Koupě MKIII

vše ohledně modelové řady Supra
Odpovědět
pmaryska
Člen Týmu
Příspěvky: 2
Registrován: pát 07.10.2011, 22:06

Koupě MKIII

Příspěvek od pmaryska »

Ahoj, jsem nováček oturbených motorů... plánuji koupit jednu MKIII ale má prý jeden problém... jedná se o nějaké podtlaky, které jsou potřeba udělat ( nemám tušení jaké podtlaky ). Motor je údajně po repasi a proto se mi to moc nezdá. Děkuji za případné rady k tomuto autu. Hlavně bych potřeboval vědět na co si dát pozor.

Děkuji

Pavel
Uživatelský avatar
Beaver
Věčnej rejpal
Příspěvky: 2731
Registrován: úte 29.06.2004, 09:23
Bydliště: Brno-venkov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

Podtlaků (podtlakových hadiček) je na motoru hafo, takže těžko říct co by se tam "mělo udělat", snad jedině že jsou staré a zpuchřelé a je potřeba je vyměnit (v tom případě se to většinou mění rovnou za silikonové co něco vydrží).

Pozor je potřeba si dát na všechno. Koroze kastle je první věc, co by mohla být rovnou vidět, pokud vidět není, budou zrezlé "jen" vnitřní kapsy u zadních tlumičů, tam to ovšem není pro změnu vidět vůbec dokud se to nerozřízne za účelem vyvaření. Taky je dobré dát si pozor na to, jestli to nebylo nějak kriticky nabourané, což je většinou vidět na nosnících vepředu a na podlaze vzadu (pokřivená), o spárách kapoty a kufru nemluvě.

Motor - pokud je po GO, tak je otázkou co za GO to bylo. Jestliže se někomu přidřela na klice (obvyklá situace) a dotyčný jen vyměnil ložiska a prodává to, čekej stejný problém za krátkou dobu (solidní prodejce co tvrdí, že dělal GO aspon přiloží fakturu se seznamem nakoupených a použitých dílů). Každopádně motor musí držet volnoběh, nesmí kouřit modře ani černě ani jinak, žádné klepavé zvuky při vytočení zhruba nad 2-2.5 tisíce otáček (přidřené). Turbo nesmí kvílet (ko ložiska turba, vetšinou doprovází modrý kouř od prosakujícícho oleje).

Převodovka - všechno musí jít dobře řadit (bývá často horší synchron na dvojce), převodovka ani diferenciál nesmí hučet nebo vydávat podezřelé zvuky. Někdy hučí středové ložisko kardanu, který je dvojdílný. Je sice drahé, ale je to furt levnější než repas diferáku.

Podvozek - vcelku klasika, zkontroluj tlumiče a kosti stabilizátorů jestli tlumiče netečou a kosti nejsou vytahané, je dobré si pohlídat i stav silentbloků zadních ramen, protože nejdou normálně sehnat samostatně, pouze jako celá ramena (za hrozivé peníze od Toyoty).

No prostě zkontroluj a vyzkoušej všechno :)
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
pmaryska
Člen Týmu
Příspěvky: 2
Registrován: pát 07.10.2011, 22:06

Příspěvek od pmaryska »

Děkuji za vyčerpávající odpověď :) tohle je přesně to, co jsem potřeboval vědět :) ještě jednou díky
Uživatelský avatar
Idaho
Věčnej rejpal
Příspěvky: 4223
Registrován: stř 21.09.2005, 13:50
Bydliště: Rožmitál pod Třemšínem
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Budu pravdepodobne přes zimu delat kompletní rekonstrukci MK3 ze dvou aut takže pokud bys potřeboval neco koupit vcizine ( vyjde levneji než kupovat v TOY CR ) tak s eozvi vzali byhcom to společne a sábli se na postovném.. )...
Odpovědět

Zpět na „Supra“