Tempomat a spotřeba
- CommonUser
- Věčnej rejpal
- CommonUser
- Věčnej rejpal

http://www.barovenoviny.cz/?p=4867
a to se pak nechám vozit.... Jinak jsem téměř "lihuprostý blb".
Toyota Avensis 2.2 D CAT Lux 130kw
Pánové vrátím se trochu dozadu....kar202 píše:Dnes jsem poprvé zažil intenzivní regeneraci filtru pevných částic DPF. Předpokládám, že u mne regenerace již musela několikrát během najetých kilometrů proběhnout, zřejmě však ne tak silně. Případně proběhla v noci, kdy by přicházelo v úvahu, že bych v automaticky stíněném zrcátku něco takového neviděl. Je to opravdu zážitek a byl jsem moc rád, že jsem mimo město a za chvíli budu najíždět na dálnici. Bílý kouř byl nejprve slabší, takže jsem chvíli váhal, zda se jen neodpařuje voda, která se objevovala na nasolené silnici. Velice brzy jsem nabyl jistoty, že to tedy voda není, kouřilo se asi 15 (možná o něco déle) minut s různou intenzitou. Spotřeba byla mírně větší, tempomat jsem nepoužíval, neboť jsem chtěl auto držet pod plynem i při sjezdech z mírných kopců... Jel za mnou Pasát a nepředjížděl, přestože mohl - udržoval jsem rychlost kolem 110 km, zdálo se mi, že pozoruje, jak proces probíhá. Možná chtěl vědět, co se jindy děje za jeho vozem...
![]()
No, byl bych radši, kdybych takový lapač sazí na svém autě neměl, nicméně tragédie to není. Ve městě na semaforech to však problém být musí, jak ostatně uvedli kolegové v jiných diskusích. Určitě by bylo lépe, kdyby mohl řidič tento proces nějakým způsobem plánovat. U Toyoty to nejde, probíhá zcela automaticky a nevím, zda je to u jiných značek jinak.
Dávám zde odkaz na zajímavý článek o této (DPF) technologii. Rozebírá, z mého pohledu poměrně fundovaně, zda je vůbec technologie potřebná a prospěšná.
http://www.fapoff.cz/priroda_a_fap
Dnes mi vyskočila spotřeba mírně nahoru a i když jsem se snažil, nešla níže. Říkám si, asi se regeneruje filtr pevných částic, ale v zrcátku žádný kouř. Tak mi to nedalo, zastavil jsem , nechal běžet motor a šel se podívat na výfuk. Opravdu se mírně pokuřovalo....takže se fakt regeneroval, jinak totíž obláček nepustí. Jenže tak mírně, že už asi půl metru od koncovky výfuku nebyl žádný kouř. Teď mi řekněte jak to, že před rokem takhle hulil.... Já myslím, že je to tím, že už si fakt delší dobu hodně hlídám, kde tankuju, na a asi fakt příznivý vliv VIFu. Nebo má někdo jinou teorii?
http://www.auto.cz/omv-zrejme-odejde-z- ... 70a4f7707d
zajímavý přispěvek v diskusi.... Myslím, že jich nebude škoda. To co si dovolují u nás, si ani v Rakousku, ani v Německu nedovolí.... Čím to asi bude....? Naše státní dozorové orgány řeší kraviny..... a vykazují činnost....z našich daní. A podstatné uniká... Teď jde o to, je to schválně....? ....uplacené....? A nebo jsme vážně tak blbí...? Typuji souběh obého...
zajímavý přispěvek v diskusi.... Myslím, že jich nebude škoda. To co si dovolují u nás, si ani v Rakousku, ani v Německu nedovolí.... Čím to asi bude....? Naše státní dozorové orgány řeší kraviny..... a vykazují činnost....z našich daní. A podstatné uniká... Teď jde o to, je to schválně....? ....uplacené....? A nebo jsme vážně tak blbí...? Typuji souběh obého...
T27 1,8 benzin, stav tacho 1000, kombi. Vcera rano cesta Pha - Olomouc, 3 dospelaci, 2 deti, tempomat 150 km/h dle tacho - spotreba 8,2l. Dneska to samy zpatky s vynulovanym pocitacem, tempomat 140 km/h dle tacho - spotreba 7,9l.
Myslim, ze na mem kusu se nikdy na 6,5l, jak tu nekteri pisou, nemuzu dostat. Snad si to "sedne"
EDIT:
Kurva, chtel jsem to napsat do jinyho tematu
Myslim, ze na mem kusu se nikdy na 6,5l, jak tu nekteri pisou, nemuzu dostat. Snad si to "sedne"
EDIT:
RAV4 HSD FWD
Při stopadesátce mám podobnou spotřebu i s D-CATkadel píše:T27 1,8 benzin, stav tacho 1000, kombi. Vcera rano cesta Pha - Olomouc, 3 dospelaci, 2 deti, tempomat 150 km/h dle tacho - spotreba 8,2l. Dneska to samy zpatky s vynulovanym pocitacem, tempomat 140 km/h dle tacho - spotreba 7,9l.
EDIT:
Tentokrát je to jinak. Pozor (pro Ostraváky) na Vervu. Došel mi VIF a Benzína ho má za nekřesťanských 260,-. Tož jsem si řekl, nebudu lumpy podporovat a vemu Vervu. Na Muglinovské jí nevedou, sjel jsem do Přívozu na Hlučínskou.....kůva a spotřeba než jsem dojel domů 6,6 s velkou snahou.....Schválně jsem zkopíroval ten starší příspěvek....téměř stejná trasa a rozdíl ve spotřebě 1,5 litrů.....to je kalamita pane Jonáš.... Já jsem pánové zatím jen jednou (a pak honem ještě jedno tankování na stejném místě) natankoval Vervu tak dobrou, že jsem mohl prohlásit, že je lepší než vlastnoručně naaditivovaná (VIFem) TOP Q. Rozkolísané vlastnosti Vervy mi připadají nenormální.kar202 píše:Pro Ostraváky .... na Muglinovské Benzina TOP Q za 33,80 s VIFem ... už druhá nádrž a kvalitka. Dnes jsem tankoval a s trochou snahy na PP 5,1... to hovoří za vše.... je jasné, že jsem se snažil a zítra už to nevydržím a půjde spotřeba mírně nahoru, ale vidím, že je ropa OK.
No uvidím co to bude dělat v dalších dnech. Nicméně na Vervu už začínám být alergický. Je zajímavé, že s TOP Q od stejné firmy jsem ještě nikdy problém nepozoroval (snad to nezakřiknu). Před časem jsem tu popsal, že jsem také s Vervou pozoroval zvýšenou spotřebu, pak jsem se nasral a naředil jí s TOP Q a naaditivoval, jako bych bral plnou nádrž (dobral jsem jen kolem 20 L) a okamžitě šla spotřeba dolů. Tím si myslím je naprosto jasno. Slavná Verva podle mě postrádala aditiva a nebo to nebyla Verva.. Už pomalu přestávám věřit, že obsluha nemůže fikslovat v nádržích....
- RUMCAJS
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
S tou naftou mi to občas příjde taky jako o alence a říše divu. Tankuju u jedné spediční firmy, co má vlastní naftu do tahačů a mám s ní kolikrát menší spotřebu než u Agipu nebo OMV. Jednou jsem koupil Vervu a světe div se, bylo to na stejné úrovni jako nafta ze spediční firmy. takže už jezdím jenom tam. Jsou levnější, kvalitní a pokaždé tam dávám VIF a myslím, že max. spokojenost. Příjde mi, že ať je na cedulích u pumpy napsáno cokoliv, pokaždé je to asi ta samá nafta....a bez rozdílu. Ve své podstatě v česku funguje marketing a jak se postaví u silnice borec s cedulí "mám nejlepší naftu, se kterou ušetříte a snížíte o 50% spotřebu, promaže vám to motor a k tomu to bude vonět a ještě vám to umeje lak na autě" tak tam bude fronta blbců, co se na to chytí....Nafta natankovaná třeba v Německu je ale už patrný rozdíl. Je mi líto, že nás jako čechy takhle ojebávají. A můj známý z Německa mi jednou říká "proč bydlíš v takové zemi? proč se nepřestěhuješ?"
Toyota Avensis 2.2 D-CAT, 130 kW