Tempomat a spotřeba

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
matus69
Věčnej rejpal

Příspěvek od matus69 »

kar202 píše:No uvidím co to bude dělat v dalších dnech. Nicméně na Vervu už začínám být alergický. Je zajímavé, že s TOP Q od stejné firmy jsem ještě nikdy problém nepozoroval (snad to nezakřiknu). Před časem jsem tu popsal, že jsem také s Vervou pozoroval zvýšenou spotřebu, pak jsem se nasral a naředil jí s TOP Q a naaditivoval, jako bych bral plnou nádrž (dobral jsem jen kolem 20 L) a okamžitě šla spotřeba dolů. Tím si myslím je naprosto jasno. Slavná Verva podle mě postrádala aditiva a nebo to nebyla Verva.. Už pomalu přestávám věřit, že obsluha nemůže fikslovat v nádržích....
dojazdi tu nadrz do konca, nemiesaj to teraz..
hanz
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hanz »

RUMCAJS píše:S tou naftou mi to občas příjde taky jako o alence a říše divu. Tankuju u jedné spediční firmy, co má vlastní naftu do tahačů a mám s ní kolikrát menší spotřebu než u Agipu nebo OMV. Jednou jsem koupil Vervu a světe div se, bylo to na stejné úrovni jako nafta ze spediční firmy. takže už jezdím jenom tam. Jsou levnější, kvalitní a pokaždé tam dávám VIF a myslím, že max. spokojenost. Příjde mi, že ať je na cedulích u pumpy napsáno cokoliv, pokaždé je to asi ta samá nafta....a bez rozdílu. Ve své podstatě v česku funguje marketing a jak se postaví u silnice borec s cedulí "mám nejlepší naftu, se kterou ušetříte a snížíte o 50% spotřebu, promaže vám to motor a k tomu to bude vonět a ještě vám to umeje lak na autě" tak tam bude fronta blbců, co se na to chytí....Nafta natankovaná třeba v Německu je ale už patrný rozdíl. Je mi líto, že nás jako čechy takhle ojebávají. A můj známý z Německa mi jednou říká "proč bydlíš v takové zemi? proč se nepřestěhuješ?"

vidis a mne zasa v rakuskom servise radia tankovat na slovensku kvoli nizsim pomerom biozloziek. v nemecku dtto. Tak ja neviem :)
ex avensis T25 2AD-FTV 2008
ex avensis T25 2AD-FTV 2006
ex corolla E12 1CD-FTV
ex corolla E10 4E-FE
matus69
Věčnej rejpal

Příspěvek od matus69 »

nekvalitu paliva zlepsim aditivovanim, ale biozlozky neovplyvnis asi nijak takze....
modus ponens
Řidič

Příspěvek od modus ponens »

matus69 píše:nekvalitu paliva zlepsim aditivovanim, ale biozlozky neovplyvnis asi nijak takze....
S tymto tvrdenim by som bol opatrny. Kedysi sem niekto daval link na neoficialne testy nafty (mozno si to bol aj Ty, uz si nepamatam :-) ) a jeden z postrehov bol, ze nekvalitnej nafte VIF ako aditivum vobec nepomohol.
Bolo by zaujimave porovnanie, co je lepsie. Ci lepsia nafta s vacsim podielom biozloziek alebo horsia nafta s ich mensim obsahom. Zatial to podla prispevkov vyzera, ze motorom viac chuti prva z tychto moznosti...
Toyota Avensis Wagon T25 2.0 D4D 93kW 2008
kar202
Věčnej rejpal

Příspěvek od kar202 »

Jeden test na naftu jsem tu dával já, ale máš asi na mysli jiný. To co píšeš tam nečtu....
http://auto.idnes.cz/test-drazsi-nafty- ... tomoto_fdv
Naopak z jiných testů vím, že VIF dokáže průšvihu zabránit....
Jinak s příspěvky souhlas.... Až bude čas, ještě doplním...
Toyota Avensis 2.2 D CAT Lux 130kw
matus69
Věčnej rejpal

Příspěvek od matus69 »

ja som tusim tiez nic nepastoval, ale bol tu uverejneny link na tusim diskusne forum skodovky, kde dal niekto znamemu na chemicku analyzu par vzoriek nafty a tam sa to riesilo.
mal som vsak za to, ze vif dost pomohol...
modus ponens
Řidič

Příspěvek od modus ponens »

matus69 píše:ja som tusim tiez nic nepastoval, ale bol tu uverejneny link na tusim diskusne forum skodovky, kde dal niekto znamemu na chemicku analyzu par vzoriek nafty a tam sa to riesilo.
mal som vsak za to, ze vif dost pomohol...
Ano, presne toto som myslel. :) Praveze tam bol zaujimavy zaver, ze VIF pomohol len v pripadoch, ze nafta bola v poriadku. To by aj sedelo s popisom vyrobcu, a sice, ze VIF zvysuje cetanove cislo a zvysuje mazivost nafty.
Toyota Avensis Wagon T25 2.0 D4D 93kW 2008
saab
Věčnej rejpal

Příspěvek od saab »

hanz píše:vidis a mne zasa v rakuskom servise radia tankovat na slovensku kvoli nizsim pomerom biozloziek. v nemecku dtto. Tak ja neviem :)
A proč ti tam radí takový nesmysl ? Vždyť v Rakousku se prodává OMV MaxxMotion Diesel a BP Ultimate Diesel a ani jeden z nich nemá (resp. by neměl mít) ani kapku biosložky.
Avensis Combi 2.0 D-4D 85kW (11/2004)
Obrázek
hanz
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hanz »

nebavili sme sa o premiovej, ale o normalnej nafte..
ex avensis T25 2AD-FTV 2008
ex avensis T25 2AD-FTV 2006
ex corolla E12 1CD-FTV
ex corolla E10 4E-FE
kar202
Věčnej rejpal

Příspěvek od kar202 »

Povím vám příběh, který mi nevyprávěl T.T.Taylor....zažil jsem ho dnes naprosto nečekaně na vlastní kožešinu... Palubák se mi vynuloval i s nastavením navigace a už mi zase pípájí nezapnuté pásy..... Kdo zažil, už asi tuší. Totálně mi klekla baterka. Včera mi to začalo zpomaleně točit, takže jsem odtušil blížicí se konec. V Ostravě na parkingu před kulturhausem jsem se musel nechat potupně roztlačit....doma jsem to v poklidu hodil na nabíječku s tím, že ráno mažu do servisu pro novou. Večer jsem to ještě prubnul natočit....v poho, šlo to krásně, točilo rychle. Proměřil si dobíjení, abych měl jistotu.... No a ráno...kůva ani ťuk....Otočilo to tak jednu otáčku a zhaslo všechno....kontakty to nebyly. Prostě zdochla na fleku. Asi vydrolená a zkratnutá spodem na některém článku. Takže volám o pomoc do svého exkluzivního setvisu v Ostravě na Bohumínské. Přijeli se startovacími kabely za čtvť hodiny - slovy za patnáct minut .....prostě borci. Nakopli jsme to a jedu k ním do servisu. To už mi technik sdělil, že baterku nemají skladem, ale že mi jí nabitou do půl hodiny!!! zajistí....nevěřil jsem ....a měl jsem recht....trvalo to 40 minut :D ....jak oni to dělají...? Prostě borci, tohle jsem nezažil. Opět veliká pochvala Relly servisu (už bez značky Toyota, ale na dílně měli samé Toyoty) Než dojel borec s novou nabitou baterkou, tak jen tak s plezíru proměřili spec. testerem značky Toyota tu starou - životnost na nule. Pěkná věcička, za mě jsme dělali kapacitní zkoušky....ale třeba také kompletní GO baterek (bejvávalo, to dnes už ani neumí...)

Zajímavý postřeh. I když mi to den přetím točilo hodně pomalu, tak to chytlo. Vyplývá z toho, že pokud někdo nemůže nastartovat, když mu startér točí pomaleji, není problém jen ve startéru, ale pravděpodobně ještě někde jinde. Druhý poznatek, žádné kontrolky mě předem, ani potom, když už při startování úplně zhasínaly, nevarovaly ....

P.S. Musím se mrknout do záručáku, co mi tam vlastně dali - prý nějakou VARTU se stříbrem - měl jsem takový pohon, že jsem to nechal komplet na nich a sám řešil provozní záležitosti (dálkově :D :D ) Jestli ti bratři Řehákové (majitelé) nejsou fajni chasníci....? Teď ještě znovu odstranit to pípání pásu ... už jsem zase zapoměl, jak jsem to dělal. Ještě, že jsem to tu někde v sousedním vlákně popsal... :wink: Ještě jeden postřeh....Na staré Carině mi vydržela baterka 9 let a měnil jsem jí na doporučení tohoto servisu ještě preventivně před zimou. Tahle na D-CAT vydržela jen 6 let a totálně klekla za provozu...
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

6 roků na denní provoz je dobré skóre :) kolik,podle tebe lux služba , stál tenhle servis ?
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou :-) Obrázek
http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
kar202
Věčnej rejpal

Příspěvek od kar202 »

m5t píše:6 roků na denní provoz je dobré skóre :) kolik,podle tebe lux služba , stál tenhle servis ?
6 roků není málo, ale není to také žádný zázrak. Stálo to všechno 4700,-
Baterka VARTA SILVER, původní byla osmdesátka, předpokládám, že ta taky, ještě jsem to ani neomrknul....Těžký den :wink: Teď si dám Plzeň, nejmíň dvanáctku....
matus69
Věčnej rejpal

Příspěvek od matus69 »

myslim že si obišiel Dobre, aj čo sa tyka ceny.

A vydrž baterky? To vieš, vyššie nároky na elektrinu baterku ničia. 6 rokov je ok.
dave456
Řidič

Příspěvek od dave456 »

kar202 píše:Teď si dám Plzeň, nejmíň dvanáctku....
uf, neznabohu moravskoslezký, nemáš Radegast? :wink:
Avensis 2.0 D-4D, 93 kW, kombi
KarlosCZ
Věčnej rejpal

Příspěvek od KarlosCZ »

Rely je proste Rely, ja to rikam porad :-)
EX: Corolla E12 1.6 VVTi 5d
EX: Yaris I 1.0 VVTi 5d
EX: Avensis T25 2.2 D4D D-Cat Exclusive Combi
Odpovědět

Zpět na „Avensis“