Cukání v kopci
Cukání v kopci
Ahoj, před časem jsem tu řešil škubání motoru při plynu na podlaze při rychlostním stupni tři a čtyři ve vyšších otáčkách - na diagnostice nic, nakonec to přešlo po dlouhé jízdě s dobrým palivem. Jinak říkali, že by to mohl být taky podtlakový ventil turba, který prý stačí odpojit a před stk zase zapojit.
Nicméně teď řeším opačnou věc, auto začne občas škubat při otáčká 1800 na 4 či 5 stupeň při tahu do kopce, stačí jen málo plynu a auto začně škupat, je to tak při rychlosti cca 80-90, při přeřazení na trojku je všechno okey...
Napadá vás co to zase může být za kokotinu? Hlavně už nechci za litr na diagnostiku Smile Kde jsem se nic nedozvěděl, takže jediný za co jsem ty prachy dal bylo umytí auta a nový firmware, který prý snižuje čouzení Very Happy
Nicméně teď řeším opačnou věc, auto začne občas škubat při otáčká 1800 na 4 či 5 stupeň při tahu do kopce, stačí jen málo plynu a auto začně škupat, je to tak při rychlosti cca 80-90, při přeřazení na trojku je všechno okey...
Napadá vás co to zase může být za kokotinu? Hlavně už nechci za litr na diagnostiku Smile Kde jsem se nic nedozvěděl, takže jediný za co jsem ty prachy dal bylo umytí auta a nový firmware, který prý snižuje čouzení Very Happy
re
No je to úplně přesně stejné škubání jako v minulosti na plný plyn, tj. jeví se to asi jako lehčí ztráta výkonu, prudké to není, ale nepříjemné určitě ano, pravidelné to není, zatím to bylo prostě jen v prudkých kopcích při otáčkách cca 1800 a tuším, že pouze na čtyřku a možná pětku, nižší rychlosti ne.
vitaj v klube :-)
riešim to už 4 mesiace http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopic.php?t=18183 a výsledok žiadny, tu ti nikto neporadí ale skoro každý s tým má problém... v Toyote nevedia čo to je, v Turbo servise tiež nie a v normálnom servise len krútia hlavami, takže ani teraz ju nemám doma a je c Čechách u mechanika, ten povedal že bude postupne meniť súčiastky zo svojho auta a skúšať na mojom... ale ukludniť ťa nemôžem začalo mi to rovnako a postupne dosť rýchlo to prešlo k tomu že to hodí do núdzového režimu a závada P 1251 je na svete , vymenili mi aj ten podtlakový regulátor - 560€ a nepomohlo, chystám sa ju predať a kúpiť normálne auto ktoré sa dá opraviť...
xxx
neboj to poznáš co je núdzový režim, to ti spadnú otáčky na 1 500 a končíš, rožne sa kontrolka VSC / TRC a následne diagnostika a auto proste nepojede... stačí zastavit chvílu počkat naštartovať a ide to ,,normálne,, len diagnostika nezhasne... a takto ťa to bude srat a nikto to nevie opraviť, teda možno to niekto vie ale ja som takého ešte nestretol, aj teraz je to v servise a keby to náhodou opravili / čomu moc neverím / tak to sem určite napíšem lebo to bude zaujímať moc ludí...
- Conquest
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
ahoj
Ahoj, co mi rikali v emil fray, tak ty motory jsou ok, jen jednou se tam naleje spatne palivo a pak jsou s tim problemy, takze pred tankovanim tam nalejt nejake aditivum a pokusit se tankovat kvalitnejsi naftu, ja jsem presel na vervu diesel, dle testu a zkusenosti uzivatelu nejkvalitnejsi naftu (nejmene kvalitni je naopak premiova nafta shell) a motor slape perfektne, ztisil se a spotreba dalnice-mesto pod 6 litru s lehci nohou
Re: ahoj
co pořád máte s špatnou naftou jezdil jsem naftu několik let a tankoval jsem kde co a nikdy nic.Conquest píše:Ahoj, co mi rikali v emil fray, tak ty motory jsou ok, jen jednou se tam naleje spatne palivo a pak jsou s tim problemy, takze pred tankovanim tam nalejt nejake aditivum a pokusit se tankovat kvalitnejsi naftu, ja jsem presel na vervu diesel, dle testu a zkusenosti uzivatelu nejkvalitnejsi naftu (nejmene kvalitni je naopak premiova nafta shell) a motor slape perfektne, ztisil se a spotreba dalnice-mesto pod 6 litru s lehci nohou
mám z toho pořád pocit že když vyměňovači dílu z autorizovaných servisů neví co s tím tak prohlásí špatná nafta.
mě takhle odborníci z bosch servisu vyměnily vstřikovací čerpadlo a pak chyba byla v čerpadle co je u nádrže které stojí i s jejich přirážkou asi 6tis.
tiež tankujem na AGIP a dávam dve odmerky VIF na nádrž ale problém je rovnaký 2 700ot. a začne trhanie a hop hop hop pridusí sa a núdzák, keď mu zošlápnem plyn na podlahu a držím tak to normálne skáče jak koza... vyskúšal som vymeniť váhu vzduchu / nepomohlo, vyskúšal som podtlakový regulátor turba / nepomohlo, teraz som vymenil SCV ventily / pomohlo trochu ale len týždeň už zase to hádže núdzák takže nepomohlo... nechám tuším vytiahnuť von turbo a nechám tam spraviť repas alebo čistenie to je už zúfalé aby to nedokázal nikto opraviť...
No koukám,že to je problém drtivé většiny Ravek....Taky jsem zkusil kde co.Čištění palivové systému,výměna regu.tlaku turba.V servise říkali,že bude zasratý paliv.filtr...Nic z toho nepomohlo...I mě při plynu na zemi(předjíždění) skočila kontrolka VSC / TRC nouzový režim...ALE .Po nastartování jsem jel dál s kontrolkou diagnostiky.No a po dvou nastartování mi kontrolka zmizla úplně.Jenže po dvou měsících na návštěvě u mechanika jsem si dal auto pro zajímavost na diagnostiku a ejhle,na palubovce sice nic nesvítilo ale v počítači to uložené bylo...To spíš rada pro toho kdo bude prodávat auto,ať se staví před prodejem na diagnostice a udělá si výmaz chyb.Ať je to počítačově v cajku.Jinak mě mechanik řekl...Víš co? Tak tolik nešlapej na plyn...Že prý deiselové motory dělávají(obzvlášť novější auta s common railem) ...Že se něco přidusí a pod...Pak se ztratí výkon hned...(nebo právě cukání) ... Ne že bych tomu nějak věřil,auto by mělo snést dost...Ale od té doby přidávám pozvolna a?...Plynulé řazení otáčky až nad 4tis.Bez problémů.Na dálnici jsem to roztáhl na 160Km/h a auto šlapalo krásně.Tak nevím...Píšu jen osobní zkušenost...
__Rav4 D4D 2.0 / r.v.04__
ex.chrysler voyager 2.5 TD
ex.fiat brava 1.4 SX
ex.chrysler voyager 2.5 TD
ex.fiat brava 1.4 SX
ano toto je presne ono - nepridávať naráz plyn ale pekne pozvolna, lenže raz sa ti stane že budeš v nejakej kritickej situácii potrebovať riadne zabrať a zrazu ti skočí núdzák a je po tebe... nie je možné aby to takto chodilo, auto musí pri zošliapnutí plynu ísť až na doraz s otáčkami či sa mu to páči alebo nie, žiadne dusenie ani trhanie... nie je možné aby si stále čumel na otáčkomer alebo jazdil v strese kedy to zase urobí... keď sa človek pozrie po rôznych fórach tak je to dokola jedno a to isté / strata výkonu, dusenie, cukanie, núdzák / tak mi nikto nepovie že to kurňa nejde spraviť a ak to nikto nevie tak tá Toyota aj so servisom aj so všetkými ich rečičkami o spoľahlivosti a spokojnosti zákazníka stojí za hovn*