ahoj všem,
hledám nové auto a do oka mi padl avensis 98 kombi.
Dnes jsem byl zkoušet 2.0td 66kw a auto mi přišlo naprosto bez výkonu.
Nemám to s čím porovnat (jezdil jsem passatem 81kw), ale přišlo mi, že turbo vůbec nereaguje. Auto jako takové zrychlovalo, ale dost zvolna a neměl jsem pocit že jedu.
setkali jste se někdo s něčím podobným?
avensis 66kw bez výkonu
No ja mam Avika 98 kombi, 2.0TD 66kW.
A ze by bolo bez vykonu to nemozem povedat.
Ak este mas moznost, prebehni sa na nom, zohrej motor, a od 1500 otacok na tretom prevodovom stupni to rozbehni pod plnym plynom.
Okolo 2000 otacok by ta malo nakopnut turbo - auto zacne "tahat".
Ak dany jav nepozorujes tak je volaco zle.
Tento efekt je pozorovatelny aj na dvojke. Pri 4000 otackach ide vykon pomerne rychlo dole kedze tam je vrchol vykonovej kryvky.
Jazdim s Avikom uz treti rok a da sa s tym solidne predbiehat ak to je potrebne. Maximalka konci niekde okolo 170km/h (tachometrovo), ale zavisi to od pocasia ( v zime ide lepsie). To je vsak extrem, tak rychlo nejazdim. Na bezne jazdenie je to uplne postacujuce.
V prospech 2.0TD oproti D4-D hovori aj vyssia spolahlivost (to mam od viacerych automechanikov co su "stara skola" a elektronike v motore velmi neveria
)
A ze by bolo bez vykonu to nemozem povedat.
Ak este mas moznost, prebehni sa na nom, zohrej motor, a od 1500 otacok na tretom prevodovom stupni to rozbehni pod plnym plynom.
Okolo 2000 otacok by ta malo nakopnut turbo - auto zacne "tahat".
Ak dany jav nepozorujes tak je volaco zle.
Tento efekt je pozorovatelny aj na dvojke. Pri 4000 otackach ide vykon pomerne rychlo dole kedze tam je vrchol vykonovej kryvky.
Jazdim s Avikom uz treti rok a da sa s tym solidne predbiehat ak to je potrebne. Maximalka konci niekde okolo 170km/h (tachometrovo), ale zavisi to od pocasia ( v zime ide lepsie). To je vsak extrem, tak rychlo nejazdim. Na bezne jazdenie je to uplne postacujuce.
V prospech 2.0TD oproti D4-D hovori aj vyssia spolahlivost (to mam od viacerych automechanikov co su "stara skola" a elektronike v motore velmi neveria

Toyota Avensis kombi, r.98, 2.0.TD - 2C-TE, black
ex. FAVORIT BlackLine, r.94 - zlate auticko
ex. FAVORIT BlackLine, r.94 - zlate auticko