Divne cukanie na 2jke pri 4000 otackach
neviem, mne taky start proste nesedi.. aj ja ho rad vytocim, vacsinov ale v trojke, stvorke.. a to pokial to ma zmysel.. do tych 3500 potom to vadne jak das..
kazdopadne, proti gustu.. len ze netusim ako sa to v dvoje sprava na 4000..
predpokladam, ze pri trojke, stvorke je to OK
kazdopadne, proti gustu.. len ze netusim ako sa to v dvoje sprava na 4000..
predpokladam, ze pri trojke, stvorke je to OK
Corolla Verso D-CAT 130kw
Robim to pretoze sa snazim vycistit ten EGR ventil 'prirodzenym' sposobom. Jednoducho mi nevonia ten oneskoreny start turba, pri 1000 otackach ma jednotka problem sa pohnut, 2ka pri 1300 vobec nedokaze potiahnut auto, atd. Proste sa mi nezda tah motora, kym sa zapne turbo. Viem, ze to auto je velke a tazke ale nezda sa mi ze by to malo mat taky slaby tah bez turba, a turbo zapina podla mna neskoro.
Toyota Avensis Combi D-CAT 2006
Dalsie auto bude benzin, som o tom presvedceny. Akurat, ze toto musim dat dokopy aby som ho mohol predat. Uz vidim potencionalneho kupca ako je z dieselu zvyknuty na 1000 otacok a ked zisti ze to je uplne lenive tak to nikto nekupi.CommonUser píše:Uplne nahovno, rozobrat a dekarbonizovat. Diagnostika akurat moze vykazat rozdiel v tlaku (co nemusi suvisiet s VGT).matus69 píše:lopatky VTG? ale neviem ako sa to diagnostikuje
Poznam to velmi dobre. Kup benzin a mas pokoj. A keby aj zral olej,, tak pri predbiehani nenabieha nudzak.feronovak píše:zacinam byt z toho frustrovany
Lehký nebo těžký auto... Avík je sice těžší, ale 130kW je akorát dostačující výkon a když vím, v jakém rozmězí otáček můžu jezdit, resp v jakém rozmězí vím, že mi to "pojede" (což je u mě 2000-3500), tak lítám, i když mám s autem 2 tuny. Dle toho, co popisuješ, jsi buď úplný máslo a neumíš jezdit (o čemž dost silně pochybuji) nebo máš s autem nějakou závadu, která s normálním rozpětím D-CATu nemá co dělat.
Třeba 2,2 D-4D 110kW je pocitově živější, jelikož táhne odspodu a není tam turbokopanec.
Třeba 2,2 D-4D 110kW je pocitově živější, jelikož táhne odspodu a není tam turbokopanec.
Toyota Avensis Combi 2.2 D-CAT 130kW r.v. 2006 - 05/2012 sold
Chrysler 300C 5,7 HEMI V8 - 04/2013 sold
Dodge Magnum 5,7 HEMI V8
Dodge Magnum 5,7 HEMI V8
Tak to mas nejaky velmi divny problem, kedze pri 1300 dvojka ide uplne bez problemov a potiahne kedykolvek. Pokial nejde turbo chapem, je to vyrazne slabsie, ale zas uplne slabe ako to ty popisujes to fakt nie je.feronovak píše:Robim to pretoze sa snazim vycistit ten EGR ventil 'prirodzenym' sposobom. Jednoducho mi nevonia ten oneskoreny start turba, pri 1000 otackach ma jednotka problem sa pohnut, 2ka pri 1300 vobec nedokaze potiahnut auto, atd. Proste sa mi nezda tah motora, kym sa zapne turbo. Viem, ze to auto je velke a tazke ale nezda sa mi ze by to malo mat taky slaby tah bez turba, a turbo zapina podla mna neskoro.
suhlas s ostatnymi, tam je nejaky problem, ved 2jka taha od volnobehu.feronovak píše:Robim to pretoze sa snazim vycistit ten EGR ventil 'prirodzenym' sposobom. Jednoducho mi nevonia ten oneskoreny start turba, pri 1000 otackach ma jednotka problem sa pohnut, 2ka pri 1300 vobec nedokaze potiahnut auto, atd. Proste sa mi nezda tah motora, kym sa zapne turbo. Viem, ze to auto je velke a tazke ale nezda sa mi ze by to malo mat taky slaby tah bez turba, a turbo zapina podla mna neskoro.
A mate niekto napad v com inom by teda mohol byt ten iny problem ? Napriklad 5ka na rovnej ceste pri 1500 otackach mi obcas proste nezaberie motor ale normalne straca vykon, musim podradit na 4ku vytocit otacky a prehodit na 1800-1900 patku a potom ide.
Je to mozne palivom ? Alebo ja neviem.
Je to mozne palivom ? Alebo ja neviem.
Neviem akého dobrého máš mechanika, ale na každý problém by mal vedieť logické riešenie a nie polemizovať,čo by to mohlo byť. Koho sa to tu pýtaš na riešenie? kto je tu mechanik psychotronik? všetci? veriš ich diagnóze a potom si to sám opravíš? Že existuje niečo ako flight recorder -záznam parametrov z jazdy, ktoré sa potom vyhodnocuje, samozrejme, ten kto tomu rozumie. Možno sa mýlim ale podľa mňa, tu ti to nikto nevyrieši, aj keby mal podobný problém. Moja rada: hľadaj niekoho kto rozumie ako fungujú moderné motory, vie s diagnostikou aj iné veci než len vyčítať pamäť závad, a vie používať osciloskop. takéto závady, sa ťažko a zdlhavo riešia aj dobrým mechanikom. Prajem veľa šťastia.
Toyota Avensis Combi T25,2.0D4-d, 85kw
Taky bych doporučil odborný posudek. Nebo se domluv s nejakym majitelem Avika v míste tvého bydliště a zkuste si vzájemně projet auta.
Nebo se stav někde do bazaru kde mají stejnou motorizaci a zkus to projet a porovnat.
Nebo se stav někde do bazaru kde mají stejnou motorizaci a zkus to projet a porovnat.
Toyota Avensis Combi 2.2 D-CAT 130kW r.v. 2006 - 05/2012 sold
Dodge Magnum 5,7 HEMI V8
Dodge Magnum 5,7 HEMI V8
Necakam riesenie a ani si to neviem sam opravit, ale snazim sa zistit ci sa niekto s niecim podobnym stretol aby som vedel aspon odhadom o co by mohlo ist. Napriklad kvoli tomu aby som neprisiel do Toyoty a a ako priklad z reality namiesto jednoducheho dotiahnutia rucnej brzdy mi povedia, ze to treba cele vymenit (to sa mi uz totiz stalo)Elcar píše:Neviem akého dobrého máš mechanika, ale na každý problém by mal vedieť logické riešenie a nie polemizovať,čo by to mohlo byť. Koho sa to tu pýtaš na riešenie? kto je tu mechanik psychotronik? všetci? veriš ich diagnóze a potom si to sám opravíš? Že existuje niečo ako flight recorder -záznam parametrov z jazdy, ktoré sa potom vyhodnocuje, samozrejme, ten kto tomu rozumie. Možno sa mýlim ale podľa mňa, tu ti to nikto nevyrieši, aj keby mal podobný problém. Moja rada: hľadaj niekoho kto rozumie ako fungujú moderné motory, vie s diagnostikou aj iné veci než len vyčítať pamäť závad, a vie používať osciloskop. takéto závady, sa ťažko a zdlhavo riešia aj dobrým mechanikom. Prajem veľa šťastia.