Tempomat a spotřeba
...ještě se k tomu jednou vrátím a dám dobrý typ. Dnes ráno bylo -1. Nastavil jsem teplotu na automatiku 22 stupňů, otáčky držely podle předpokladu na 1200. Nastavil jsem tedy teplotu na 17 stupňů a otáčky okamžitě spadly na 850, přitom to topilo stále stejně - ujeto od výjezdu asi 3 km, mírně vlažný vzduch z výdechu. Po dalších 2 km slušně topí, teploměr asi na půlce provozní teploty. Pokud zvednu nastavenou teplotu, topí stejně, tzn. na max., ale stoupnou otáčky volnoběhu na 1200. Nemá tedy cenu hned při vyjetí nastavovat teplotu zbytečně vysoko, stejně to tak rychle na 22 nevytopí, jen se o to snaží a proto ty vysoké otáčky.... Asi to bude takhle rychleji vytopeno, ale komu jde o to, aby měl ty ot. nižší a tím i o něco nižší spotřebu, je to řešení. Já to neřeším, zase to tak velký rozdíl není, jen jsem si to chtěl odzkoušet...pavel.em píše:No, tak jsem to myslel - na volnoběh a než se motor prohřeje. Funguje mi to správně, jen nechápu právě to, proč to taky není ovládaný tlačítkem. Když člověk jede z jednoho konce města na druhý, tak nepotřebuje vytopený auto a motor se stejně pořádně neprohřeje. A když chytnu "zelenou vlnu" a stojím na červenou na každé křižovatce, tak vypínám palubní počítačkar202 píše:Tady citace z článku, který jsem dal vedle...
Trochu překvapí, že po studeném startu se otáčky ustálí někde na 1200 min-1, čili na diesel hodně vysoko. Může za to systém urychlující ohřev motoru škrcením výfukových plynů, jenž bývá běžně používán u nákladních automobilů. Některé japonské osobní diesely jej mají ovládaný tlačítkem, zde poprvé pracuje zcela samočinně. U celohliníkového motoru to přináší kýžený efekt, a i když se hned po studeném startu zařadíte do pomalu popojíždějící kolony, přesto po chvilce ucítíte teplo, aniž by toyota používala přídavné topení spalující naftu. Po částečném zahřátí otáčky spadnou na obvyklou mez.![]()
P.S.: Vím, že otáčky spadnou, když se vypne větrák nebo se nastaví teplota na studený vzduch, ale to v zimě není úplně ono

Toyota Avensis 2.2 D CAT Lux 130kw
No, nejprve musím vycouvat od baráku, pak tak dvacítkou, než se dostanu na hlavní, tam tak šedesátkou na kruhový objezd, malý poloměr, takže tak třicítkou, pak to všechno přede mnou líznu....mám na to tak 400m, pak už to nejde....tak devadesátkou....takže při téhle ocmrndávačce to může být tak 7-8 minut...matus69 píše:tých 5km jazdy predstavuje približne koľko minút?
- CommonUser
- Věčnej rejpal
- CommonUser
- Věčnej rejpal
Tak ja ti nevim clovece. Nejazdi ona brzda - plyn ? Mozno tazka dopravna situacia, ale faktom je, ze to este nemas zabehnute min 5 tkm - prva zmena.kadel píše:Manzelka jezdi kazdy den 60 km predpisove dalnice, tam 30, zpatky taky 30. Spotreba 8,1, takze taky na hovno
Ten liter to musi este sadnut.
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
Mě to jezdilo za málo od 0 Km. 

T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou

http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
když pijete se mnou pijete s Mírou

http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
Další nádrž na suchu....průměrná na sto 6,3. Poměr město60%, okresky 40%. Se spotřebou spokojenost, s čím ale ne jsou nové pneu. Kolega v pneuservisu neměl Micheliny, tak jsem se nechal ukecat na Savy.... nechtěl jsem čekat. Jezdím na nich týden a trpím....velká hlučnost. A to jsou nové, nechci slyšet, co to bude dělat při částečném ojetí. Ještě, že jsem bral jen 2 na předek. Měl jsem před tím Michelin Primacy Alpin a ty byly luxusní až do konce. Alespoň, že se nezhoršila spotřeba
přemýšlím pomaličku o tomhle:
http://www.auto.cz/ustavni-soud-vysoka- ... leve-61805
více než litr oproti papíru je už trochu moc.
ono je to celé stejně v pasti, v podstatě neexistuje nic, dle čeho se řídit, když prodavač řekne 5.5, tak buď mu to budu věřit a nebo ne. Je to zajíc v pytli jak vyšitý. Jedině a priori nevěřit všemu co prodavač řekne, to platí obecně.
to Kar202 - objednal sem Continentaly, šel jsem primárně po hlučnosti, tak uvidíme, ten hluk dokáže pěkně nasrat, to ti věřím.
ono je to celé stejně v pasti, v podstatě neexistuje nic, dle čeho se řídit, když prodavač řekne 5.5, tak buď mu to budu věřit a nebo ne. Je to zajíc v pytli jak vyšitý. Jedině a priori nevěřit všemu co prodavač řekne, to platí obecně.
to Kar202 - objednal sem Continentaly, šel jsem primárně po hlučnosti, tak uvidíme, ten hluk dokáže pěkně nasrat, to ti věřím.
Avensis 2.0 D-4D, 93 kW, kombi
Ten článek jsem četl a vzpoměl si na mnohé z tohoto fóra.... Je fakt, že pokud se na stejných (podobných) modelech spotřeba udávaná výrobcem běžně dosahuje a u jiných to nejde, musí nutně jít o skrytou vadu - za předpokladu, že řidič nemá dřevěnou nohudave456 píše:přemýšlím pomaličku o tomhle:
objednal sem Continentaly, šel jsem primárně po hlučnosti, tak uvidíme, ten hluk dokáže pěkně nasrat, to ti věřím.

no jestli to spíš nebude naopak, běžně všichni dosahují tu vyšší a pár jedinců právě se blíží k té papírové
. Schválně jsem se díval, kombinovaná 5.4, mimo město 4.8
. A nikde není uvedeno, že je to ta normovaná, ne reálná. Což tuším bylo předmětem toho sporu.
Každopádně ta norma je debilní, na Primě v tom autosalonu onehdá bylo, že prius má v papírech v EU má spotřebu 3.8l a úplně to samé auto v USA po přepočtu 5.3.
hele, ale 6.3 na tebe je teda hnusně moc
, většinou máš tak 5.7 ne?

Každopádně ta norma je debilní, na Primě v tom autosalonu onehdá bylo, že prius má v papírech v EU má spotřebu 3.8l a úplně to samé auto v USA po přepočtu 5.3.
hele, ale 6.3 na tebe je teda hnusně moc

Avensis 2.0 D-4D, 93 kW, kombi
U mého modelu je kombinovaná spotřeba 6,2. Tady na ověření.dave456 píše:no jestli to spíš nebude naopak, běžně všichni dosahují tu vyšší a pár jedinců právě se blíží k té papírové. Schválně jsem se díval, kombinovaná 5.4, mimo město 4.8
. A nikde není uvedeno, že je to ta normovaná, ne reálná. Což tuším bylo předmětem toho sporu.
hele, ale 6.3 na tebe je teda hnusně moc, většinou máš tak 5.7 ne?
http://www.autopart.cz/generate_page.ph ... &archive=1
Pokud jezdím více město, je to horší. Je ale fakt, že jsem dosahoval lepších spotřeb, už jsem to tu zmínil a je to vidět i na začátku tohoto vlákna, když jsem ho založil. Chystám se vyměnit vzduchový filtr...no a auto má najeto asi o 45000 km více, možná to tak nehlídám.... sám nevím. Možná kombinace všeho, EGR jsem taky ještě nečistil.... Ono to není dramatické, tak to neřeším...
Ja s T25 Dvoulitrem, 85 kW za to jezdil, pres 6 jsem se snad nikdy nedostal, teda podle pocitace, a auto melo najeto 285 000 km. Ale byl to rok 2003, takze si myslim, ze nemel zadny ekologicky "vychytavky".dave456 píše:6.2? aha, fakt. hmm, u dvoulitru (navíc s DPF) udávají 5.4, to je hodně ujeté. U 2.2 T27 udávají 6.6. U toho dvoulitru to vyloženě vypadá na chybu v Matrixu.
RAV4 HSD FWD