Tempomat a spotřeba

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

hanz píše:vcera moja klasicka 90 km trasa, ktoru robim vzdy za 5,3 spotreba 6,8. Nechapem...
Nic si z toho nerob, to nechape nikto, ani TTT :)
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
kadel
Věčnej rejpal

Příspěvek od kadel »

m5t píše:Včera dotankováno rovných 50 litrů po ujetí 808Km - průměr krásných 6,2 :lol: tentokrát bez VIF.
Ty jo, jak to delas? Ja se pod 7,8 nedostanu, ale vetsinou jezdim dalnice - predpisove, mam manual.
RAV4 HSD FWD
pavel.em
Řidič

Příspěvek od pavel.em »

matus69 píše:
pavel.em píše: Možná to zase ještě zkusím odpojit, ale mě spíš vadí, jak je ta spotřeba odvislá od počasí. Při ideálním letním počasí je všechno relativně OK a jak je trochu vlhčí vzduch nebo nižší teplota, tak je šlus.
suhlasim.
by som to videl na nekvalitne cidlo. Ked som este mal citroen, tak ten mi exterierovym teplomerom ukazoval aj -20st.... mozno je ten problem aj tu, ze cidlo vykazuje debilne hodnoty a auto tomu prisposobuje vstrekovanie.
Jo - taky bych řekl. Přemýšlel jsem o výměně váhy vzduchu, ale je to drahá sranda s nejistým výsledkem. Takže jsem jí jen vyčistil, ale žádná změna. Jen mi není jasný, že takovýhle věci nepoznají chlapci z Toy na diagnostice. Tam by to podle hodnot, které jim to ukazuje měli zjistit, jestli je OK nebo KO, ne? Tak nějak mi přijde, že u nich jsou jakékoliv hodnoty vpořádku. Asi proto jsem k nim přestal jezdit....
Toyota Avensis Combi 2,2 D-CAT 130kW (2006)
CommonUser
Věčnej rejpal

kadel píše:
m5t píše:Včera dotankováno rovných 50 litrů po ujetí 808Km - průměr krásných 6,2 :lol: tentokrát bez VIF.
Ty jo, jak to delas? Ja se pod 7,8 nedostanu, ale vetsinou jezdim dalnice - predpisove, mam manual.
m5t jazdi vacsinou okresky, ale aj ja mam pri zatazi cca 130 kg min o liter menej - dialnica cez cele Rakusko.
Ovsem zalezi ake dlhe trasy robis a skor ako na absolutnej rychlosti zalezi na zrychlovani a brzdeni. Asi viacej jazdis stylom brzda - plyn.
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

Dálnice skoro vůbec,jen kousek Ov-FM,ale zas mám dost krátkých pojížděk do 5-ti Km a než se to zahřeje tak to papá slušně :( jinak do práce na chalupu kolem 25Km trasy. V létě kombinačka Ha-Sokolov a zpět průměr 7. Chce to asi lehčí nohu,on ten automat nějaké vytáčení ani nepodporuje - rovinka v obci 1000 až 1100 otáček,mimo obec 2000 ot. U manuálu je to na řidiči jak to tam kope, automat nečeká a řadí aniž se noha na pedálu pohne ihned po dosažení optima. Semtam to prošlápnu,ale po pár stech metrech jde noha z pedálu páč 130-ítkou po okresce se dlouho valit nedá(jsou krátké) a ta rychlost je tam natošup :D benzín obyč,žádná premiovka jen vylepšená VIF-em(nepravidelně,když si vzpomenu). Je to i stylem jízdy,maximalizuji plynulost s minimem brždění.
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou :-) Obrázek
http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
matus69
Věčnej rejpal

Příspěvek od matus69 »

vyhrievaju vase toyoty zrkadla aj bez stlacenia tlacidla?
Som si totiz vsimol, ze za urcitych podmienok (asi nizsia teplota + spustene stierace) sa mi vyhrievanie zrkadiel spusti samo.

Aku spotrebu el.en. to tak moze robit? Su dost horuce...
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

Vyhřívání bočních zrcátek začne spolu s ohřevem zadního okna,čili ručně.
Komické je že v návodě to popisují jako odmlžování zad.okna a zrcátek - působí to pouze na námrazu.
matus69
Věčnej rejpal

Příspěvek od matus69 »

si ešte nemal zahmlene zadné okno a zrkadla?
Lebo ja hej, a pomáha to, takže neklamu ;-)

schválne skús keď bude chladnejšie a pršať, či tie zrkadla nehrejú, a to aj bez zapnutého okna... Črevá by sme nemali mať o moc rozdielne.
CommonUser
Věčnej rejpal

Na A4 bolo automaticke vyhrievanie zrkadiel podla teploty vonku a startu motora - pod 5 stupnov.
Tu myslim, ze m5t ma pravdu. Rucne ovladane.
kar202
Věčnej rejpal

Příspěvek od kar202 »

m5t píše:Dálnice skoro vůbec,jen kousek Ov-FM,ale zas mám dost krátkých pojížděk do 5-ti Km a než se to zahřeje tak to papá slušně :( jinak do práce na chalupu kolem 25Km trasy. V létě kombinačka Ha-Sokolov a zpět průměr 7. Chce to asi lehčí nohu,on ten automat nějaké vytáčení ani nepodporuje - rovinka v obci 1000 až 1100 otáček,mimo obec 2000 ot. U manuálu je to na řidiči jak to tam kope, automat nečeká a řadí aniž se noha na pedálu pohne ihned po dosažení optima. Semtam to prošlápnu,ale po pár stech metrech jde noha z pedálu páč 130-ítkou po okresce se dlouho valit nedá(jsou krátké) a ta rychlost je tam natošup :D benzín obyč,žádná premiovka jen vylepšená VIF-em(nepravidelně,když si vzpomenu). Je to i stylem jízdy,maximalizuji plynulost s minimem brždění.
Toš Miro, auto maš fajne a pěkne....a nebrzdit, je základ :D .....před přechodem zapnu stěrače, aby kuva bylo jasno.... :lol: :lol:
Toyota Avensis 2.2 D CAT Lux 130kw
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

matus69 píše:si ešte nemal zahmlene zadné okno a zrkadla?
Bohužel u T27 sedan to mepomáhá,dokud neprohřeju vnitřek tak vzadu bílá stěna,poslední měsíc ráno x-krát prověřeno, ještě že mám couvací kameru. Hodil by se nějaký teplovzdušný kanálek od topení.
kar202
Věčnej rejpal

Příspěvek od kar202 »

m5t píše:
matus69 píše:si ešte nemal zahmlene zadné okno a zrkadla?
Bohužel u T27 sedan to mepomáhá,dokud neprohřeju vnitřek tak vzadu bílá stěna,poslední měsíc ráno x-krát prověřeno, ještě že mám couvací kameru. Hodil by se nějaký teplovzdušný kanálek od topení.
A hřeje ti to? Mi odmlžuje jak na Avisu, tak na Carině dobře. Na bočním na Avisu mi asi odešlo vyhřívání, tam je mha....
Toyota Avensis 2.2 D CAT Lux 130kw
dave456
Řidič

Příspěvek od dave456 »

kam na ty spotřeby chodíte :?, jezdím teda hlavně po dálnici, ale průměr pod 6.5 nejde, spíš 7. Musel bych to proložit nějakou dlouhou okreskou. Hold "ekologie" (DPF) zvedá spotřebu.
Ale nějak poslední 3 dny pociťuju podezřele znatelný nárust výkonu, pokles spotřeby zatím moc ne (příliš malý vzorek km), nafta obyč od benziny se zbytky BP ultimate z rakous, nic extra. Že by záběh motoru až ve 20 tkm?? Je fakt, že nějaké "sednutí" motoru jak tu občas čtu se vůbec nekonalo, celou dobu je auto skálopevně stejné, konzervativnější než angličani 8)
Avensis 2.0 D-4D, 93 kW, kombi
matus69
Věčnej rejpal

Příspěvek od matus69 »

a nebude to zimou? Mne to v zime taha lepsie a aj teorie hovoria o tom, ze cim chladnejsi vzduch, tym silnejsi zatah (intercooler ma menej prace, a do valca sa vojde viac vzduchu)

a co sa tyka spotreby, tak 6.5-7 je na dialnicu OK. Ak teda ides aspon 140.
chudy
Řidič

Příspěvek od chudy »

m5t píše:Vyhřívání bočních zrcátek začne spolu s ohřevem zadního okna,čili ručně.
Komické je že v návodě to popisují jako odmlžování zad.okna a zrcátek - působí to pouze na námrazu.
Nechci bejt za vola, ale nespouští se to společně s rozmrazováním předního okna?
Ex Avensis T25 kombi Executive 2.0 D4D 85 kW (2004)
Ex Avensis T27 kombi Business Plus 2.0 D4D 93 kW (2011)
Ex Avensis T27 kombi Active Trend+ 2.0 D4D 105 kW (2016)
Ex Rav4 IV Selection 2.5 Hybrid FWD 145 kW (2018)
Camry v70 executive VIP
Odpovědět

Zpět na „Avensis“