to je normalne, tiez som mal podobne hodnoty, teraz uz nemamMehero píše:no spotrebu mam sice vyssiu ale to pripisujem kratkym cca 13-15 km trasam do prace a sem tam sviznejsej jazde mam sporebu za 10 000km cca 7 litrov kombinovanu...Ak sledujem AVG spotrebu tak po rovinke na 5 st. pri 2000 ot. mi tam skace 5-6 litrov co sa mi zda v pohode alebo mate iny nazor?matus69 píše: najlepsie to vidiet na spotrebe, ale to znamena potrebu casteho nulovania spotreby "avg" a znalosti spotreby pri jednotlivych typoch jazdy.
pri vypalovani auto berie o 1 az 2l viac ako obycajne.
signalizace kontrolky TRC off, VSC, motoru
Avensis T25 2007 WG, 2.2 D-CAT, 130 kW
redik007 píše:to je normalne, tiez som mal podobne hodnoty, teraz uz nemamMehero píše:no spotrebu mam sice vyssiu ale to pripisujem kratkym cca 13-15 km trasam do prace a sem tam sviznejsej jazde mam sporebu za 10 000km cca 7 litrov kombinovanu...Ak sledujem AVG spotrebu tak po rovinke na 5 st. pri 2000 ot. mi tam skace 5-6 litrov co sa mi zda v pohode alebo mate iny nazor?matus69 píše: najlepsie to vidiet na spotrebe, ale to znamena potrebu casteho nulovania spotreby "avg" a znalosti spotreby pri jednotlivych typoch jazdy.
pri vypalovani auto berie o 1 az 2l viac ako obycajne.
N 2.0 D4D alebo D-CATe?
Avensis combi 2D-4D 2007
Rav4 2.0 VVTI 2008
Rav4 2.0 VVTI 2008
aby ta presla ta naivna skodoradost, tak napr chybovy kod P0171 motora is250CommonUser píše:No to je pekne ... to cislo je vystizne ... tych chyb tam moze byt 2002 ?
Air induction system
Injector blockage
Mass Air Flow (MAF) meter
Engine Coolant Temperature (ECT) sensor
Fuel pressure
Gas leakage from exhaust system
Open or short in A/F sensor (bank 1, 2 sensor 1) circuit
A/F sensor (bank 1, 2 sensor 1)
A/F sensor heater (bank 1, 2 sensor 1)
A/F HTR relay
A/F sensor heater and A/F HTR relay circuits
PCV valve and hose
PCV hose connections
ECM
D-CAT po vymene tesnenia hlavyMehero píše:redik007 píše:to je normalne, tiez som mal podobne hodnoty, teraz uz nemamMehero píše: no spotrebu mam sice vyssiu ale to pripisujem kratkym cca 13-15 km trasam do prace a sem tam sviznejsej jazde mam sporebu za 10 000km cca 7 litrov kombinovanu...Ak sledujem AVG spotrebu tak po rovinke na 5 st. pri 2000 ot. mi tam skace 5-6 litrov co sa mi zda v pohode alebo mate iny nazor?
N 2.0 D4D alebo D-CATe?
Avensis T25 2007 WG, 2.2 D-CAT, 130 kW
- CommonUser
- Věčnej rejpal
Tak ja som to nevztahoval na ziadny konkretny motor.matus69 píše:aby ta presla ta naivna skodoradost, tak napr chybovy kod P0171 motora is250CommonUser píše:No to je pekne ... to cislo je vystizne ... tych chyb tam moze byt 2002 ?
Air induction system
Injector blockage
Mass Air Flow (MAF) meter
Engine Coolant Temperature (ECT) sensor
Fuel pressure
Gas leakage from exhaust system
Open or short in A/F sensor (bank 1, 2 sensor 1) circuit
A/F sensor (bank 1, 2 sensor 1)
A/F sensor heater (bank 1, 2 sensor 1)
A/F HTR relay
A/F sensor heater and A/F HTR relay circuits
PCV valve and hose
PCV hose connections
ECM
Ale ked uz si to tak pekne nacal, mohol by si nejaku statistiku k tomu pridat - napr. celkovu cenu vsetkych moznosti (posere sa vsetko) pre kazdy motor zvlast.
Ak ak by si sa velmi nudil, tak k tomu nejaku statisticku krivku, ze co sa z toho sere naozaj - napr. z vazeneho priemeru z tohto serveru
To by fakt bolo coooooooooooool
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
- CommonUser
- Věčnej rejpal
Tak mysliet si to mozes ...matus69 píše: osobne si myslim, ze velky rozdiel v spolahlivosti nebude a keby nebolo DCAT, tak budu v spolahlivosti narovnako.
Len ked si vezmem tento server, tak ti ruzove okuliare spadnu dolu. Co tema, to "problemik" s dieslom. A dovolim si tvrdit, ze ta 250 bude este lepsie na tom ako nejaky 1,8 v Ave.
- CommonUser
- Věčnej rejpal
Okrem mechanickeho Valve, tam nic nie je (ani turbo, ani kompresor, ani vstrek) - ak sa nieco posere, tak skor skrz vadnu suciastku ako vplyvom paliva, ci zlozitosti motora.matus69 píše:na 250 tiez riesia problemy. Obcas, ale je ich aj o dost menej predanych ako 250tok.
zas ta 1.8 s takym vykonom tiez nie je jednoduchy motor.
Uvidime, viem o 1,8 s 85 tkm zatial 0 problems. Ziadny nudzak.
je tam pokoko* cidiel, ktorych pravdepodobnost poruchy je rovnaka ako pokazene cidlo v dcate, egr alebo vahy vzduchu.CommonUser píše:Okrem mechanickeho Valve, tam nic nie je (ani turbo, ani kompresor, ani vstrek) - ak sa nieco posere, tak skor skrz vadnu suciastku ako vplyvom paliva, ci zlozitosti motora.matus69 píše:na 250 tiez riesia problemy. Obcas, ale je ich aj o dost menej predanych ako 250tok.
zas ta 1.8 s takym vykonom tiez nie je jednoduchy motor.
Uvidime, viem o 1,8 s 85 tkm zatial 0 problems. Ziadny nudzak.
a co sa tyka nudzaku - myslim, ze tvoj sposob jazdy je pre dcat idealny a problem s egr ani dcatom by si nemal (vela dialnic a rychla jazda)
- CommonUser
- Věčnej rejpal
Som rad za benzin - jazdim kratke trate cez kopec so semaformi kazdy pracovny den tam a naspat.
Som rad za benzin - ked sa tahame po zapchatej dialnici, ci velkomeste.
Som rad za benzin - ked potrebujem tankovat a ja nemusim spekulovat ci VIF alebo ina cerpacka v dosahu.
Som rad za benzin - ked pride poistka a dane.
Mal by som radsej DCAT - ked v kopci predo mnou smrdi stare TDI a spekuluje alebo ma zatvara pako na dialnici.
Ja som ten benzin kupil hlavne cez spolahlivost a cenu auta. Mna uz nebavilo stale nieco riesit na tom TDI. Jebal to cely VW.
Mne vyslo, ze by sa mi diesel - 2.0D zacal rentovat az od 8 roku cca 150 tkm. Pred kupou som ratal rozdiel v spotrebe 2 litre na 100 a cenu oboch paliv 2 Euro liter.
Obe auta nove s nejakou zlavou. K tomu nemecka poistka a dane.
Teda plus minus ...
Som rad za benzin - ked sa tahame po zapchatej dialnici, ci velkomeste.
Som rad za benzin - ked potrebujem tankovat a ja nemusim spekulovat ci VIF alebo ina cerpacka v dosahu.
Som rad za benzin - ked pride poistka a dane.
Mal by som radsej DCAT - ked v kopci predo mnou smrdi stare TDI a spekuluje alebo ma zatvara pako na dialnici.
Ja som ten benzin kupil hlavne cez spolahlivost a cenu auta. Mna uz nebavilo stale nieco riesit na tom TDI. Jebal to cely VW.
Mne vyslo, ze by sa mi diesel - 2.0D zacal rentovat az od 8 roku cca 150 tkm. Pred kupou som ratal rozdiel v spotrebe 2 litre na 100 a cenu oboch paliv 2 Euro liter.
Obe auta nove s nejakou zlavou. K tomu nemecka poistka a dane.
Teda plus minus ...
- CommonUser
- Věčnej rejpal
AWE - citas poriadne ? To je pri cene paliva 2 Euro a rozdiele 2 litre. Dodnes liter tolko nestoji, takze sa to natahuje. Rozdiel v spotrebe je tiez mensi. A sukromne je pre mna 150 tkm dost dlha doba. Ty najazdis sukromne viac ? Tak potom ano, nie je o com. Nerataj tam sluzobne jazdy, co odpisujes ...
Karlos - u vas v CR asi nic, ked sa pytas. Na SK je to obsah (aj ked neviem ako je to teraz presne) a v DE teda rozdiel tried. Diesel sa berie ako auto s vyssou cenou, s vyssim najazdom a ako fleetove auto. Takze cca 300 - 400 Euro rocne rozdiel za vollkasko vtedy.
Jo a zabudol som na:
Som rad za benzin - ked citam tie nekonecne "dieslove pribehy". Ci pri -25 (napr. rok 2009).
Niekto to vidi inak, takze nech sa paci ...
Karlos - u vas v CR asi nic, ked sa pytas. Na SK je to obsah (aj ked neviem ako je to teraz presne) a v DE teda rozdiel tried. Diesel sa berie ako auto s vyssou cenou, s vyssim najazdom a ako fleetove auto. Takze cca 300 - 400 Euro rocne rozdiel za vollkasko vtedy.
Jo a zabudol som na:
Som rad za benzin - ked citam tie nekonecne "dieslove pribehy". Ci pri -25 (napr. rok 2009).
Niekto to vidi inak, takze nech sa paci ...