobky. Nyní při kontrole vody těsně nad spodní minimum, opět jsem dolil a jízda do prahy a zpět cca 380km. A hladian vody je opět těsně nad úrovní minimální hranice. Čím to?? Je to normální nebo je někde něco špatně??? díky za vaše názory.

Milan
GammaRay
Věčnej rejpal

Únik chladící kapaliny

Příspěvek od GammaRay »

Milane, tady platí asi naprosto shodné postupy jako u jakéhokoliv jiného auta, neboť chladící soustavy mají všechna auta víceméně podobná (tedy kromě Tatrovek atp., kterým stačí vzduch :-) )
Tzn. projít všechny hadicové spoje, zkontrolovat dotažení spon, podívat se po jízdě, kdy by měla být soustava natlakovaná, zda někde není únik vody vidět. Únik může být i na vodním čerpadle, chladiči a v krajním případě může voda utíkat ve formě vodní páry z výfuku.
Osobně jsem se s únikem setkal a to u chladiče. Ten byl zároveň zanesený a tak to byly dvě mouchy jednou ranou :-)
Viz. zde:
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 1&start=15
Jinak doporučuji pročíst i zde:
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... =chladi%E8
Carina E T19 2,0 liftback 1997
Milan2
Člen Týmu

Příspěvek od Milan2 »

Tak jsem včera prošel snad všechny hasice a zdá se mi to všude OK, jediné kde jsem našel mokré no spíše vlhké místo, bylo pod chladičem ale pořádně jsem se tam nedostal, musím sundat kryt motoru jeslti tam bude viděl lépe, v tom případě by to bylo asi na výměnu chladiče a pokud to tak nebude, tak nevím, koukal jsem na olejové víčko a měrku a známky po vodě nejsou.
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Nastartuj studené auto, kousek se projeď, a než se chladič začne zahřívat, tak si ho pořádně prohlédni. Zřejmě má mikrotrhlinu a bude zespodu mokrý.
Jakmile se chladič ohřeje, už to nepoznáš - stačí se to odpařit.
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Floki
Věčnej rejpal

Příspěvek od Floki »

Jimmi píše:Nastartuj studené auto, kousek se projeď, a než se chladič začne zahřívat, tak si ho pořádně prohlédni. Zřejmě má mikrotrhlinu a bude zespodu mokrý.
Jakmile se chladič ohřeje, už to nepoznáš - stačí se to odpařit.
vem si foťák, strč tam ruku a foť, takhle jsem to dělal já. nemusíš se tam ani dívat :)
Toyota Carina E 2.0 GLI
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Chladič zpravidla nemá díru zespodu, ale na styku spodní části se žebry. A tam také nejčastěji vlhne. Takže není třeba nijak složitě operovat.
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
GammaRay
Věčnej rejpal

Jimmi odborník :-)

Příspěvek od GammaRay »

Jimmi to popisuje naprosto perfektně.
Milan2
Člen Týmu

Příspěvek od Milan2 »

Ahoj tak je to přesně tak, spodek chladiče respektive jak píše Jimmi spodek žebrování téměř po celé šíři chladiče mokrý, někde i nejsou žebra, mechanik mi dal nějaký prášek do chladiče že by to mohlo zalepit ale pochybuju. Stál 100kč tak to zkusím a případně budu schánět nový chladič, kdyby někdo o něčem věděl dejte prosím vědět díky M.
GammaRay
Věčnej rejpal

Chladič

Příspěvek od GammaRay »

Ten utěsňovač chladící soustavy by mohl pomoci. Mě nepomohl, resp. udělala se mi tam krátce po jeho aplikaci taková díra, na který byl utěsňovač už krátký a tak jsem koupil chladič nový a to u www.autokelly.cz - je to dva roky a stále funguje, tak snad mu to vydrží i dál :-)
Floki
Věčnej rejpal

Re: Chladič

Příspěvek od Floki »

GammaRay píše:Ten utěsňovač chladící soustavy by mohl pomoci. Mě nepomohl, resp. udělala se mi tam krátce po jeho aplikaci taková díra, na který byl utěsňovač už krátký a tak jsem koupil chladič nový a to u www.autokelly.cz - je to dva roky a stále funguje, tak snad mu to vydrží i dál :-)
On pomůže, ale pak povolí, když to bude nejméně potřeba. řešil jsem to stejně a pár dní před odjezdem na dovolenou chladič povolil skoro všude. Nový u idaha cca 2300kč, je plastový, lehký, pasuje super, akorát ten můj byl trošku uhnutý do boku, nevím jestli přepravou či ne, ale vliv to na nic nemá.
Toyota Carina E 2.0 GLI
Milan2
Člen Týmu

Příspěvek od Milan2 »

Plastový to zní dobře, nemáš prosím odkaz?? díky
Floki
Věčnej rejpal

Příspěvek od Floki »

Milan2 píše:Plastový to zní dobře, nemáš prosím odkaz?? díky
Napiš idahovi, pošle ti jistě foto
Toyota Carina E 2.0 GLI
Milan2
Člen Týmu

Příspěvek od Milan2 »

Zdravím, tak prášek pro zatím zabral budu to sledovat. Díky za vaše rady a názory.

m.
Odpovědět

Zpět na „Carina“