Tempomat a spotřeba

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
saab
Věčnej rejpal

Příspěvek od saab »

Prvních pár desítek km na OMV MaxxMotion Diesel a musím říct, zlatý BP Ultimate Diesel. Hold tomu od OMV chybí cetany, takže je cítit ztráta výkonu a vyšší hlučnost :( Ale zase by to mělo pročistit motor a člověk se nemusí bát nechat tu naftu v nádrži i 3 měsíce aniž by riskoval zanesení motoru biosajrajtem (to ale platí i pro BP) 8) Uvidím jak dopadne spotřeba.
Avensis Combi 2.0 D-4D 85kW (11/2004)
Obrázek
manager1
Navigátor

Příspěvek od manager1 »

1870 km z Anglie na Moravu plne auto prumerna rychlost 127km/hod a spotreba 5.4l/100km po natankovani v Nemecku,dotehdy se to drzelo na 6.1...takze nafta v Nemecku je o necem jinem... :twisted:
Toyota Avensis T27 2.0 D-4D , T4,sedan,koupena 4.7.2010 v GB
hanz
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hanz »

saab píše:Prvních pár desítek km na OMV MaxxMotion Diesel a musím říct, zlatý BP Ultimate Diesel. Hold tomu od OMV chybí cetany, takže je cítit ztráta výkonu a vyšší hlučnost :( Ale zase by to mělo pročistit motor a člověk se nemusí bát nechat tu naftu v nádrži i 3 měsíce aniž by riskoval zanesení motoru biosajrajtem (to ale platí i pro BP) 8) Uvidím jak dopadne spotřeba.
ja na ten OMV MaxxMotion nemozem povedat jedneho kriveho slova, negativny rozdiel voci BP ultimate som nepozoroval, auto je tiche, zive a spotreba je tiez kapku lepsia..
ex avensis T25 2AD-FTV 2008
ex avensis T25 2AD-FTV 2006
ex corolla E12 1CD-FTV
ex corolla E10 4E-FE
kar202
Věčnej rejpal

Příspěvek od kar202 »

Panové, to co napsal manager1 jen potvrzuje to co tvrdím i já. V této republice úplnou jistotu nemáme u žádné pumpy a proto ADITIVA. Pokud si je do nádrže lijete sami, máte jistotu, že je tam opravdu máte a i kdyby jste natankovali ne zcela kvalitní naftu, mnohé tím zachráníte.

Pokud porovnám příspěvek od kolegů saab a hanz, je docela pravděpodobné, že mají pravdu oba.... kvalita nafty se totíž mění v čase i dle místa. Stránku dozadu jsem popsal, jak jsem měl štěstí na mimořádně dobrou Vervu - bohužel jen dvakrát. Potřetí tankováno u stejného stojanu a spotřeba o litr nahoru na stejné trase (srovnatelné podmínky, hodně na tempomat). Dotankoval jsem raději dříve TOP Q a aditivoval a hle, spotřeba šla okamžitě dolů. Z logiky věci plyne, že Verva měla nedostatek aditiv, když se to po doplnění zlepšilo. Je to smutné, ale je to tak. Vzhledem k tomu, že jde o Benzinu, kde by obsluha neměla mít možnost zasahovat do nádrží, je pravděpodobné, že je problém někde jinde. I když český podvodníček je vynalézavý a nejde vyloučit vůbec nic.
Toyota Avensis 2.2 D CAT Lux 130kw
dave456
Řidič

Příspěvek od dave456 »

zkouším teď ultra dehet u globusu a mám pocit, že je lepší než Benzina. Párkrát jsem nabral Vervu a stálo to za hovno. No už se těším do rakous na slušnou ropu.
Když si vzpomenu, tak zkouším i ten vif, ale nemůžu potvrdit, že mi to nějak moc pomáhá. Ale nejezdím moc stejné trasy, spíš dálnice a tam to lítá, takže těžko srovnávat, výkyv pár deci beru jako chybu měření.
Avensis 2.0 D-4D, 93 kW, kombi
kar202
Věčnej rejpal

Příspěvek od kar202 »

dave456 píše:zkouším teď ultra dehet u globusu a mám pocit, že je lepší než Benzina. Párkrát jsem nabral Vervu a stálo to za hovno. No už se těším do rakous na slušnou ropu.
Když si vzpomenu, tak zkouším i ten vif, ale nemůžu potvrdit, že mi to nějak moc pomáhá. Ale nejezdím moc stejné trasy, spíš dálnice a tam to lítá, takže těžko srovnávat, výkyv pár deci beru jako chybu měření.
Příležitostně to u Globu odzkouším, ale mám to od ruky. Ten VIF opravdu více než pár deci neudělá, ale to není přece to nejdůležitější. Zvedá mazivost (v kritické situaci to zachrání vstřiky a čerpadlo), řeší vodu...atd. viz. legendární test, ktery jsem tu už vícekrát dával... Na neotestované trase se spotřeba v rozpětí několika deci nedá moc porovnávat. No a k chybě měření.... žádná by snad být neměla (při správném způsobu tankování) Pokud však tankuješ až po hrdlo, jak bývá obecným zlozvykem, pak tam chyba (na PP) samozřejmě bude.... Nicméně, vím, že řešíš důležitější problémy a držím ti palce, aby dopadly konečně uspokojivě.... Máš na to auto neskutečnou smůlu, no a ten servis....zabít do hlavy.
kar202
Věčnej rejpal

Příspěvek od kar202 »

saab píše:Prvních pár desítek km na OMV MaxxMotion Diesel a musím říct, zlatý BP Ultimate Diesel. Hold tomu od OMV chybí cetany, takže je cítit ztráta výkonu a vyšší hlučnost :( Ale zase by to mělo pročistit motor a člověk se nemusí bát nechat tu naftu v nádrži i 3 měsíce aniž by riskoval zanesení motoru biosajrajtem (to ale platí i pro BP) 8) Uvidím jak dopadne spotřeba.
....jen ještě doplním, proč preferuji Benzinu. Ještě nikdy jsem nemusel na jejich naftu čistit EGR.
matus69
Věčnej rejpal

Příspěvek od matus69 »

6,22
zlate prazdniny a prazdne mesto
kar202
Věčnej rejpal

Příspěvek od kar202 »

60% městských za 6,0....naloženo po střechu. Zbylých 40% minimálně z poloviny na tempomat. Jak jsem rád, že už mi to na sedadle spolujezdce s nákladem nepípá...
dave456
Řidič

Příspěvek od dave456 »

Nějak mám problémy s mojí "oblíbenou" mini-pumpičkou benzinou. Ta nafta jim pění jaxviňa. V podstatě jsem nebyl schopen natankovat, ta pistole to pořád vypínala. Globus zatím vypadá ok, nízká cena, špricnutý pro zichr vifem, spotřeba 5.8, ale teď vyjímečně čistě po městě a okresky s lehkou nohou. ale pozítří zas dálnice do rajchu, takže to poletí ke svým standardním 6.5 - 7.
Avensis 2.0 D-4D, 93 kW, kombi
kar202
Věčnej rejpal

Příspěvek od kar202 »

dave456 píše:Nějak mám problémy s mojí "oblíbenou" mini-pumpičkou benzinou. Ta nafta jim pění jaxviňa. V podstatě jsem nebyl schopen natankovat, ta pistole to pořád vypínala. Globus zatím vypadá ok, nízká cena, špricnutý pro zichr vifem, spotřeba 5.8, ale teď vyjímečně čistě po městě a okresky s lehkou nohou. ale pozítří zas dálnice do rajchu, takže to poletí ke svým standardním 6.5 - 7.
....a nebo vadná pistole....obojí napovídá "změnit pumpu"....

Na dálnici to leze nahoru - "vlastnost".
kar202
Věčnej rejpal

Příspěvek od kar202 »

http://aktualne.centrum.cz/finance/dopr ... ?id=712095
...i tohle se dá koupit u našich pump...
saab
Věčnej rejpal

Příspěvek od saab »

hanz píše:ja na ten OMV MaxxMotion nemozem povedat jedneho kriveho slova, negativny rozdiel voci BP ultimate som nepozoroval, auto je tiche, zive a spotreba je tiez kapku lepsia..
Já ten OMV MaxxMotion řadím někde mezi běžnou naftu a BP. Ten rozdíl je sice malý, ale já ho tam cítím, možná horší várka, nevím.
Obrázek
saab
Věčnej rejpal

Příspěvek od saab »

kar202 píše:....jen ještě doplním, proč preferuji Benzinu. Ještě nikdy jsem nemusel na jejich naftu čistit EGR.
Já svůj EGR ještě ani neviděl :oops: Ale příští rok se na něj kouknu a rovnou pro jistotu vyměním i těsnění.
Obrázek
kar202
Věčnej rejpal

Příspěvek od kar202 »

saab píše:
kar202 píše:....jen ještě doplním, proč preferuji Benzinu. Ještě nikdy jsem nemusel na jejich naftu čistit EGR.
Já svůj EGR ještě ani neviděl :oops: Ale příští rok se na něj kouknu a rovnou pro jistotu vyměním i těsnění.
Pak je vše jak má být. Jen ještě jedno staré moudro - říká: Nezpravuj co funguje.....
Odpovědět

Zpět na „Avensis“