já vím, že každý chválí to své, ale já nepocituji, že by podvozek byl nějak důchodcovský...komfortní to ano, ale dá se s tím i svižně proletět (porovnáváno s AUDI A3, OCTAVIA 2010, AVENSIS)
na volant bych fakt ještě jednou doporučil toho ostraváka (no, mám k tomu důvod ho propagovat, příště mi dá slevu )
JT1 or just JT => Japan
SB1 => UK
NMT => Turkey
VNK => France
A ano, dá se s tím dát jet rychle, ale to auto ve vyšších rychlostech prostě plave, můžu s ním třeba projet zatáčku i rychleji, než s E10 a E11, které mají navíc vzadu víceprvkovou nápravu oproti low-cost klikové u E12 ale pocitově je to mnohem horší, to řízení tomu jenom dává tečku. Životnost tlumičů teda bude t.č. už u konce, ale auto se chová podobně celých 120 tkm, co je doma. Ale je to osobní zkušenost a co vím, tak nejsem sám.
VVO píše:to Turecko fakt bolí...to jste mi neměl dělat
nejsem rasista, to vůbec, ale napadají mě věci jako např. turecké hospodářství apod. ...
Tak to jsi na tom stejně jako já.. spojení toyota a turecko ve mě nevzbudilo velkou radost, ale jsem spokojený celkově jak jsem říkal nikde nic nevrže neskřípe jede to dobře tak co víc chtít
také si myslím, že budu dlouhodobě spokojen (až vychitám mušky)...zatím mě Toyoty nikdy nenechaly stát na cestě.Mimo už zminovaného yarise verso, který už není doma, mám ve firmě Hiace 2001 )kupovaná jako funglovka). Sice taky vrže, sem tam rezne, nejdou hodiny, ale jede a jede
objevil jsem přičinu neustálého vrzání dveří řidiče - nějaký filuta tam schoval dvě skleněné kuličky (asi děti předchozího majitele), ted je v autě klid a jsem naprosto spokojen...jen se nemůžu nějak dostat na tu výrobcem udávanou spotřebu 4,7...když jedu z lehkou nohou stylem sotva to jede, vždy si autíčko vezme 5,1
VVO píše:objevil jsem přičinu neustálého vrzání dveří řidiče - nějaký filuta tam schoval dvě skleněné kuličky (asi děti předchozího majitele), ted je v autě klid a jsem naprosto spokojen...jen se nemůžu nějak dostat na tu výrobcem udávanou spotřebu 4,7...když jedu z lehkou nohou stylem sotva to jede, vždy si autíčko vezme 5,1
reálně nebo podle PP? Ten je např. v mém případě vždy min. o 0,5l mimo. Pokud to máš stejně, tak by to i mohlo vycházet.
E12 1.6 VVTi combi, Linea Sol - wife's car
Avensis 2.2 D4D 110 kw - my car
Ducati Monster 821 - fun
počítám to reálně - koupím plnou nádrž a vyjedu do sucha - pak dopočítám s ujetýma km spotřebu. Dál už to ale zkoušet nechci, vozit kanystr s naftou se mi nechce
VVO píše:počítám to reálně - koupím plnou nádrž a vyjedu do sucha - pak dopočítám s ujetýma km spotřebu. Dál už to ale zkoušet nechci, vozit kanystr s naftou se mi nechce
vzít plnou - po víčko, vynulovat počítadlo, najezdit třeba 400km a vzít zase po víčko.Máš KM i litry. Nemusíš vozit kanystr
aktuálně
Auris E18 TS - 1.6 valvematic
Corolla E11 4E-FE LPG
Peugeot 307 SW 1.6 LPG
Renault Trafic 1.9dci
EX - corsa B 1.2 33kW
EX - Avensis 2.0 VVT-i
EX - corolla E10 4A-FE
Ex - favorit 135L LPG
VVO píše:počítám to reálně - koupím plnou nádrž a vyjedu do sucha - pak dopočítám s ujetýma km spotřebu. Dál už to ale zkoušet nechci, vozit kanystr s naftou se mi nechce
přesně jak píše Radys. Tvůj postup není úplně šťastný (hlavně pro kat) ani přesný. Ideálně pak ještě stejná pumpa a stejný stojan.
E12 1.6 VVTi combi, Linea Sol - wife's car
Avensis 2.2 D4D 110 kw - my car
Ducati Monster 821 - fun
Pánové, díky za radu, v nejbližší době vyzkouším.
Nevíte někdo, kde jsou na webu nějaké doplnky pro Corollu? Konkrétně mě zajímá možnost např. nahradit zbytečný popelník pro zadní sedadla nějakým třeba stojánkem na nápoje. Taky stále řeším nevzhlednou řadící páku. Vím, že nabídek je mnoho, ale všechno je to takový ten univerzál. Já bych chtěl sehnat originál chrom/kůže, ale dovozce mi tvrdí, že se to k nám nevozí.
Jinak auto šlape jak hodinky. Jezdí s ním tedy hlavně moje žena, ale já když mám možnost, se také rád projedu. Je to jiné, než v oktávce, kterou každý den používám.
zdravim, mi moje rolka bere kolem 5,7l podle pp a kolem sesti realne, ale jezdim skoro jen po dalnicich a mestech, mam s ni za dva roky najeto 70tis a co se tyce osoupavani nebo vrzani tak furt v pohode.(celkem ma auto najeto 160tis)asi to bude tim ze toho vic najezdim v rakousku a nemecku kde sou lepsi cesty.
akorad prejezd pricnych nerovnosti se od zadnich kol dost ozyva.jako by tam nebyly tlumice:-)
co u moji 1.4d postradam je tempomat(tise zavidim dvoulitrum) a sestka, jinak super auto.