Tempomat a spotřeba

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
kar202
Věčnej rejpal

Příspěvek od kar202 »

CommonUser píše:
kar202 píše:...v kombíku už nedělají ani hybridní Camry. Jeden z důvodů, proč moje volba padla na Avensis....dobrá volba, kombík uveze dokonce více, než je jeho papírová nosnost...
Okrem Avisu TTT/Lexus nema kombi, MPV Verso (S) neratam. Liftback pri Avise tiez skoncil. Asi skoncime s TTT a hotovo :evil: :sarcasm:
....jedna tajná informace :wink: ...měl by se časem dělat Avensis kombi hybrid...., ale neříkej to nikomu...když mi to starý Toyoda říkal, měli jsme tak 3 promile... :idea: ....vlastně možná to nebyl Toyoda a ty promile byli 4 8) To víš, vzal jsem ho na Přivoskou puť (Přívozská pouť - Přívoz je Ostravská čtvrť :lol: ) a tam to žije...
http://www.youtube.com/watch?v=ow4YTPLM ... re=related
Mrkni...
Toyota Avensis 2.2 D CAT Lux 130kw
hudyss
Věčnej rejpal

Příspěvek od hudyss »

vsak to se planuje celkem dlouho. nejdrive mel dostat hybrid Auris, ten uz ho ma. Pak byl planovan nekdy Avensis, RAV ....
T Avensis Wagon 2.0 D-4D /2004/ -Ex
Ford Grand C-max 1,6 EB /2012/
kar202
Věčnej rejpal

Příspěvek od kar202 »

hudyss píše:vsak to se planuje celkem dlouho. nejdrive mel dostat hybrid Auris, ten uz ho ma. Pak byl planovan nekdy Avensis, RAV ....
To máš tak. U nás v tom Ostravsko Těšínském Bermudském trojúhelníku to zas tak nesledujem.... Já jen vím, že od té doby kdykoli se napiju, mluvím plynule Japonsky... :D :D
http://www.youtube.com/watch?v=KDj6Ak6u ... re=related
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

.........a hybrydi jsme všici :shock: jinak to nejde :lol: :lol:
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou :-) Obrázek
http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
kar202
Věčnej rejpal

Příspěvek od kar202 »

http://www.auto.cz/toyota-prius-plus-prvni-dojmy-61612
Tohle také není špatné.... Avik by ale přece jen měl ještě pár centimetrů navíc...
hudyss
Věčnej rejpal

Příspěvek od hudyss »

No opravdu to neni spatny. S Priusem jsem jezdil a byla to prijemna jizda.
awe_cz
Věčnej rejpal

Příspěvek od awe_cz »

hudyss píše:No opravdu to neni spatny. S Priusem jsem jezdil a byla to prijemna jizda.
Prijemna jizda? No, ne. Jezdil jsem uz nekolika generacema a zlatej Avik proti tomu...
Avensis T25, 2.2 DCAT, wagon, 2007 Obrázek
hudyss
Věčnej rejpal

Příspěvek od hudyss »

Me se s tim jezdilo dobre, byla to druha generace. Ale pohodli je Ave tedy daleko vetsi.
kar202
Věčnej rejpal

Příspěvek od kar202 »

S Priusem jsem neměl tu možnost, ale s hybridní Camry ano a byl jsem nadšený. Jenže pak jsem měl tu čest jezdit s Avikem D-CAT 130kw a byl jsem rovněž nadšený. A když jsem vyhodnotil všechna pro a proti, včetně ceny srovnatelných ojetin (nové jsem si nemohl dovolit ani jedno, jsem chudý podnikatel co podniká poctivě :) a do toho krize...), kufr atd. ..., zvítězil Avik.... Nového jsem také nechtěl riskovat, díky některým příspěvkům v různých diskusích ... Trochu jsem si to pohlídal a dnes už po roce můžu opakovaně konstatovat, že pokud nemáte vyloženě smůlu, pokud znáte hystorii, umíte dát autu co je nutné (kvalita paliva a aditiva, možnost regenerace filtru pevných částic, rozumná jízda - nehonit studené, pravidelně protahovat a využít výkon, tzn. nejezdit jen na spotřebu.)...byla to dobrá volba a mohu doporučit. V rozumných rukou je to držák, který vydrží i přetěžování, spotřeba super, výbava u mne maximální, takže mi nic nechybí a jen se modlím, ať mě štěstí neopouští a kuva ještě něco vydrží... :D :D
kar202
Věčnej rejpal

Příspěvek od kar202 »

kar202 píše:
dave456 píše:zkouším teď ultra dehet u globusu a mám pocit, že je lepší než Benzina. Párkrát jsem nabral Vervu a stálo to za hovno. No už se těším do rakous na slušnou ropu.
Když si vzpomenu, tak zkouším i ten vif, ale nemůžu potvrdit, že mi to nějak moc pomáhá. Ale nejezdím moc stejné trasy, spíš dálnice a tam to lítá, takže těžko srovnávat, výkyv pár deci beru jako chybu měření.
Příležitostně to u Globu odzkouším, ale mám to od ruky. Ten VIF opravdu více než pár deci neudělá, ale to není přece to nejdůležitější. Zvedá mazivost (v kritické situaci to zachrání vstřiky a čerpadlo), řeší vodu...atd. viz. legendární test, ktery jsem tu už vícekrát dával... Na neotestované trase se spotřeba v rozpětí několika deci nedá moc porovnávat. No a k chybě měření.... žádná by snad být neměla (při správném způsobu tankování) Pokud však tankuješ až po hrdlo, jak bývá obecným zlozvykem, pak tam chyba (na PP) samozřejmě bude.... Nicméně, vím, že řešíš důležitější problémy a držím ti palce, aby dopadly konečně uspokojivě.... Máš na to auto neskutečnou smůlu, no a ten servis....zabít do hlavy.
Takže jsem to u toho Globusu odzkoušel.....(více méně nechtě, už jsem jel na výpary a slušná pumpa daleko...). Spotřeba o více než půl litru nahoru.....chybí evidentně cetany. Hned, jak jsem zpět natankovat TOP-Q od Benziny, jsem zpět na svejch a auto ožilo. Já být tebou, tak to neberu. Nemají-li v cajku jeden parametr, může být v háji i jiný, např. mazivost a to znamená průšvih. Ještěže jsem z opatrnosti vzal jen 20 L, tak jsem to mohl hned naředit.... Nevím, zda je to náhoda, nebo to tak mají pořád, ale já to rozhodně dále zkoušet nehodlám. Docela by bylo zajímavé, kdybys zkusil natankovat na Muglinovské u Benziny a řekl názor. Je to fakt propastný rozdíl. Jo a jedna špatná zpráva. Servis Toyota v Ostravě na Bohumínské se změnil na Hyundai..... ó Bóže za co nás trestáš....Asi zase začnu jezdit do Šenova u N.J.
dave456
Řidič

Příspěvek od dave456 »

kar202 píše: Takže jsem to u toho Globusu odzkoušel.....(více méně nechtě, už jsem jel na výpary a slušná pumpa daleko...). Spotřeba o více než půl litru nahoru.....chybí evidentně cetany. Hned, jak jsem zpět natankovat TOP-Q od Benziny, jsem zpět na svejch a auto ožilo. Já být tebou, tak to neberu.
hmmm, v porubě? zkoušel si ten ultra diesel nebo normál? spotřebu moc nepoznám, nemám fixní trasu a lítá mi to 0.5l běžně. Zrovna včera jsem tankoval benzinu v třebovicích, kde to x let bylo v pohodě, a zase na hovno, pěnilo to tak, že jsem to u 400 Kč vzdal, pořád to vypínalo pistoli. Ale jízda v pohodě, plynule. Možná trocha trpělivosti a lehké vysunutí pistole z hrdla to vyřeší...
kar202 píše: Docela by bylo zajímavé, kdybys zkusil natankovat na Muglinovské u Benziny a řekl názor. Je to fakt propastný rozdíl.
to není problém, bývám občas v přívoze. Je to ta malá před mostem přes odru (ve směru do města)? Otázka, jestli to poznám, spíš než na spotřebě se mi sníží to "zvonění" motoru při větším přidání plynu.
kar202 píše: Jo a jedna špatná zpráva. Servis Toyota v Ostravě na Bohumínské se změnil na Hyundai..... ó Bóže za co nás trestáš....Asi zase začnu jezdit do Šenova u N.J.
no to jsou mi novinky. On totiž Auto Moto Styl (pod nějž 51%ty rely prodej patří) koupil Auto Bond, teoreticky to mohli zavřít i oni. Cca před 3 týdny ve stavu totální nasranosti (a další reklamaci) sem psal email majiteli AutoMotoStylu, a ani mi neodpověděl, prodavač v hrabové taky neměl žádný kontakt, nevěděl koho mi má z vedení předhodit, bylo vidět, že v tom mají oni sami pěkný bordel a neví, kdo jim šéfuje :evil:. Hold, Toyota na ostravsku to pěkně projela, a to nejenom u mě (co jsem potkal pár známých s RAVkou a Versem)...
Avensis 2.0 D-4D, 93 kW, kombi
KarlosCZ
Věčnej rejpal

Příspěvek od KarlosCZ »

kar202 píše:Jo a jedna špatná zpráva. Servis Toyota v Ostravě na Bohumínské se změnil na Hyundai..... ó Bóže za co nás trestáš....Asi zase začnu jezdit do Šenova u N.J.

jo to je ta zmena sortimentu o niz jsem psal...
EX: Corolla E12 1.6 VVTi 5d
EX: Yaris I 1.0 VVTi 5d
EX: Avensis T25 2.2 D4D D-Cat Exclusive Combi
KarlosCZ
Věčnej rejpal

Příspěvek od KarlosCZ »

jo ale aby nedoslo k nejaky mejlce, zastoupeni je tam sice Hyundai ale servis by mel bejt paralelne i Toyota
dave456
Řidič

Příspěvek od dave456 »

KarlosCZ píše:jo ale aby nedoslo k nejaky mejlce, zastoupeni je tam sice Hyundai ale servis by mel bejt paralelne i Toyota
teď jsem kouknul na web Toyoty a v mapce autorizovaných servisů to už neevidujou, pouze jako prodej.
Avensis 2.0 D-4D, 93 kW, kombi
KarlosCZ
Věčnej rejpal

Příspěvek od KarlosCZ »

http://toyota-rely.cz/

jinak mam z tama infoz prvni ruky, ale mozna sem reditele spatne pochopil
Odpovědět

Zpět na „Avensis“