ja na ten OMV MaxxMotion nemozem povedat jedneho kriveho slova, negativny rozdiel voci BP ultimate som nepozoroval, auto je tiche, zive a spotreba je tiez kapku lepsia..saab píše:Prvních pár desítek km na OMV MaxxMotion Diesel a musím říct, zlatý BP Ultimate Diesel. Hold tomu od OMV chybí cetany, takže je cítit ztráta výkonu a vyšší hlučnostAle zase by to mělo pročistit motor a člověk se nemusí bát nechat tu naftu v nádrži i 3 měsíce aniž by riskoval zanesení motoru biosajrajtem (to ale platí i pro BP)
Uvidím jak dopadne spotřeba.
Příležitostně to u Globu odzkouším, ale mám to od ruky. Ten VIF opravdu více než pár deci neudělá, ale to není přece to nejdůležitější. Zvedá mazivost (v kritické situaci to zachrání vstřiky a čerpadlo), řeší vodu...atd. viz. legendární test, ktery jsem tu už vícekrát dával... Na neotestované trase se spotřeba v rozpětí několika deci nedá moc porovnávat. No a k chybě měření.... žádná by snad být neměla (při správném způsobu tankování) Pokud však tankuješ až po hrdlo, jak bývá obecným zlozvykem, pak tam chyba (na PP) samozřejmě bude.... Nicméně, vím, že řešíš důležitější problémy a držím ti palce, aby dopadly konečně uspokojivě.... Máš na to auto neskutečnou smůlu, no a ten servis....zabít do hlavy.dave456 píše:zkouším teď ultra dehet u globusu a mám pocit, že je lepší než Benzina. Párkrát jsem nabral Vervu a stálo to za hovno. No už se těším do rakous na slušnou ropu.
Když si vzpomenu, tak zkouším i ten vif, ale nemůžu potvrdit, že mi to nějak moc pomáhá. Ale nejezdím moc stejné trasy, spíš dálnice a tam to lítá, takže těžko srovnávat, výkyv pár deci beru jako chybu měření.
....jen ještě doplním, proč preferuji Benzinu. Ještě nikdy jsem nemusel na jejich naftu čistit EGR.saab píše:Prvních pár desítek km na OMV MaxxMotion Diesel a musím říct, zlatý BP Ultimate Diesel. Hold tomu od OMV chybí cetany, takže je cítit ztráta výkonu a vyšší hlučnostAle zase by to mělo pročistit motor a člověk se nemusí bát nechat tu naftu v nádrži i 3 měsíce aniž by riskoval zanesení motoru biosajrajtem (to ale platí i pro BP)
Uvidím jak dopadne spotřeba.
....a nebo vadná pistole....obojí napovídá "změnit pumpu"....dave456 píše:Nějak mám problémy s mojí "oblíbenou" mini-pumpičkou benzinou. Ta nafta jim pění jaxviňa. V podstatě jsem nebyl schopen natankovat, ta pistole to pořád vypínala. Globus zatím vypadá ok, nízká cena, špricnutý pro zichr vifem, spotřeba 5.8, ale teď vyjímečně čistě po městě a okresky s lehkou nohou. ale pozítří zas dálnice do rajchu, takže to poletí ke svým standardním 6.5 - 7.
Já ten OMV MaxxMotion řadím někde mezi běžnou naftu a BP. Ten rozdíl je sice malý, ale já ho tam cítím, možná horší várka, nevím.hanz píše:ja na ten OMV MaxxMotion nemozem povedat jedneho kriveho slova, negativny rozdiel voci BP ultimate som nepozoroval, auto je tiche, zive a spotreba je tiez kapku lepsia..
Pak je vše jak má být. Jen ještě jedno staré moudro - říká: Nezpravuj co funguje.....saab píše:Já svůj EGR ještě ani nevidělkar202 píše:....jen ještě doplním, proč preferuji Benzinu. Ještě nikdy jsem nemusel na jejich naftu čistit EGR.Ale příští rok se na něj kouknu a rovnou pro jistotu vyměním i těsnění.