Rapidní přehřívání motoru

vše ohledně modelové řady Avensis
RUMCAJS
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RUMCAJS »

Takže u mě diagnóza po prohlídce mechanikem: Těsnění pod hlavou, kráter jak sviň, možná došlo i na hlavu a nejdou do toho. Tak to budu řešit přes známého s kontakty v DE :evil: . Jsem mírně nasrán a smuten....brečet hodlám samozřejmě v soukromí....za týden cca dostanu vyjádření na reklamaci z DE. tak dám vědět, jak jsem dopadl. Jedno ale vím určitě. Oprava se nebude řešit v ČR!!!
Toyota Avensis 2.2 D-CAT, 130 kW
RUMCAJS
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Opraveno

Příspěvek od RUMCAJS »

Tak ave už je opraveno a zase doma. Fouklé těsnění a hlava byla špatně zabroušena. Byl tam malý hrbolek - prokazatelně zmetek z výroby. V servise uznali "slovně", že jde o výrobní vadu. Neuznali však reklamaci, slevu prostě nic. Zákazník ať to zaplatí, ikdyž za to nemůže.... Takže jsem rád, že mám auto zase doma a můžu normálně jezdit, ale přístupem TOYOTY rozhodně ne! takhle, kdyby se choval každý, tak k čemu by nám byl pojem zodpovědnost a záruka? asi pěkně na hovno!!!! Tohle, kdybych udělal v práci, tak si pak už neškrnu...a jim to není vůbec blbý, protože když máš problém s Toyotou, tak se holt ozvat musíš a nic jiného ti nezbývá..je mi z toho zle. Jdu si dát několik piv a truchlit nad dnešní společností... :twisted:
Roman Jašek
Věčnej rejpal

Příspěvek od Roman Jašek »

Na kolik Tě ta sranda přišla ?
Toyota Avensis 1,8 VVti kombi, 95 kW, r.v. 2006
matus69
Věčnej rejpal

Příspěvek od matus69 »

dnes sa zjavne neoplati velebit žiadnu značku. Treba do nich len tlačiť pri kupe auta na čo najnizsiu cenu a potom ich počas záruky v kuse dojebavat lebo je to jedna zberba.
Specialne ma sere to že sme pre nich hovna z východnej európy, prítom platíme za auta rovnako, a občas aj viac ako zabozrúti, trotli z rakúska alebo nackovia z de, kde by ti to pravdepodobne spravili zdarma :-(
RUMCAJS
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

...opraveno

Příspěvek od RUMCAJS »

stálo to 39tis. jj přesně jsi to vystihl matus...
Roman Jašek
Věčnej rejpal

Příspěvek od Roman Jašek »

No, tak to je pěknej randál....39 táců, to není žádná prdel :(
Toyota Avensis 1,8 VVti kombi, 95 kW, r.v. 2006
redik007
Manager Týmu

Příspěvek od redik007 »

Roman Jašek píše:No, tak to je pěknej randál....39 táců, to není žádná prdel :(
ale stale lepsie ako 4-5 tisic EUR za novy blok. tomuto som sa chvalabohu ja vyhol, kedze mam ten isty problem - podfuknute tesnenie pod hlavou - a okrem hlavy je aj blok krivy.
Avensis T25 2007 WG, 2.2 D-CAT, 130 kW
RUMCAJS
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RUMCAJS »

Já měl takovou pálku, protože to byl autorizovaný servis. Nikdo ze známých mechaniků se do toho nechtěl pustit, protože nevěděli, jestli to je jen těsnění, nebo i blok. Dokonce i v tom servisu, kde jsem to nakonec měl kolem toho dlouho jen chodili. měnili mi tam pak vše možné a velká pálka byla jen za materiál. hlavně jen šrouby na hlavu stojí kolem 500,- kč a s těch původních použili snad jen 2. Pak přebrušování povrchů mezi těsněním apod....a tak to narůstá, až to ve finále udělá takovou pálku, ale aspoň to je v autorizovaném servise a bude to snad v cajku...Nejhorší na tom je, že se to zkoušelo přes reklamaci apod a to se mi akorát vysmáli, přesto, že to skutečně výrobní vada byla! Takže když tu někdo píše, že mu to udělali v rámci reklamace - je to šťastný člověk a upřímná závist z mé strany :-)
matus69
Věčnej rejpal

Příspěvek od matus69 »

nemas nejakeho pravnika znameho, alebo v podniku?
ci by sa tam nedala nejaka zaloba za diskriminaciu...
RUMCAJS
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RUMCAJS »

už jsem toho zkusil docela dost a vše na prd...vyjebali se mnou. Argumentovali taky tím, že majitel přede mnou prošvihl jednu garančku a že mám tímto po ptákách :evil:
matus69
Věčnej rejpal

Příspěvek od matus69 »

lenže tá zavada s garanckou nič nemá. Ale chápem že v tejto gubernii je to ťažké.
mrazik
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mrazik »

Dohadovani s centralou je na dlouhe lokte a pouziji cokoli, aby nemusli nic platit. Mam za sebou kolecko dohadovani ohledne jedne blbosti a po 2 mesicich jsem v cili - z puvodniho doplatku 4 tisice zaplatim jen 1300 za opravu.
Toyota Avensis Kombi 2.0 D-4D 93kW - bejvávalo
Honda Jazz 1.4 CVT
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

Základní interní pravidlo každé velké firmy je v prvním kole odpálkovat jakýkoliv nárok na odškodnění,proplacení,vrácení pod jakoukoliv záminkou,byť sebehloupější. Tady pomůže jedině mít písemný popis závady od servisu a dát to k soudu,je to sice na dlouhé lokte a výsledek nejistý.
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou :-) Obrázek
http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
julinkaa
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od julinkaa »

RUMCAJS píše:Já měl takovou pálku, protože to byl autorizovaný servis. Nikdo ze známých mechaniků se do toho nechtěl pustit, protože nevěděli, jestli to je jen těsnění, nebo i blok. Dokonce i v tom servisu, kde jsem to nakonec měl kolem toho dlouho jen chodili. měnili mi tam pak vše možné a velká pálka byla jen za materiál. hlavně jen šrouby na hlavu stojí kolem 500,- kč a s těch původních použili snad jen 2. Pak přebrušování povrchů mezi těsněním apod....a tak to narůstá, až to ve finále udělá takovou pálku, ale aspoň to je v autorizovaném servise a bude to snad v cajku...Nejhorší na tom je, že se to zkoušelo přes reklamaci apod a to se mi akorát vysmáli, přesto, že to skutečně výrobní vada byla! Takže když tu někdo píše, že mu to udělali v rámci reklamace - je to šťastný člověk a upřímná závist z mé strany :-)

U mého auta oprava provedena v rámci reklamace.
Auto jsem dovezl z Německa 09.2008 vyrobeno 08.2005 v říjnu 2009 při 124000km ubytek kapaliny z expanzky.Auto přistaveno servis TOYOTA .Po týdnu vyrozumění, těsnění pod hlavou,ale že se mu nelíbý blok motoru atd....... a že se bude jednat o nákladnou opravu.Prý zkusí ještě požádat centrálu ohledně finančního příspěvku k opravě a že by se jednalo o výrobní vadu.Nakonec vyměněn komplet nový polomotor+hlava.Za celou opravu jsem platil 9600,-kč
awe_cz
Věčnej rejpal

Příspěvek od awe_cz »

julinkaa píše: U mého auta oprava provedena v rámci reklamace.
Auto jsem dovezl z Německa 09.2008 vyrobeno 08.2005 v říjnu 2009 při 124000km ubytek kapaliny z expanzky.Auto přistaveno servis TOYOTA .Po týdnu vyrozumění, těsnění pod hlavou,ale že se mu nelíbý blok motoru atd....... a že se bude jednat o nákladnou opravu.Prý zkusí ještě požádat centrálu ohledně finančního příspěvku k opravě a že by se jednalo o výrobní vadu.Nakonec vyměněn komplet nový polomotor+hlava.Za celou opravu jsem platil 9600,-kč
Takze to jde do prdele, v roce 2009 byli ochotni zaplatit opravu vyrobni chyby a v roce 2011 uz ani omylem. No, pekne. Jestli neni cas na zmenu znacky...
Avensis T25, 2.2 DCAT, wagon, 2007 Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Avensis“