Už je doma!
Tak první cesta s Auriskem za náma. Jeli jsme se podívat na Šumavu cca 250 km celkem. Cestování bylo velmi příjemné. Přední sedačky jsou pohodlné, místa dost vpředu i vzadu. Moc se mi líbilo, že mají zadní sedadla 2 polohy. Kufr pro nás naprosto dostačující. Podvozek super, auto sedí jak přilepené, brzdy také dobré. Motor 1,6 Valvematic mi naprosto vyhovuje. Velmi dobrý dojem mi kazil vyosený volant do prava. A to docela dost. Vím, že se nechá snadno seřídit, ale nechápu jak můžou fungl nové auto takto pustit z výroby a dát ho jako předváděcí
Loketní opěrka je posazena dost nízko, pro mě postrádá význam. Škoda, že se nedá výškově nastavit. Měl jsem verzi Terra Cool a rádio mi přišlo, že má poměrně málo podsvícený display, nevím jestli se to nechá seštelovat, nezkoušel jsem. Reproduktory mi stačí, fabia měla podstatně horší. Do Luny určitě objednám TNS 350. Viděl jsem ho naživo a jsem natšený. Optitronová přístrojovka se mi taky moc líbí, škoda, že ji Luna nemá.. Nechápu v tomto Toyotu, do lepší výbavy dát horší budíky
Klidně bych si za ně připlatil, bohužel to prý nejde... Trošku mi zarazilo, že jsou světlomety zamlžené zevnitř, také se vám to stává? Jinak celkový dojem z auta byl výborný. Určitě ho koupím.
- Pavel Liška
- Věčnej rejpal
už je doma
první toyotu jsme měli v 69 a ot té doby v celé rodině jich bylo spousta a v každé za studena šla jenička ztěžka
Taky mně na novém Aurisu šla zcela nahodile blbě zařadit jednička, ale pak si to sedlo a teď je to naprosto OK.
2 Zbyndas
pokud správně rozumím, tak teď jezdíš s předváděčkou přes víkend. Kolik to má najeto?
2 Zbyndas
pokud správně rozumím, tak teď jezdíš s předváděčkou přes víkend. Kolik to má najeto?
Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
2 Zbyndas
S chválou na sedačky jěště chvíli vydrž, někteří členové fóra jsou od pána boha betelně udělaní (tedy větší než přůměrný japonec) a při delších jízdách si stěžují na sedák řidiče. Taky jsem musel sedadlo hodně precizni nadstavit, pak už se to dalo. Na mé ex corolle E 12 jsem takovýto problémek něměl. Mám aurise 2010 (viz podpis) a je možné, že výrobce provedl v roce 2011 nějaké úpravy.
S chválou na sedačky jěště chvíli vydrž, někteří členové fóra jsou od pána boha betelně udělaní (tedy větší než přůměrný japonec) a při delších jízdách si stěžují na sedák řidiče. Taky jsem musel sedadlo hodně precizni nadstavit, pak už se to dalo. Na mé ex corolle E 12 jsem takovýto problémek něměl. Mám aurise 2010 (viz podpis) a je možné, že výrobce provedl v roce 2011 nějaké úpravy.
Tohle se mně zdá být už moc. U mojeho aurise, když nešlo zařadit 1, tak jem řadil do 2 a zpět do 1. A fungovalo to vždy. Asi na tý předváděčce nebude převodovka v japonské kvalitěZbyndas píše:Tohle také nejde přes zuby.. Jen se musí použít síla. Zkoušel jsem pustit a znovu sešlápnout spojku, zařadit první dvojku ale nic nepomáhá. Prostě se musí silou což je něco na co jsem nebyl zvyklí. Měl jsem fabii, tam šla jednička v pohodě. Ale jak říkáš, možná je to jiným olejem v převodovce...